Asus ZenFone 3 Deluxe Ön İncelemesi

ZenFone 3 ailesinin en tepesindeki üye olan ve donanımıyla teknoloji severleri heyecanlandıran Asus ZenFone 3 Deluxe' nin özelliklerine ve tüm diğer ayrıntılarına detaylıca göz atıyoruz. İşte karşınızda ZenFone 3 Deluxe...
Asus ZenFone 3 Deluxe Ön İncelemesi

ASUS'UN EN HIZLISI ZENFONE 3 DELUXE

Asus, ZenFone 3 adını verdiği ve 3 farklı modelden oluşan telefon ailesini tanıttı. Farklı kullanıcılara hitap edecek özelliklere göre çeşitlendirilen modellerden fiyat/performans telefonu denebilecek olan ZenFone 3 hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. 

ZenFone 3 ailesinin en performanslı üyesi olan ve üst seviye amiral gemisi modellere kafa tutabilecek donanıma sahip ZenFone 3 Deluxe modelini mercek altına alıyoruz. Telefonun teknik özelliklerini, kamera detaylarını ve fiyatını öğrenmek isteyenler, tüm aradıklarını haberimizde bulabilecekler.

 

ZENFONE 3 DELUXE TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.7 inç FHD çözünürlüğe sahip Super AMOLED ekran

- Gorilla Glass 4 ve %74 ekran/gövde oranı

- 2.2 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 820 İşlemci

- 6 GB Ram ve Adreno 530 Grafik İşlemci

- 64 ve 128 GB dahili, 128 GB hafıza kartı desteği

- 23 MP led flaşlı ana kamera ve 4K UHD video kaydı

- 8 MP geniş açılı ön kamera ve Full HD video kaydı

- 3.000 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- Parmak izi okuyucu, Hi-Res Ses, USB Type-C ve hızlı şarj

 

ZENFONE 3 DELUXE EKRAN ve TASARIM ÖZELLİKLERİ

5.7 inç ebadıyla 1920x1080p FHD çözünürlük sunan ekran, inç başına 386 ppi keskinlik değeriyle oldukça net görseller oluşturabiliyor. Super AMOLED panele sahip bu ekran, 3.000.000:1 kontrast oranıyla dikkat çekiyor. LG' nin teknoloji dünyasına kazandırdığı, Always-on display adı verilen her zaman açık duran ekran özelliğine bu modelde yer verilmiş. Ekran, aynı zamanda Gorilla Glass 4 cam kaplaması ile darbelere ve çizilmelere karşı dayanıklılık sunuyor.

Ön tasarımda, yeni ZenFone ailesine ait olduğunu belirten köşeli tasarım dikkat çekiyor. Kardeşi ZenFone 3 ile oldukça benziyor olsa da ekran altındaki boşluğun tasarımı eski ZenFone 2 modelini daha çok anımsatıyor.

zenfone-3-deluxe-altin.png

Ekran etrafındaki boşluklar küçük tutularak %74 ekran/gövde oranı gibi yüksek bir oran elde edilmiş. Böylece büyük ekrana rağmen ergonomik boyutlara sahip, tek elde rahat kullanılabilecek bir telefon hedeflenmiş.

Arka tarafta, merkezden çerçevelere doğru incelen tasarım hemen dikkat çekiyor. İlk ZenFone çıktığından beri kullanılan bu tasarımın, kullanılmaya devam ettiği görülüyor. Yekpare alüminyum malzemeden oluşan arka tasarımda kamera öğelerinin altına konumlandırılan dikine parmak izi okuyucu, ailenin karakteristik özelliği olarak bu modelde de yerini koruyor. 

