ZTE Axon 7 Tanıtıldı

ZTE' nin amiral gemisi modeli, piyasadaki amiral gemisi modelleri titreten özellikleriyle geliyor. Telefon hakkında Samsung Galaxy S7' yi yenen telefon benzetmesi yapılan özelliklerine hep birlikte göz atıyoruz.
ZTE Axon 7 Tanıtıldı

GALAXY S7 KATİLİ ORTAYA ÇIKTI

Çinli telefon üreticilerinden olan ZTE, yeni modelini görücüye çıkardı. Akıllı telefon piyasasında gün geçtikçe adını daha fazla duyuran şirket, yeni modeliyle tüm ilgiyi üzerine çekmeyi başardı. Tanıtılan Axon 7 isimli model kendine rakip olarak, Android dünyasının mevcut en iyi telefonu olan Samsung Galaxy S7' yi seçti.

ZTE' nin yaptığı açıklamaya göre, Galaxy S7' ye benzer donanımla gelen telefon, Snapdragon işlemcisiyle onu geride bırakıyordu. Performans konusunda Android camiasının lideri olmaya gelen Axon 7' nin teknik özelliklerine ve diğer artılarına yakından bakıyoruz.

ZTE AXON 7 TEKNİK ÖZELLİKİLERİ

- 5.5 inç 2560x1440p 2K çözünürlüğe sahip Super LCD 5 ekran

- 2.5D kavisli ekran, Gorilla Glass 4 ve %73 ekran/gövde oranı

- 2.2 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 820 İşlemci

- 4 ve 6 GB Ram ve Adreno 530 Grafik İşlemci

- 64 ve 128 GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 20 MP led flaşlı ana kamera ve 4K UHD video kaydı

- 8 MP geniş açılı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 3.250 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- Parmak izi okuyucu, çift hoparlör, USB Type-C ve çift hat desteği

ZTE AXON 7 EKRAN ve TASARIM ÖZELLİKLERİ

zte-axon-7-tasarim.png

Akıllı telefon tasarımlarının birbirine benzediği günümüzde, farklı markaların birbirinin tasarımlarından esinlenildiğini görüyoruz. Özellikle metal gövde tercih edildiği zaman anten çizgileri farklı rengiyle ve benzer konumlarıyla arka tasarımların neredeyse aynı görünmesine sebep oluyor.

ZTE Axon 7' nin tasarımına ilk bakıldığı zaman ön tarafta HTC ve Lenovo' dan, arkada ise yine HTC ve LG' den etkilenildiği hissiyatı yaratıyor. Ön tasarımda ekranın üstünde ve altındaki çift hoparlör, telefonun ses kalitesine ve müzik konusunu önemsediğine vurgu yapıyor.

Arka tasarımda açık renkli anten çizgileri üst ve alt kısımda yatay vaziyette uzanıyor. Bu anten çizgileri, yekpare metal gövdeli telefonların vazgeçilmezi olsa da benzer şekilde kullanılmaları özgünlüğü olumsuz etkiliyor. Üstte kamera, altında led flaş ve onun altındaki parmak izi okuyucu tek çizgi halinde sıralanıyor. En alt kısımda ZTE logosu ve küçük puntolarla yazılan sertifika bilgileri, arka tasarımın diğer detayları arasında yer alıyor.

zte-axon-7-ekran.png

Ekran özelliklerine geçtiğimiz zaman, telefonun 5.5 inç boyutlu 2560x1440p 2K QHD çözünürlüğe sahip olduğunu görüyoruz. Piyasadaki amiral gemisi modellerin sahip olduğu çözünürlüğü sunabilen ekran, Super AMOLED panel kullanıyor. Bu paneli sayesinde renk derinliği ile renk doğruluğu bakımından LCD ekranlara göre önde olan telefon, 20.000:1 kontrast ve 534 ppi netlik değeri ile yüksek keskinlikte görüntüleme yapabiliyor.

Ekranın üzerinde yer alan Gorilla Glass 4 kaplama teknolojisi onu çizilmelere ve kırılmalara karşı dirençli yapıyor. 2.5D eğimli tasarlanan ekran, kenarlara doğru eğilerek ve incelerek devam ediyor. Ekran etrafında bırakılan boşluklar küçük tutularak %73 ekran/gövde oranı elde edilmiş. Bu orana bakılarak ergonomik bir tasarım ortaya konulmuş denebilir.

