Dudağınızı Uçuklatacak En İyi 15 Amazon Prime Gerilim Dizisi

Stabil geçen hayatınıza ufak bir dokunuş ister misiniz? Sizler için Amazon Prime'da yer alan gerilim dizilerini listeledik.
Dudağınızı Uçuklatacak En İyi 15 Amazon Prime Gerilim Dizisi

Stabil geçen hayatınıza ufak bir dokunuş ister misiniz? Sizler için Amazon Prime'da yer alan gerilim dizilerini listeledik. Listemizde yer alan dizileri izlerken monoton geçen hayatınıza farklı bir kapı açacaksınız. 

İşte en iyi 15 Amazon Prime gerilim dizisi...

1. The Peripheral

Amazon Prime Gerilim Dizileri
Amerika’nın kırsalında bir kasabada yaşayan Flynne, insanların uyuşturucu üzerinden geçim sağlamalarına karşı çıkarak 3D mağazasında çalışır. Herkese 3D mağazasında çalıştığını söylemiş olsa da adıl mesleği çevrimiçi oyunlar oynamaktır. Bir gün bir video oyununu test ettiği anda başka bir gerçekliğe geçiş sağlayan bir bağlantı keşfeder ve bu bağlantının derinlerine iner.

TürGizemGerilimBilim Kurgu
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2022
Yönetmen-
OyuncularChloe
Grace Moretz
Gary
Carr
Jack
Reynor

2. Outer Range

Amazon Prime Gerilim Dizileri
Çiftlik sahibi olan Royal, Wyoming’in vahşi doğasının kenarında akıl almaz bir gizemi keşfetmeye başlar. Bu durumla beraber Royal, hem ailesini hem de topraklarını koruyabilmek için büyük bir savaşa girmeye hazırlanır.

TürDramGizemGerilim
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBrian
Watkins
OyuncularJosh
Brolin
Imogen
Poots
Lili
Taylor

3. The Devil’s Hour

Amazon Prime Gerilim Dizileri
Her gece 3.33’de, şeytanın saati olarak da uyanıp duran bir genç kadın… Bir sosyal hizmet uzmanı ve garip bir şekilde bağımsız oğlu Isaac’in annesi Lucy, deja-vu ve hiç olmamış şeylerin hayallerine kapılmaya devam ediyor. Eş zamanlı olarak polis, bir şekilde Lucy ve oğlu Isaac ile bağlantılı olduğunu düşündüğü bir cinayet zincirini araştırıyor.

TürDramGerilim
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenTom
Moran
OyuncularJessica
Raine
Peter
Capaldi
Nikesh
Patel

4. Tom Clancy’s Jack Ryan

Amazon Prime Gerilim Dizileri
CIA ajanı Jack, bir dizi şipheli banka havalesine rastladığı anda, cevap arayışı onu güvenli masa başı işinden uzaklaştırır. Avrupa ve Orta Doğu’da yükselmekte olan bir terörist figürleriyle birlikte ölümcül bir kedi fare oyununa girdiğinde ise işler tamamen değişir. ABD ve müttefiklerine karşı büyük saldırı içinde olan Jack, ne yapacağı hakkında kesin sonuçlar vermesi gerekmektedir.

TürAksiyonDramGerilim
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenCarlton
Cuse
Graham
Roland
OyuncularJohn
Krasinski
Wendell
Pierce
Michael
Kelly

5. Carnival Row

Amazon Prime Gerilim Dizileri
Artan göçmen nüfusu, özgürce bu durumun yaşanıyor olması işleri dengesizleştirmiştir. İnsan dedektif Rycroft ve Vignette isimli bir mülteci perisi, giderek hoşgörüsüz olan bu toplumun içinde yeşeren tehlikeli ilişkileri araştırmaya başlar. Vignette, Rycroft’un şimdiye kadarki en önemli davası hakkında tehlikeli sırlar sakladığında ise işler tamamen kötüye dönmeye başlar.

TürSuçGerilimFantastik
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenTravis
Beacham
Rene
Echevarria
OyuncularJamie
Harris
Orlando
Bloom
Cara
Delevingne

6. Fear the Walking Dead

Amazon Prime Gerilim Dizileri
The Walking Dead dizisi ile aynı zaman dilimde geçen lakin mekan olarak Los Angeles’da bulunan bu dizimizde; zombi kıyameti herkesin hayatını alt üst etmişti. Hayatta kalmayı başaran ve yaşam mücadelesi içerisine giren ekibin son umutları ise her geçen gün tükenmeye başlar.

TürKorkuBilim KurguGerilim
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenDave
Erickson
Robert
Kirkman
OyuncularKim
Dickens
Frank
Dillane
Cliff
Curtis

7. Nine Perfect Strangers

Amazon Prime Gerilim Dizileri
Zihinlerini ve bedenlerini arındırmak için 10 günlük bir tedaviye katılan 9 yabancı beklemiş oldukları süreci daha farklı yaşamaya başlarlar. Kimi kilo vermek isterken kimisi de kendilerine yeni bir hayat kurmayı hedefler. Lakin hiçbiri tanımadığı insanlarla aynı odada kalacağını düşünmez. Ve dokuz kişi de tek bir odada kalmaya başlayınca işler tamamen değişir.

TürDramGizemGerilim
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJohn-Henry
Butterworth
David
R. Kelley
OyuncularNicole
Kidman
Melissa
McCarthy
Michael
Shannon

8. Totems

Amazon Prime Gerilim Dizileri
1965 yılının Soğuk Savaş sıralarında, bir Fransız roket bilimcisi çok zor bir casusluk görevini üstlenir. Bu göreve gizlice katıldığında ise KGB için çalışan Sovyet kadınına aşık olur. Artık görevini yerine getirmesi gerektiği gibi kadını da kendisine aşık etmesi gerekmektedir.