 

ZENFONE 3 KAMERA ve İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

zenfone-3-deluxe-kamera.png

Donanım ve performans tarafında ailenin ve hatta Asus' un bugüne kadarki en iyi modeli olduğunu söylediğimiz ZenFone 3 Deluxe' ye 2.2 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 820 işlemci güç veriyor. Amiral gemisi işlemcisiyle gelen telefon, Adreno 530 grafik birimiyle en ağır grafikli oyunlarda dahi zorlanmayacak ve 6 GB ram belleği ile en yoğun, en ağır programların üstesinden zorlanmadan gelecektir. 

Ana kamerasına bakınca, Sony tarafından geliştirilen en yeni sensör olan ve Xperia Z5 modellerinde kullanılan Exmor RS IMX318 sensöre yer verildiği görülüyor. 23 MP çözünürlük ve F/2.0 diyaframa sahip ana kamera 4K UHD video kaydı yapabiliyor. Lazer destekli odaklama sayesinde sadece 0.03 saniyede odaklanabiliyor ve hareketli odak takibi yapabiliyor.

Arka kamera 4 eksenli optik görüntü sabitleyicisine ek olarak dijital görüntü sabitleyicisi ile videolardaki titreşimleri ve sarsıntıları sıfıra indirebiliyor. Tam manuel moduyla, profesyonel fotoğraf makineleri gibi tüm ayarları kullanıcıların yapmasına izin veren ana kamera, gerçek zamanlı HDR sayesinde ters ışık altında dahi kaliteli fotoğraflar vadediyor. Arka kamera; çift tonlu led flaş, yüz tanıma, gülümseme yakalama, sesli komut, perde hızı kontrolü özellikleri ve 6 elementli çizilmeye karşı dayanıklı lensiyle göz dolduruyor.

Öndeki kamera 8 MP çözünürlüğe ve F/2.0 diyaframa sahip. 85 derece geniş açılı lensi ile özçekimlere olabildiğince çok kişi ya da nesne sığdırmayı sağlayabiliyor ve HDR özelliği sayesinde arkadan vuran ışıkta dahi yüzün aydınlık çıkmasına yardımcı oluyor. Panorama modu ile daha panoramik özçekimler yakalayabilen ön kamera ile 1080p FHD video kaydı yapabiliyor.

3.000 mAh batarya kapasitesine sahip cihaz, Quick Charge 3.0 özelliği ile tamamen boş durumdayken 40 dakika içinde %60 doluluğa ulaşabiliyor. Yeni nesil USB Type-C bağlantısı ile hızlı veri aktarımının yanı sıra çift hat desteği ile aynı anda iki telefon taşıma derdinden kurtarıyor.

Telefonun iddialı olduğu konulardan diğeri de ses kalitesi... Hi-Res Audio sertifikasına sahip ZenFone 3 Deluxe, NXP Smart Amplifikatörü sayesinde Hi-Fi ses üretebiliyor. Yüksek kaliteli ses almayı ve müzik dinlemeyi sevenler için kaliteli bir kulaklık ile üst düzey ses kalitesi sunabiliyor.

 

ZENFONE 3 DELUXE FİYAT ve YORUM

64 GB ve 128 GB dahili depolama seçenekleri ile satışa sunulan ZenFone 3 Deluxe fiyatı, Türkiye için açıklanmış değil. Firma tarafından tanıtım esnasında telaffuz edilen rakama göre telefonun fiyatı 499 Dolar' dan başlıyor. Bu fiyatın 64 GB versiyon için olduğunu ve 128 GB versiyon için bir açıklama yapılmadığını ekleyelim.

 

Editör Yorumu: Asus, amiral gemisi yapmayacağına dair bir açıklama ile gündeme gelse de ZenFone 3 Deluxe' nin amiral gemisi modellere kafa tutacağı aşikar. Telefon yüksek performanslı işlemcisi, kameraları, ekranı, malzeme kalitesi ve uygun fiyatıyla şimdiden tüm dünyanın ilgisini çekmeyi başardı. Eğer son dakika değişikliği yapılmazsa, 2.000 TL civarındaki fiyatıyla ülkemizde satışa çıkacak böyle bir donanıma sahip ilk telefon olacak.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.