ZTE Blade A2 Tanıtıldı

Ürettiği operatör telefonları ile tanıdığımız Çinli ZTE, yeni modelini görücüye çıkardı. Giriş-orta segmentte yer alan telefon, iddialı fiyatıyla rakiplerinin gözünü korkutacak. İşte, telefon hakkındaki diğer detaylar...
ZTE Blade A2 Tanıtıldı

GİRİŞ SEGMENT STANDARTLARINI YÜKSELTECEK

Çinli üreticiler arasında hızlı yükseliş yakalayan ve ülkemizde operatör markalarını üreten şirket olarak tanıdığımız ZTE, yeni modeli Blade A2' nin tanıtımını gerçekleştirdi. Giriş segmente konumlandırılan ancak bazı donanımlarıyla bu segmenti yükselten yeni model, başarılı tasarımıyla dikkatleri çekmeyi başarıyor. Uygun fiyatıyla da giriş segmentteki rekabeti kızıştıracak olan telefonun diğer özelliklerine ve detaylarına yakından bakıyoruz.

ZTE BLADE A2 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5 inç HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- 2.5D eğimli ekran ve %68 ekran/gövde oranı

- 1.5 GHz 8 çekirdekli MediaTek MT6750 İşlemci

- 2 GB Ram bellek, Mali-T860 MP2 Grafik İşlemci

- 16 GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar MicroSD kart desteği

- 13 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 5 MP geniş açılı ön kamera ve HD video kaydı

- 2.500 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği, çift hat ve parmak izi okuyucu

ZTE BLADE A2 EKRAN ve TASARIM ÖZELLİKLERİ

zte-blade-a2-ekran.png

Ekranı 5 inç boyutunda olan ve bu ekranıyla 1280x720p HD çözünürlük üretebilen telefonda, IPS LCD panel kullanılıyor. İnç başına 294 piksel(294 ppi) yoğunluğa sahip paneliyle Blade A2, sınıfına uygun diyebileceğimiz kalitede görüntüler oluşturulabiliyor.

Ekranın etrafında bırakılan boşluklara bakıldığı zaman, ekranın yanlarında neredeyse hiç boşluk olmadığı ve ekranın iki kenara uzanan dirseksiz bir yapıya sahip olduğu görülebiliyor. Ancak ekranın altında ve üstünde bırakılan boşluklar yanlarda olduğu kadar iyi denemez. Buna rağmen telefonun %68 ekran/gövde oranına sahip olduğunu ve ergonomik açıdan başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

zte-blade-tasarim.png

Ekranın alt tarafında dokunmatik menü tuşları bulunuyor. Ortadaki ana menüye dönüş tuşu renkli yuvarlak halka şekliyle öne çıkıyor. Ön kameranın led flaşlı olması, ön tasarımda dikkat çeken başka bir detay olurken 2.5D eğimli ekran tasarımı sayesinde kenarlara doğru incelen cam estetik algıyı yükseltiyor.

Arka tasarımdaki kamera ve altındaki parmak izi okuyucu, aynı boyutlarda yuvarlak şekilleriyle göze hitap ediyor. Üst ve alt tarafında farklı renk parçalar ile hareketlendirilen tasarıma, alt kısımda ZTE logosu ve iki kenarındaki hoparlörler eşlik ediyor. Telefonu, genel tasarım anlamında oldukça başarılı bulduğumuzu belirtelim.

ZTE BLADE A2 KAMERA ve İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

zte-blade-kameralar.png

Kamera özelliklerine bakınca ZTE' nin giriş seviyede pek fazla önemsenmeyen kamera donanımına farklı yaklaştığı söylenebilir. Ana kamerasıyla 13 MP çözünürlük ve F/2.2 diyafram açıklığı sunan cihaz, 1080p FHD video kaydı yapabiliyor. Otomatik odaklanma, elle odaklanma, mavi filtre cam, panorama ve coğrafi konum etiketleme gibi özelliklere sahip ana kamera Phase Detect Auto-Focus(PDAF) sayesinde sadece 0.1 saniyede hızlı ve doğru odaklama yapabiliyor.

Arka kamerasıyla iddialı modelin ön kamerası 5 MP çözünürlük sunuyor. Geniş açılı lense sahip ön kamera, fotoğraflarda büyük kadraj alanı yaratıyor. Panorama selfie özelliği ile ön kamera ile panorama özçekim yapma, Gesture Shot özelliği ile el hareketlerinizle fotoğraf çekme ve sesle komut özelliği ile sesiniz ile deklanşöre komut verme gibi özellikleriyle göz dolduruyor. Ayrıca led flaşı ile karanlık ortamlarda dahi iyi özçekimler yapmanıza imkan tanıyor.

mediatek-mt675.jpg

İşlemci tarafında, 1.5 GHz 8 çekirdekli MediaTek MT6750 işlemciden gücünü alan telefona 2 GB ram ve Mali-T860 MP2 grafik birimi eşlik ediyor. Donanım özellikleriyle performans anlamında orta segmenti zorlayan model, grafik birimi ile oyun oynamayı sevenleri de memnun edecek diyebiliriz.

2.500 mAh bataryası, gövdesiyle bütünleşik olan ve çıkarılamayan telefon, normal kullanımda 1 günlük kullanım süresi üretmede zorlanmayacak olsa da biraz oyun oynandığında veya sosyal medya uygulamaları fazlaca kullanıldığında bu kullanım süresini üretemeyeceğini düşünüyoruz.

zte-blade-parmak-izi-okuyucu.jpg

Telefonun arka tarafına konumlandırılan parmak izi okuyucusu, Çinli markalar tarafından neredeyse standart donanım olarak kullanılıyor ve güvenliği artırıyor. 4.5G destekleyen modemi ile hızlı veri bağlantısı kurabilen telefon Voice Over LTE(VoLTE) bağlantısı sayesinde yüksek kaliteli ses aktarımı desteği ile dikkat çekiyor. Ayrıca çift hat desteği ile aynı anda iki hat ile ulaşılabilir olmayı mümkün kılıyor.

ZTE BLADE A2 FİYAT ve YORUM

zte-blade-fiyat.png

16 GB dahili hafıza seçeneği ile satılan ZTE Blade A2 fiyatının 100 Dolar olacağı açıklandı. Artırılabilir hafızası bulunan telefonun, 128 GB microSD kart desteği ile kullanıcısına bolca depolama alanı sunduğunu ekleyelim.

Editör Yorumu: ZTE' nin telefonlarında gördüğümüz şık tasarım Blade A2 modeliyle de karşımıza çıkıyor. Donanım öğelerine bakınca giriş seviyeden çok orta seviye bir telefon gibi görünse de fiyatıyla giriş seviyede olduğunu açıkça belli eden telefon, ülkemizde satışa sunulacak mı maalesef henüz bilinmiyor. Ancak, özellikleri ve fiyatı dikkat çekici olduğu için bazı operatör firmalar tarafından uyarlanarak Türk kullanıcılarla buluşabilir.

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.