Motorola Moto Z Tanıtıldı

Lenovo tarafından satın alınan Eski Amerikan telefon ve telsiz üreticisi, yeni modeli Moto Z' nin tanıtımını gerçekleştirdi. Amiral gemilerine kafa tutacak donanıma sahip telefon, tasarım detaylarıyla da dikkat çekti. İşte, karşınızda Moto Z...
Motorola Moto Z Tanıtıldı

MOTOROLA'NIN AMİRAL GEMİSİ KATİLİ

İlk cep telefonu üreticilerinden olan ve geçmiş yıllarda ürettiği telefonlarda yüksek popülerliğe ulaşan Motorola, bir süre önce Çinli Lenovo tarafından satın alınmış ve şirket tarafından yapılan açıklamaya göre üretilen telefonlar Moto by Lenovo adıyla üretilecek şeklinde açıklama yapılmıştı. 

Lenovo tarafından düzenlenen etkinlikte tanıtılan cihazın adında Lenovo ibaresi olmaması Motorola sevenleri sevindirdi. Moto Z adını verilen model, firmanın en çok sevilen ve en yüksek satış başarısına ulaşan Razr serisine atıfta bulunan tasarımıyla beğeni topladı. Sözü daha fazla uzatmadan telefon hakkında merak edilen diğer detaylara geçelim.

MOTO Z TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.5 inç 2K QHD çözünürlüğe sahip AMOLED ekran

- Gorilla Glass 4 ve %72 ekran/gövde oranı

- 2.2 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 820 İşlemci

- 4 GB Ram ve Adreno 530 Grafik İşlemci

- 32 ve 64 GB dahili, 2 TB hafıza kartı desteği

- 13 MP led flaşlı ana kamera ve 4K UHD video kaydı

- 5 MP geniş açılı ön kamera ve Full HD video kaydı

- 2.600 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- Parmak izi okuyucu, USB Type-C ve hızlı şarj

MOTO Z EKRAN ve TASARIM ÖZELLİKLERİ

moto-z-ekran.png

5.5 inç boyutunda ekrana sahip telefon, 2560x1440p 2K QHD çözünürlük üretebiliyor. İnç başına düşen 535 ppi keskinlik değeriyle yüksek netlikte görüntüleme imkanı sunabilen telefon, AMOLED paneli sayesinde yüksek kontrastlı renk derinliği ve geniş görüş açısı yaratabiliyor. Ayrıca Gorilla Glass 4 cam kaplaması sayesinde çizilmelere ve kırılmalara karşı yüksek dayanıklılık gösteriyor.

Telefonun ön tasarımında, ekran etrafındaki boşlukların küçük tutularak %72 ekran/gövde oranı elde edildiği görülebiliyor. Ekran altında yer alan kare şekilli fiziksel tuş, hem ana menüye dönüş hem de parmak izi okuma işlevi görüyor. Bu tuşun iki yanında diğer Android menü tuşları yer alıyor. Ekranın üst tarafında ön kameranın led flaşa sahip olduğu da dikkat çeken diğer bir unsur oluyor.

moto-z-tasarim.png

Yan profilden bakıldığı zaman telefonun sahip olduğu inanılmaz incelik öne çıkıyor. Sadece 5.19 mm kalınlığa sahip telefon, amiral gemisi modeller içindeki en ince ve en kibar telefon olma özelliğini şimdiden eline geçirmiş gibi görünüyor. Arka kameranın dışarı çıkıntılı yapısı da yandan bakıldığı zaman fazlasıyla göze çarpıyor.

Arka tasarıma geçtiğimizde yatay motiflere sahip arka tasarım daha ilk bakışta oldukça şık görüntü sunuyor. Kamera ve led flaşın bulunduğu kısım yuvarlak, dışarı çıkıntılı tasarımıyla dikkat çekerken alt taraftaki akıllı bağlantı noktacıkları telefonun farklı aksesuar desteği sunacağının işaretini veriyor. Tasarımıyla oldukça şık ve inceliğiyle estetik duran telefonda, uçak yapımında kullanılan ultra hafif metal malzeme kullanılıyor. Böylece hafiflik ve yüksek dayanıklılık bir arada sunuluyor.

MOTO Z KAMERA ve İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

moto-z-kamera.png

Amiral gemisi katili adı verilen bir telefonun kamera konusunda iddialı olduğunu söylemeye gerek yok. Ana kamerası 13 MP çözünürlüğe sahip telefon 4K video kaydı yapabiliyor. F/1.8 diyafram açıklığı ile kamera sensörü iyi ışık toplayabiliyor ve düşük ışıkta dahi iyi sonuçlar ortaya koyabiliyor.

