Kazan'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Rusya'ya bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da yaklaşık 1.200.000 nüfus yaşamaktadır. Şehir İslam ve Hıristiyan tarihi açısından önemli mekanlara sahiptir. İşte, Kazan'da gezilecek yerler...
Kazan'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Bauman Sokağı

Tataristan’ın merkezinde bulunan hareketli caddelerden bir tanesidir. Sokak adını Rus devrimci Nikolay Bauman’dan almıştır. Cadde rengarenk tuğlalardan oluşturulmuş mükemmel bir görsellik sunmaktadır. Şehirdeki farkı sunum ve fuarların ortak adresi Bauman Sokağı’dır. 15. yüzyıldan bu yana var olan cadde şehrin ana ticaret noktalarından biridir. Kazan’a gittiğinizde bu caddeyi muhakkak keşfetmelisiniz.

bauman-sokagi-001.jpg


Kul Şerif Camii

kul-serif-caimii.jpg

Avrupa’da yer alan en büyük camilerden biridir. Yapımı 16. Yüzyıllara tesadüf eden cami Kazan Kremlin bölgesinde yer almaktadır. 1552 yılında Ruslar tarafından tahrip edilmek istenen caminin korunması sırasında birçok insan öldü. Ölenlerin içerisinde öğrenciler de bulunuyor. 1996 yılında yeniden inşa edilmeye başlanan camiye Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’da maddi destek sağladı. Cami şu anda Kazan’ın en değerli sembollerinden biri konumundadır.


Kazan Kremlin

kazan-kremlin.jpg

Bölgede İvan’ın emriyle oluşturulan tarihi bir kale bulunmaktadır. Kazan hanlarının eski kalelerinin bulunduğu yere inşa edilen bu muhteşem yapı 15 yıl önce Dünya Mirasları Listesi’nde kendisine yer bulmuştur. Burada bulunan ‘Müjde Katedrali de 1561-1562 yılları arasında yapılmıştır. Etraftaki binaların çoğu bu dönemlerden kaldığı için bölge müthiş bir ahenk oluşturmaktadır.


Söyembika Kulesi

soyembika-kulesi.jpg

Şehrin efsane yapılarından biri haline gelen Söyembika Kulesi’nin tarihinin 15. yüzyıllara dayandığı düşünülmektedir. Yakın geçmişte birkaç kez restore edilen kule Kazan Kremlin bölgesinin en önemli yapıları arasında yer almaktadır. Kaleyle ilgili birçok rivayet öne sürülmektedir. Kule, Kazan’a gelen hemen hemen bütün turistlerin önemli ziyaret alanlarındandır.


Marcani Camii

marcani-camii.jpg

18. yüzyılın üçüncü çeyreğinde yaklaşık 4 yıl içerisinde yapımı tamamlanan camii Rus Çariçe 2. Katerina’nın isteği üzerine inşa edilmiştir. Yalnızca şehrin değil bölgenin de en eski camisi olma özelliğini taşımaktadır. İki kattan oluşan caminin mimarisi Barok özellikler taşımaktadır. Yapımından yaklaşık 90 yıl sonra (1891) camiye merdiven ves. gibi eklemeler ilave edildi. Marcani Camii adını yaklaşık 165 yıl önce burada imamlık yapan bir şahsiyetten almıştır.


Siyah Göl Parkı

siyah-gol-parki.jpg

Etraftaki en mükemmel park alanı burada yer alıyor. 20. Yüzyılın ortalarından itibaren hizmet veren park adını içerisindeki Siyah Göl olarak adlandırılan doğal gölden almaktadır. Etrafta yemyeşil çimler, ağaçlar, havuzlar, yürüme ve bisiklet yolları var. Burası Kazan halkının özellikle yaz aylarında eğlenmek için tercih ettiği mekanlardan biri haline gelmektedir. Ayrıca gölde kuğu, ördek ve balık da var. Kış aylarında tamamen donan göl buz pateni meraklılarıyla dolup taşmaktadır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.