TürDramGerilim
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenOlivier
Dujols
Juliette
Soubrier
OyuncularNiels
Schneider
Vera
Kolesnikova
Jose
Garcia

9. The Exorcist

Amazon Prime Gerilim Dizileri
Angela giderek daha da korkunç kabuslar görmeye başlamıştı. Kocası da onun gibi yavaş yavaş akıl sağlığını yitirirken, büyük kızı odasında kendisini sürekli kilitlemektedir. En küçük kızı ise her geçen gün duvarlarda duymakta olduğunu garip seslerin arttığını dillendirir. Ailenin kaderi eski bir kötülük gücüne karşı bir savaşa karışmış olan iki rahip ile dengelenmesi gerekirken işler kötüye gitmeye devam eder.

TürDramKorkuGerilim
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenJeremy
Slater
OyuncularAlfonso
Herrera
Ben
Daniels
Kurt
Egyiawan

10. I Know What You Did Last Summer

Amazon Prime Gerilim Dizileri
Dört arkadaş Ray, Barry, Helen ve Julie; başlarına gelecek olan kabuslardan haberdar olmadan okullarından mezun oldukları günü kutlarlar. Bir güzellik yarışmasına katılıp kazanan Helen, birkaç ay içinde New York’a gidip filmlerde oynamayı planlar. Ray’da New York’da ünlü bir yazar olmaya hayalini kurmaktadır. Diğer ikisi eğitim hayatlarını devam ettirmeyi düşür. Lakin kader onlar için o kadar kötü bir plan yapmıştır ki çocukların istediklerine ulaşması her saniye zorlaşır.

TürKorkuGizemGerilim
IMDb5,3
Gösterim
Tarihi
2021
Yönetmen-
OyuncularMadison
Iseman
Brianne
Tju
Bill
Heck

11. The Night Maneger

Amazon Prime Gerilim Dizileri
İngiliz Jonathan, Kahire’deki bir otelin gece müdürü olarak çalışıyordu. Yerel bir gangsterin kız arkadaşı ile ilişki kurduğunda ise işler değişir. Gangsterle olan ilişkisi ile, İngiliz milyarder Richard’ın yasadığı silah satışları arasında bir bağlantı olduğunu öğrenir. Kendi hayatından korkan Jonathan kaçar ve sonunda İsviçre’de bir otelde çalışmaya başlar. Lakin kader Jonathan’ın korkularının gerçek olduğunu her geçen yıl gösterir.

TürSuçGerilimGizem
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenDavid
Farr
OyuncularHugh
Laurie
Tom
Hiddleston
Elizabeth
Debicki

12. Absentia

Amazon Prime Gerilim Dizileri
Bir seri katilin peşinden giderken ortadan kaybolmuştu. On altı yol boyunca kimse onunla ilgili bir ipucu bile bulamazken hiçbir şey hatırlamadan ormanda bir kulübede bulunur. Yeniden evlenerek kocasına ve oğluna geri döner. Yeni dünyasına alışmaya çalışıyor olsa da zaman onun yeni bir dizi cinayetin içinde bulması yönünde işler.

TürSuçGerilimGizem
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenMatthew
Cirulnick
Gaia
Violo
OyuncularStana
Katic
Patrick
Heusinger
Neil
Jackson

13. Flower of Evil

Amazon Prime Gerilim Dizileri
Evli ve bir çocuklu olan Baek, kendini eşine ve çocuğuna adamıştır. Eşi Cha ise bir suç dedektifidir. Minyon yapısı ile suçlularla nasıl başa çıkacağına dair şüpheler doğursa da o her şeyin üstesinden gelir. Lakin bir gün kocasının geçmişinin altında neler olduğunu araştırdığında, işler onun sandığı gibi gitmemeye başlar.

TürGizemGerilimRomantik
IMDb8,7
Gösterim
Tarihi
2020
Yönetmen-
OyuncularLee
Joon-Gi
Moon
Chae-Won
Seo
Hyun-Woo

14. Too Old to Die Young

Amazon Prime Gerilim Dizileri
Trajik bir gecenin ardından Los Angeles Bölge Şerif Yardımcısı Martin’in hayatı tamamen alt üst olur. Kendisini kartel askerlerinin, Yakuza suikastçilerinin ve gizemli kanun infazcıları ile dolup taşan yer altı dünyasının içinde bulur. Geçmiş günahları onun yakasından ayrılmazken, kısa bir süre için cinayet ve intikamla dolu bir yolculuğa adım atar.

TürSuçDramGerilim
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenEd
Brubaker
Nicolas
Winding Refn
OyuncularMiles
Teller
Augusto
Aguilera
Nell
Tiger Free

15. Falling Water

Amazon Prime Gerilim Dizileri
Tek bir ortak rüyayı üç kişi de aynı anda paylaşırsa ne olur? Her biri gizemli ve son derece de kişisel bir arayışın içine girmişken ortak rüyalarında bulunan ipuçlarını kullanmaya çalışıyorlardı. Ne kadar derine inerlerse insinler, yeni ipuçları ve yeni olaylar da onların peşini asla bırakmıyordu.

TürDramGerilimBilim Kurgu
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenHenry
Bromell
Blake
Masters
OyuncularDavid
Ajala
Lizzie
Brochere
Will
Yun Lee

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.