Vaduz'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Yaklaşık 5.300 kişinin yaşadığı Lihtenştayn'ın başkenti Vaduz Avrupa'nın en küçük merkezlerinden biridir. Vaduz'da gezilecek görülecek tarihi ve turistik alanları sizler için araştırdık.
Vaduz'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Vaduz Kalesi

12. yüzyılda yapılan Vaduz Kalesi şehre hakim bir tepeye konuşlandırılmıştır. 300 yılı aşkın bir zamandır bölge prensinin ve ailesinin yaşadığı bir saray haline gelmiştir. Şehir halkına kapalı olan kalenin manzarası görülmeye değerdir. Vaduz seyahatlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan Vaduz Kalesi’ni muhakkak görmelisiniz.

vaduz-kalesi.jpg


Vaduz Katedrali

vaduz-katedrali.jpg

Vaduz Roma Katolik Başpiskoposluğu’nun merkezi konumundadır. Neo-Gotik tarzda yapılan kilise 1874 yılında inşa edilmiştir. Aziz Florin Katedrali olarak da anılmaktadır. Kuleleri çok mükemmel görünen katedralin içerisindeki işlemeler dikkat çekmektedir. Ayrıca bahçesi güzel ağaçlar, çiçekler ve heykellerle zenginleştirilmiştir. Katedrali ziyaret etmek için herhangi bir ücret ödemenize de gerek yok. Ülkenin en değerli manevi yapısı olması sebebiyle görülmesi gereken bir mekandır.


Lihtenştayn Sanat Müzesi

lihtenstayn-sanat-muzesi.jpg

Temelleri 2000 yılında atılan genç bir kurumdur. Müzede ülke sanatçılarının tablo ve heykel çalışmalarıyla beraber farklı ülkelerin müzeye armağan ettiği eserler de sergilenmektedir. Müze binası kübik şekilde tasarlanmış modern bir yapıdır. Ülkenin en önemli turistik yerlerinden biri olarak kabul edilmektedir.


Augstenberg Dağı

augstenberg-dagi.jpg

Tam 2359 metre yüksekliğe sahip olan dağ Lihtenştayn ile Avusturya sınırına hayli yakın bir yerdedir. Ülkenin her yerinden görünen Augstenberg Dağı Lihtenştayn’ın sembollerinden biridir. Tırmanma ve doğa meraklılarının mutlaka görmesi gereken sarp bir bölgedir. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum