Papatya Çayının Mucizevi 10 Faydası ve Kullanım Alanları

Sakinleştirici özelliğiyle bilinen papatya çayı, cilt ve saç bakımında sıklıkla kullanılmaktadır. İşte papatya çayının insan vücuduna faydaları...
Papatya Çayının Mucizevi 10 Faydası ve Kullanım Alanları

Papatya Çayının Faydaları

Bitki çaylarının arasında yeşil çaydan sonra en çok kullanılan çay şüphesiz ki papatya çayıdır. Sakinleştirici özelliği ile bilinen papatya çayı sağlık açısından oldukça önemlidir. İlkbahar aylarında yetişen ve otsu bir bitki olan papatya hemen hemen her yerde kolayca bulunabilen bir bitkidir. Birçok hastalığa karşı koruma sağlayan ve vücut direncini arttıran papatya çayı, aynı zamanda adet dönemlerinde kadınların tercihi olmaktadır.

Papatya Çayı Faydaları Listesi

SıraFaydasıEtkisi
1Uykusuzluk Problemini KaldırırSakinleştirir
2Bağışıklık Sistemini GüçlendirirVitamin ve Mineral Takviyesi Yapar
3Baş Ağrısına İyi GelirAğrı Önleyici
4Adet Ağrısına İyi GelirSancıları Dindirir
5Saç Bakımında KullanılırBesleyici Yapı
6Cildi BeslerTıkalı Gözenekleri Açar
7Akne ve Sivilcelere İyi GelirYağlanmayı Önler
8Yara Tedavisinde KullanılırHücre Yeniler
9Dezenfektan Görevi GörürBakteri Karşıtı
10Yaraları Temizler ve İyileşmesini SağlarDeriyi Yeniler

Papatya Çayının 8 Faydası

İşte papatya çayının mucizevi faydaları...

1. Uykusuzluk Problemini Kaldırır

Papatya Çayının Mucizevi Faydaları

Papatya çayı denilince şüphesiz ki akla ilk gelen uykusuzluk tedavisidir. Sakinleştirici özelliği ile uykusuzluk problemi yaşayan kişilerin uyku sorununu ortadan kaldırmaktadır. Aynı zamanda vücut ağrılarını azaltarak daha kaliteli bir uyku sağlamaktadır. Yapılan birçok araştırmada papatya çayının rahatlıkla tüketilebileceği belirtilmektedir. Uykusuzluk problemi yaşayanların günde 3-4 bardak papatya çayı tüketebileceği gibi emziren anneler ve hamileler papatya çayı tüketiminde oldukça dikkat etmeli ve mutlaka doktorlarına başvurmalılardır.

2. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Papatya Çayının Mucizevi Faydaları

Oldukça güçlü bir antioksidan kaynağı olan papatya çayı vücut direncini arttırarak çeşitli bağışıklık sistemi hastalıklarına karşı koruma sağlamaktadır. Bakteri ve virüslerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlamaktadır. Yapılan araştırmalarda düzenli olarak papatya çayı tüketilmesi grip ve nezle gibi bağışıklık sistemi hastalıklarına karşı koruma sağlamaktadır. Aynı zamanda soğuk algınlığı veya farklı nedenlere bağlı olarak meydana gelen öksürüğün tedavisinde oldukça etkilidir. Kan şekerini düzenleyen papatya çayı diyabet hastalarınca kullanılabilir. Ancak kullandığınız ilaçlar nedeniyle herhangi bir komplikasyon oluşmaması için doktorunuza başvurmalısınız.

3. Baş Ağrısına İyi Gelir

Papatya Çayının Mucizevi Faydaları

Migren ağrısı ve kas ağrıları başta olmak üzere etkili bir tedavi yöntemidir. Sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliği olan papatya çayı, kasların gevşemesini sağlayarak vücudu rahatlatır ve ağrıları en aza indirir. Sakinleştirici özelliğiyle bilinen papatya çayı, özellikle migren tedavisinde kullanılan ve oldukça etkili doğal bir tedavi yöntemidir. İleri derece migren hastalarının anlık rahatlamasını sağlarken, başlangıç aşamasında olan migrenin ilerlemesini önleyerek iyileştirici etki göstermektedir.

