Samsung S7 - LG G5 Karşılaştırma

Samsung ve LG firmalarının en son amiral gemisi modelleri tanıtıldı. İki firmanın da en güvendiği telefonları olan S7 ve G5 modellerini artılarıyla ve eksileriyle masaya yatırıyoruz. İşte Galaxy S7 ve LG G5 karşılaştırması...
Samsung S7 - LG G5 Karşılaştırma

İKİ AMİRAL GEMİSİ KARŞI KARŞIYA

Samsung Galaxy ailesinin en son üyesi olan S7 modeliyle rakiplerine göz dağı verirken LG de aynı şekilde G5 modeli ile atak yaptı ve rekabeti kızıştırdı. Her iki telefon da firmanın amiral gemisi modelleri olmakla birlikte sahip olduğu özellikleriyle de mobil teknolojinin en güncel telefonları diyebiliriz. İki Güney Kore firmasının rekabetini birlikte değerlendiriyoruz. Her iki telefonun detaylı incelemesine ise Samsung Galaxy S7 için buradan, LG G5 için buradan ulaşabilirsiniz.

1- EKRAN KARŞILAŞTIRMASI

g5-s7.jpg

Her iki telefonun ekranı da 2K çözünürlüğe sahip fakat S7 5.1 inç iken G5 5.3 inç boyuta sahip. İnç başına S7' de 577 piksel düşerken, G5' te 554 piksel düşüyor. Aralarındaki farkı göz ile anlamak mümkün değil fakat kullanılan ekran teknolojisine bakıldığında S7 Super AMOLED panel kullanırken G5 IPS LCD panel kullanıyor. Super AMOLED ekranların siyah derinliği ve bazı renkleri daha iyi üretmesi bakımından S7 bir adım öne geçiyor diyebiliriz. Diğer bir farka gelince S7 de ekran gövde oranı %72.35 iken G5' te %70.14 te kalıyor. Yani S7 nin ekran etrafındaki boşlukları daha ince tasarlanmış. Bu da ergonomiklik ve görünüm açısından onu bir adım daha öne çıkarıyor.

2- İŞLEMCİ KARŞILAŞTIRMASI

exynos-vs-snapdragon.jpg

Samsung kendi ürettiği Exynos 8 Octa 8890 işlemciyi kullanıyor. Bu işlemci 8 çekirdekli 2.3 GHz hıza sahip. Performanslı 4 çekirdek 2.3 GHz hızda çalışırken diğer 4 çekirdek 1.6 GHz hızda çalışarak güç gerektirmeyen işlemlerde tasarruf sağlıyor. Ayrıca Mali-T880MP12 grafik işlemci kullanılıyor. LG ise piyasanın en son tanıtılan işlemcisi Snapdragon 820 kullanıyor. Bu işlemci 2.1 GHz hızında 4 çekirdekten oluşuyor. Grafik işlemci tarafında ise Adreno 530 görev yapıyor. Her iki telefonun 4 GB LPDDR4 Ram belleği mevcut. Burada Antutu testini baz alırsak S7 113.000 puan alırken G5 133.000 puan almayı başarıyor. Yani Snapdragon 820 işlemcinin ve dolayısıyla G5' in performansının daha iyi olduğunu görüyoruz.

3- KAMERA KARŞILAŞTIRMASI

s7-g5.jpg

Samsung S7 modeliyle birlikte bir süredir amiral gemisi modellerinde kullandığı 16 MP lik kamerasından vazgeçti. Yerine 12 MP çözünürlüğe fakat daha gelişmiş özelliklere sahip kamera tercih etti. LG ise G4 modelinde kullandığı 16 MP çözünürlüğe sahip kameranın yanında bir de derinlik kamerası ekleyerek farklılığa gitti. Bu derinlik kamerası ile hem daha geniş açılı fotoğraflar çekebiliyorsunuz hem de çektiğiniz fotoğraflardaki odak noktasını daha sonra değiştirebiliyorsunuz.