Lazer odaklama sensörüyle birlikte yüksek hızlı odaklama yapabilen ana kamera, optik görüntü sabitleyici(OIS) sayesinde fotoğraflarda ve videolarda yaşanacak sarsıntıları önlüyor. Çift tonlu led flaşı ile karanlıkta dahi iyi fotoğraflar çekebiliyor ve ağır çekim(slow motion) video kaydı yapabiliyor.

Ön kameraya geçtiğimizde 5 MP çözünürlüğe ve F/2.2 diyafram açıklığına sahip bir kamera görüyoruz. Geniş açılı lens kullanılan ön kamera özçekimlerde geniş kadraj aralığı sunuyor. Led flaşı sayesinde ışığın yetersiz olduğu ortamlarda dahi özçekimlerinizin aydınlık olmasını sağlayabiliyor ve aynı zamanda 1080p FHD video kaydedebiliyor.

snapdragon-82.jpg

2.2 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 820 işlemciden gücünü alan model, performans anlamında piyasadaki en güçlü işlemciyi kullanıyor. 4 GB ram ve Adreno 530 grafik birimi ile birlikte gerek kullanım gerekse oyun performansı anlamında tatmin edici değerler üretebiliyor. 32 GB ve 64 GB dahili depolama alanı seçeneklerine sahip Moto Z' nin hafızası 2 TB microSD kart ile genişletilebiliyor.

2.600 mAh kapasiteli bataryası, gövdeyle bütünleşik yapıda ve çıkarılamıyor. Böyle bir telefon için batarya kapasitesi kağıt üzerinde ilk izlenim olarak zayıf gibi görünse de Motorola' nın iddiasına göre telefon 1 günlük kullanım süresini rahatlıkla üretebiliyor. Ayrıca hızlı şarj desteği sayesinde kısa sürede şarj olabiliyor ve 15 dakikalık şarj edildiği zaman 8 saatlik kullanım süresi sunabiliyor.

moto-z-batarya.png

Olmazsa olmaz güvenlik özelliklerinden olan ve öndeki fiziksel tuşa entegre edilen yeni nesil parmak izi okuyucusu, yüksek hızda ve doğrulukta okuma gerçekleştirebiliyor. 4.5G hızlı veri bağlantısı destekleyen cihazın Cat.9 modemi 450 Mbps bant genişliğine varan indirme hızına ulaşabiliyor. 

Yapılan açıklamaya göre su sıçramalarına karşı dayanıklı olan model, yağmur altında su geçirmeden kullanılabiliyor. Buna rağmen herhangi bir su geçirmezlik sertifikası ve su altında dayanıklılık testi bulunmuyor. Tanıtımda dikkat çeken diğer bir ayrıntı ise Moto Mods adı verilen kılıflar ve bu kılıfların getirdikleri özellikler oluyor. Telefona özel tasarlanan kılıflar sayesinde telefona yeni işlevler kazandırılıyor.

moto-mods.png

Incipio offGRID kılıf, dahili bataryası ile telefonu korurken aynı zamanda şarj edebiliyor. JBL ortaklığı ile geliştirilen SoundBoots Speaker kılıf, sahip olduğu çift hoparlör ile telefonu kaliteli ses istasyonuna dönüştürebiliyor. Moto Insta-Share Projector adı verilen kılıf ise bünyesindeki mikro projektör ile telefon ekranını duvara yansıtmanıza imkan tanıyor. Dahili bataryası ile birlikte video ve filmlerinizi büyük ekranda izleme keyfi de sunabiliyor.

MOTO Z FİYAT ve YORUM

moto-z-gold.png

Motorola Moto Z fiyatı hakkında şu an için firma tarafından yapılan resmi açıklama bulunmuyor. İlk olarak ülkesi Amerika' da hat operatörleri ile kontratlı satışa çıkacak Moto Z, yılsonuna doğru diğer ülkelerde de satışa sunulacak. Beklentilere göre telefon iPhone 6S ve Galaxy S7' den daha uygun fiyat etiketine sahip olacak.

Editör Yorumu: Motorola, Lenovo bünyesine dahil olduğundan bu yana belki de en iddialı modeli ile geliyor. İnceliğiyle ve malzeme kalitesiyle öne çıkan telefonun aksesuarları onu ayrıcalıklı hale getiriyor. Önceki yıllardan bildiğimiz üzere Motorola modelleri ülkemizde resmi olarak satışa sunulmuyor olsa da Lenovo tarafından üretiliyor olması ve Lenovo' nun ülkemizdeki satış başarısı göz önüne alındığı zaman ilerleyen günlerde Türkiye' deki raflarda yerini almasını temenni ediyoruz.

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.