Duşanbe'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Tacikistan'ın başkenti ve en büyük şehri Duşanbe'de yaklaşık 800 bin nüfus yaşamaktadır. Duşanbe tarihi ve turistik açıdan da ülkenin en önemli merkezidir. İşte, Duşanbe'de gezilecek görülecek yerler...
Duşanbe'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Rudaki Park

Bu parkı günün her saatinde dolu görmeniz mümkün. Rudaki Park’ta birçok çiçek türü, özellikle güller çevreye mis gibi koku yaymakta ve insanları büyülemektedir. Parkın içerisinde yürüyüş ve bisiklet yolları da var. Gayet sessiz ve huzur dolu bir parktır. Hafta sonları diğer günlere nazaran daha kalabalık olan parkta yediden yetmişe birçok Duşanbeli istirahat etmektedir.

rudaki-park-001.jpg


İsmail Somoni Anıtı

ismail-somoni-aniti-001.jpg

Sasanilerin en önemli hükümdarlarından biri olan ve 849-907 yılları arasında yaşayan Ebu İbrahim İsmail İbn Ahmed adına yapılmıştır. İsmail Simoni Tacik halkının milli kahramanlarından biri olarak kabul edilen bir şahsiyettir. Anıtın arka kısmında kapı olarak tasvir edilen bir yapı ve üzerinde taç, yanlarında ise iki aslan figürü bulunmaktadır. Tam ortada ise İsmail Simoni’nin elinde üzerinde 7 yıldız olan bir meşaleyi kaldırışı canlandırılmaktadır. Duşanbe’nin en önemli turistik yapılarından biridir.


Tacikistan Bayrağı ve Bayrak Direği

tacikistan-bayragi-ve-bayrak-diregi-001.jpg

Tacikistan Milletler Sarayı olarak bilinen binanın önünde bulunan Tacikistan Bayrak Direği 165 metre yüksekliğindedir. Ayrıca direğin ucundaki bayrağın ebatları; 30 metre genişliğinde ve boyu da tam 60 metredir. Bu ebatlar göz önüne alınarak Tacikistan Bayrak Direği Guinness Rekorlar kitabına girmeyi başarmıştır. Bayrak direğinin maliyeti ise tam 3,5 milyon dolar. Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’ye yapacağınız seyahatte bayrak direğini unutmayın.


Tacikistan Ulusal Müzesi

tacikistan-ulusal-muzesi.jpg

Bu genç oluşumlu mükemmel mimariye sahip müzede ülke tarihi ve kültürü birleştirilerek sunulmaktadır. Tam 22 salonu bulunan müzede arkeolojik ve etnografik eserlerle yanaşı heykeller, el işleri ve dokumalar sergilenmektedir. Tacik yaşamına ilişkin birçok eserin yanı sıra en çok ilgi gören ‘Buda Heykeli’dir. Ancak bu müzedeki çoğu eser orijinalinden kopyadır.


Ulus Sarayı

ulus-sarayi.jpg

Bu saray ülkenin en önemli yapıtlarından biri olarak kabul görmektedir. Dışarıdan bakıldığında ön kısmındaki kolonların ahengi ve sarı kubbesi muhteşem bir ahenk oluşturmaktadır. Sarayın içi ziyarete kapalıdır. Duşanbe’ye gelen turistler sarayı dışarıdan görüp birkaç kare fotoğraf almayı ihmal etmiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.