 

ZTE AXON 7 KAMERA ve İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

zte-axon-7-kamera.png

Gelişmiş kamera özellikleriyle dikkat çeken telefonun arka kamerası 20 MP çözünürlük ve F/1.8 diyafram açıklığına sahip. Optik görüntü sabitleyici(OIS) ve dijital görüntü sabitleyiciyi bir arada kullanması sayesinde fotoğraf ve video çekimlerinde titreşimleri engelleyen ve hızlı odaklanma teknolojisi ile sadece 0.1 saniyede odaklanabilen arka kamera en gelişmiş kameralı telefonlara kafa tutuyor. 

2160p 4K UHD video kaydı yapabilen telefon, ağır çekim(slow motion) ve time lapse video desteği de sunuyor. Ana kameranın diğer özelliklerine bakınca; HDR, zamanlayıcı, yüz tanıma, gülümseme yakalama, coğrafi konum etiketleme, panorama ve sesli komut gibi özellikler yer alıyor. Telefon ayrıca tam manuel mod ile kamera ayarlarını tamamen sizin yapmanıza izin veriyor.

Ön kamera 8 MP çözünürlüğe ve F/2.2 diyaframa sahip. 1080p FHD video kaydı yapabilen ön kamera sabit odaklı olmasıyla rakiplerine göre dezavantajlı duruma düşüyor. Yüz tanıma, gülümseme algılama gibi özelliklerine ek olarak Gesture Shot özelliği ile el hareketlerinizi algılayabilen ön kamera, özçekimleriniz için istenilen kaliteyi yaratabiliyor.

snapdragon-82.jpg

En çok gündeme getirilen ve dikkat çekilen özelliği olan performans donanımına geldiğimizde karşımıza 2.2 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 820 işlemci çıkıyor. Adreno 530 grafik birimine sahip işlemci 4 GB ve 6 GB ram seçenekleri ile performans anlamında üstün deneyim sunabiliyor.

64 GB ve 128 GB dahili depolama seçenekleri bulunan telefonu 64 GB olarak alırsanız ram miktarı 4 GB olurken, 128 GB seçeneği ile alırsanız 6 GB ram belleğe sahip oluyorsunuz. Artırılabilir hafızaya sahip telefon 128 GB' ye kadar microSD kart desteği sunuyor.

zte-axon-7-dolby.png

3.250 mAh bataryası çıkarılamayan yapıdaki cihaz, Quick Charge 3.0 desteği sayesinde kısa sürede bataryanın dolmasını sağlıyor. Batarya kapasitesiyle rahatlıkla bir günlük kullanım ömrü sunabilen telefonun hızlı dolum özelliği, şarj derdi yaşatmayacağı anlamına geliyor.

Başta bahsettiğimiz gibi ön tarafta çift hoparlör bulunan model, Dolby Atmos ses çipine ve yine lisanslı Dolby hoparlörlere sahip. Hi-Fi (yüksek kalite ses) desteği ile kaliteli bir kulaklıkla yüksek kaliteli ses çıkışı sağlayabiliyor. Telefonun parmak izi okuyucusu arka kapakta bulunuyor. Usb Type-C 3.0 hızlı bağlantı aktarımı yeteneğine sahip olan telefon çift hat desteği ile sahibini, aynı anda iki telefon taşıma zahmetinden kurtarıyor.

ZTE AXON 7 FİYAT ve YORUM

zte-axon-7-fiyat.png

ZTE Axon 7 fiyatı 450 Dolar' dan başlayan fiyatlara alınabiliyor. Modelin Türkiye pazarına gelip gelmeyeceği hakkında bir bilgi bulunmazken, ZTE' nin ülkemize amiral gemisi modellerini getirmediğini hatırlatalım.

Editör Yorumu: ZTE kendi amiral gemisini yaparken diğer amiral gemisi modellere kafa tutacak özelliklere sahip bir telefon ortaya koymuş. Yekpare metal gövdesi, 2K ekranı, gelişmiş kamera ve ses teknolojileriyle birlikte uygun fiyat etiketine sahip olması, teknoloji severlerin aklını başından alıyor olsa da ZTE markasının bu tarz performanslı modellerini genelde ülkemiz pazarına sürmemesi, onu beğenenleri biraz üzecek gibi...

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.