Varşova'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Polonya'nın başkenti ve Doğu Avrupa'nın önemli tarihi ve turistik merkezlerinden biridir. Başkent Varşova'ya yapacağınız seyahatlere rehber olabilmek adına şehrin gezilecek görülecek yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Varşova'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Varşova Ayaklanma Müzesi

2004 yılından bu yana hizmet veren müze Polonya’nın kanlı II. Dünya Savaşı yıllarında çektiği eziyetleri sergilemektedir. 

Savaş yıllarında Varşova dümdüz edilmiş tarihi ve turistik alanlarının çoğu harap edilmiştir.

Müzede o kanlı günlerde yaşananları aksettiren çizimler ve fotoğraflar var. Ayrıca o yıllarda kullanılan silahlara da büyük yer ayrılmış.

Müzedeki ‘Çocuk Asker’ anıtı savaşın boyutlarını ve acı sonuçlarını gözler önüne seriyor.

varsova-ayaklanma-muzesi-003.jpg


Lazienki Park

Burası caizse ‘Varşova’nın merkezinde gizlenmiş bir cennet’tir. Parkın içinde mükemmel bir göl ve çeşit çeşit çiçek ve ağaçlar var. Ayrıca buradaki 17. yüzyıldan kalma barok yapılar çok ilgi görmektedir. 

lazienki-park.JPG

76 hektarlık dev bir alana kurulan parkta birçok kafe ve restoran da faaliyet göstermektedir. Her gün park yüzlerce bisiklet meraklısıyla dolmaktadır.


Royal Castle (Kraliyet Kalesi)

kraliyet-kalesi.jpg

Şehrin sembol yapılarından biri olan Kraliyet Kalesi 1619 yılında tamamlanmıştır. Barok usulüyle inşa edilen kalenin en uzun kısmı 60 metre yüksekliğindedir. Savaş yıllarında Nazilerin şehirdeki yıkımından burası da nasibini almıştır. Ancak daha sonra aslına uygun olarak onarılan Kraliyet Sarayı şehrin en önemli tarihi yapılarından biri durumundadır.


Varşova Ulusal Müzesi

varsova-ulusal-muzesi.jpg

1862’de faaliyete başlayan müze önceleri güzel sanatlar müzesi olarak hizmet vermiştir. Yaklaşık 100 yıldır da Varşova Ulusal Müzesi olarak hizmet sunmaktadır. Müze kurulduğu yıldan bu yana sürekli büyümüş yeni bölümleri açılmıştır. Nazi ordusu tarafından tahribata uğrayan müzede on binlerce eser bulunuyor. Burada antik dönemden 20. yüzyıla kadar birçok eser sergilenmektedir.


Kutsal Haç Kilisesi

kutsal-hac-kilisesi.jpg

Şehirdeki en önemli Barok mimari yapıtlarından biridir. 1757 yılında açılan Kutsal Haç Kilisesi Roma Katolik kilisesidir. Yapımı 16. Yüzyıllarda başlayan şaheser niteliğindeki ibadethane şehre gelen turistlerin en önemli ziyaretgahlarındandır. 1945 yılında Naziler tarafından patlatılan kilise basit bir şekilde yeniden oluşturulmuştur. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.