Her iki telefonun 4K UHD video kaydı yapabildiğini ve optik görüntü sabitleyiciye sahip olduğunu görüyoruz. Diyafram değerlerine baktığımızda S7 f/1.7 diyaframı ile G5' in f/1.8 diyaframına göre az farkla öne geçiyor fakat G5 bu açığı ikinci kamerası sayesinde kapatıyor. Bir diğer fark ise ön kamerada ortaya çıkıyor LG özçekim severleri düşünerek 8 MP geniş açılı kamera tercih ederken Samsung 5 MP çözünürlüğünde kamera kullanmış. G5' in ön kamera açısı 135 derece, S7' nin ise 120 derece fakat S7' de aynı arka kamerada olduğu gibi ön kameranın diyaframı da f/1.7 değeri ile onu bir adım öne çıkarmayı başarıyor.

4- BATARYA VE DİĞER DETAYLAR

lg-g5-batarya.jpg

Samsung S7' nin bataryası 3.000 mAh kapasiteye sahip. Bu batarya gövdeye sabit yapıda ve çıkarılamıyor. Hızlı şarj ile 90 dakikada tam dolan batarya aynı zamanda kablosuz şarj desteği de sunuyor. LG ise G5 modelinde piyasanın çok dikkatini çeken bir yeniliğe gitti ve modüler batarya tasarımıyla gün yüzüne çıktı. Telefonun 2.800 mAh kapasiteli bataryası değiştirilebiliyor. Bu sayede farklı çözümler ve seçenekler sunuyor ve bu konuda bir adım öne çıkıyor.

Her iki telefonun dahili hafızasının arttırılabilir yapıda olduğunu görüyoruz. Galaxy S7 200 GB' ye kadar microSD kart desteği sunarken G5 2TB' ye kadar microSD kart desteği sunuyor. Ayrıca G5 USB Type-C bağlantısı ile gelecek nesil bağlantı girişi ve hızı sunuyor. Bu iki yönden de G5' in öne çıktığını görüyoruz.

galaxy-s7-ip68.jpg

Samsung Galaxy S7' nin suya karşı IP8X dayanıklılık sertifikası ve toza karşı IP6X dayanıklılık sertifikası bulunuyor. Buna göre 1,5 metre derinlikteki su basıncına karşı dayanıklı olan telefon bu özelliği ile G5' in bir adım önüne geçiyor. Bir de her iki telefonun 4.5G desteği sunduğunu görüyoruz fakat S7 Cat-9 modeme sahipken G5 Cat-6 modeme sahip. Bu da 4.5G indirme hızında S7' yi daha hızlı yapıyor. 

5- FİYAT VE EDİTÖR YORUMU

Samsung Galaxy S7 fiyatı 2.600-3.000 TL arasında değişen rakamlarda bulunabiliyor. LG G5 ise henüz ülkemizde satışa sunulmadı fakat tahmini olarak fiyatının biraz daha uygun olacağını düşünebiliriz. LG son yıllarda uyguladığı fiyat politikasıyla iyi satış rakamlarına imza atmayı başarmışken bunu bozmayacaktır diye düşünüyoruz.

Editör Yorumu: Her iki telefonun da birbirinden güzel özellikleri var fakat kağıt üzerinde S7 daha ağır basıyor gibi görünüyor. Tabi telefonu alacak kişinin eline alıp incelemesi çok önemli. Kullanılan arayüzden tutun, fiziki özelliklerine kadar, telefonu elinize almadan karar vermeniz sağlıklı olmaz. Sahip oldukları donanıma bakınca iki modelin de üst düzey performans sunacağı ve 3 yıl güncelleme alacağını rahatlıkla söylenebilir. Fiyat, kullanım amacı ve estetik taleplerinize göre yapacağınız tercihe göre iki telefon da sizi pişman etmeyecektir.

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.