Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge Tanıtıldı

Samsung uzun süredir beklenen telefonu olan Galaxy ailesinin yeni üyelerini S7 ve S7 Edge' yi tanıttı. Telefonlar özellikleriyle gündeme bomba gibi düştü. İşte tüm detaylarıyla Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge...
Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge Tanıtıldı

Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge Tanıtıldı

Samsung her sene yenilediği amiral gemisi modellerini Barcelona' da düzenlenen fuarda tanıttı. Yıl boyunca sızıntılarla gündeme gelen modeller fuara damgasını vurgu. Müşterilerinin eleştirilerini dikkate alan Samsung gün geçtikçe telefonlarını daha iyi hale getiriyor ve bu sayede müşterilerini memnun etmeyi başarıyor. Bu sefer de dersine iyi çalışan firma iki güzel telefon ortaya koymuş diyebiliriz.

 

TASARIM ÖZELLİKLERİ

Samsung Galaxy S7 Tasarımı

Telefonların ilki olan Samsung Galxy S7 modeline baktığımızda, Samsung' un Galaxy S6 ve Note 5 ile değiştirdiği tasarım dikkat çekiyor. Aslında tasarımın selefi olan S6 ya göre çok fazla değiştiği söylenemez fakat metal çerçeveye sahip ön-arka cam materyalden oluşan tasarım oldukça şık duruyor. S7 Edge modelinde yine aynı şekilde yanlarda çift kavisli ekranlar ile aynı tasarım söz konusu fakat yazılım desteği ile edge ekranların yapabildikleri arttırılmış. 

Ön yüzde Samsung' un vazgeçmediği fiziksel ana menü tuşu bulunuyor. Bu tuşta parmak izi sensörü mevcut. Bir de Note 5 modelinde olduğu gibi arka camın kenarlarının kavisli yapısı hem elde tutuşu kolaylaştırıyor hem de görüntüyü tamamlıyor. Modellerin 2K çözünürlüklü ekranları ve 5.1 ve 5.5 inçlik OLED ekranları önceki modellerle aynı özellikleri gösteriyor. Çözünürlük değerleri ve OLED ekranın getirdiği aavantajlar ile telefonların ekranları oldukça güzel keskinliğe ve renk değerlerine sahip.

DONANIM ÖZELLİKLERİ

Samsung Galaxy S7 İşlemci

Samsung donanım tarafında bekleneni yaparak Snapdragon 820 ve kendi üretimi olan Exnos 8890 işlemcileri kullanmış. Her iki işlemci de şu an piyasanın en performanslı işlemcileri olarak biliniyor. 8 çekidekli ve 2.3 GHz hıza sahip işlemciler kullanılan üretim teknolojisi sayesinde daha yüksek güç üretirken daha az pil tüketiyorlar. Grafik işlemcileri de gelişen telefonlar konsol kalitesinde grafikler üretebilecek seviyeye ulaşmış. Telefonlar ram kapasitesi 4 GB' ye çıkarılmış. Böylelikle kullanıcıların Samsung' u eleştridiği noktalardan olan arayüzün fazla ram tüketmesi sorununa çözüm getirilmiş. Telefonların bu miktarda ram bellek ile en ağır işlemlerin dahi üstesinden kolayca gelebileceğini söylemeye gerek yok.

Kullanıcılar tarafından eleştrilen diğer bir nokta olan batarya konusunda da Samsung başarılı bir hamle yaparak S7 modelin 3.000 mAh, S7 Edge modelinde 3.600 mAh kapasiteli bataryalar kullanmış. Bu kapasite ile telefonların yoğun kullanımda bile bir günü rahatça çıkaracakları söyleniyor. Ayrıca işlemcilerin hızlı şarj desteği sunduğunu ve 2 saatten önce sıfırdan tam doluluğa ulaştığını ekleyelim. 

KAMERA ÖZELLİKLERİ

Samsung Galaxy S7 Kamera

Samsung Glaxy S6 ve S6 Edge modellerinde kullanılan 16 MP çözünürlüklü kameradan vazgeçerek 12 MP çözünürlüğe sahip bir kamera tercih etmiş. Bildiğiniz gibi çözünürlüğün düşmesi kamera kalitesinin düştüğünü göstermiyor. Samsung f/1.7 diyafram açıklığına sahip yeni kamerasıyla oldukça iddialı. Bu kamerada kullanılan teknoloji yüksek ışık hassasiyetine sahip. Düşük ışıklarda bile daha net ve bozulmayan görüntülere imkan tanıyor. Ayrıca kullanılan pikseller büyütülmüş böylece daha net fotoğraflar yakalandığı söyleniyor.

Kamerada kullanılan diğer bir teknoloji ise ikili piksel teknolojisi olmuş. Bu sayede çok hızlı ve doğru odaklanma gerçekleştirebiliyor. 4K video kaydı ve kaydırarak panaroma çekimlerinde öncekine göre çok daha yüksek başarı sunulduğu belirtiliyor. Her iki telefonun ön tarafında ise geniş açılı 5 MP çözünürlüğe sahip kameralara yer verildiğini görüyoruz. Ön kameranın Full HD video kaydı yapabildiğini ekleyelim.

EKSTRALAR VE ÇIKIŞ TARİHİ

Samsung Galaxy S7 IP68

Samsung Sony tarafıondan amiral gemisi modellerinde uzun süredir kullanılan su geçirmeklik özelliğini bu telefonlara eklemiş. Telefonlar IP68 sertifikasına sahip. Bu sayede 1 metre derinlikte suya yarım saat boyuna dayanabiliyorlar. Ayrıca bu sertifika ile toza ve çamura karşı da dirençli olduklarını belirtelim. Diğer çok beğenilen özellik ise S6 modelleriyle kaldırılan ve çokca eleştirilen hafıza kartı desteğinin tekrar gelmesi... Telefonların hafızaları MicroSD kart ile arttırılabiliyor.

Samsung Galaxy S7 MicroSD kart

Telefonların fiyatlarının ne olacağı hakkında henüz bilgi bulunmuyor fakat 11 Mart 2016 tarihinde satışa sunulacağı söyleniyor. Teknik özellikleriyle göz dolduran telefonların fiyatlarının yüksek olacağını tahmin etmek zor değil. Ülkemizdeki vergiler de eklenince iPhone 6S fiyatlarına yakın fiyatlardan satışa çıkması mümkün görünüyor.

İlkay Engin

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.