4. Adet Ağrısına İyi Gelir

Papatya Çayının Mucizevi Faydaları

Kadınların özellikle adet dönemi sancılarının önlenmesi için doğal bir tedavi yöntemi olarak kullanılan papatya çayı, rahim kaslarının rahatlamasını sağlayarak ağrıların ortadan kalmasını sağlar. Ancak bu dönemde gereğinden fazla tüketilen papaya çayı, mide ağrısına neden olabilir. Ülser ve mide taşı problemi olan kişiler doktor kontrolünde olmak koşuyla papatya çayını tüketebilirler. Ülser ağrılarının azalmasını sağlarken aynı zamanda yeniden mide taşı probleminin oluşmasının önüne geçer.

5. Saç Bakımında Kullanılır

Papatya Çayının Mucizevi Faydaları

Özellikle genç kızların ve kadınların sıklıkla kullandıkları saç bakım kürlerinden biri olan papatya çayı, saçları besleyerek daha sağlıklı ve parlak bir görünüm kazanmasını sağlıyor. Birçok saç bakım ürünlerinin içeriğinde de papatya özünden yararlanılmaktadır. Saç bakımında önemli bir yere sahip olan papatya çayı, saç derisini besler ve saç dökülmelerinin önüne geçer. Aynı zamanda papatya çayı ile durulanan ve güneşte kurutulan saçın rengi doğal yöntemlerle açılmaktadır. Genç kızların sıklıkla kullandığı bu yöntem kına ilave edilerek kullanıldığında saç renginin koyulaşması sağlanmaktadır.

6. Cildi Besler

Papatya Çayının Mucizevi Faydaları

Saç bakımında olduğu gibi cilt bakımında da oldukça önemli olan papatya çayı, cildi besler ve temizler. Dezenfektan ve nemlendirici özelliğine sahip olan papatya birçok kozmetik ürünün içeriğinde kullanılmaktadır. Evde kolayca uygulanabilecek ve cilt sağlığı için oldukça yararlı olan papatya çayını aktarlardan temin edebilirsiniz.

7. Akne ve Sivilcelere İyi Gelir

Papatya Çayının Mucizevi Faydaları

Cildi beyazlatma özelliğine sahip olan papatya çayı, cildi nemlendirir, temizler, şişlikleri yok eder ve akne tedavisinde olumlu sonuçların alınmasını sağlar. Ciltte oluşan lekelerin tedavisinde kullanılan papatya çayı aynı zamanda cildi ölü hücrelerden temizleyerek canlanmasını ve yenilenmesini sağlar. Yenileyici ve besleyici özelliğe sahip olan papatya çayı, güneş yanıkları ve cilt lekelerine karşı etkili bir tedavi yöntemi olarak tercih edilmektedir. Antioksidan kaynağı olması nedeniyle ciltte oluşan yara ve iltihapları tedavi eder. Ancak herhangi bir tahriş söz konusu olmaması için cildinize uygulamadan önce elinizin üst kısmında deneme yapınız.

8. Yaraları Temizler ve İyileşmesini Sağlar

Papatya Çayının Mucizevi Faydaları

Dezenfektan ve güçlü bir antioksidan kaynağı olan papatya çayı çeşitli yaraların tedavilerinde olumlu sonuçlar vermektedir. Özellikle ağız içinde oluşan yaraların tedavisi için gargara yapılması önerilmektedir. Gün içinde 2-3 kere gargara yapılabilir.

Papatya Çayı Ne İşe Yarar?

Papatya Çayının Mucizevi Faydaları

Sakinleştirici özelliği olan papatya çayı, vücudu rahatlatır ve ağrıları dindirir. Uyku problemi yaşayan kişilerin tercih ettiği doğal bir tedavi yöntemidir. Antibakteriyel özelliği ile vücuttaki bakteri ve mikropları öldüren papatya çayı, bağışıklık sistemi hastalıklarına karşı direnç ve koruma sağlamaktadır. Aynı zamanda boğaz ve bademcik iltihaplarının tedavisinde kullanılan papatya çayı, vücut sağlığına birçok alanda katkı sağlamaktadır.

Papatya Çayı Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Papatya Çayının Mucizevi Faydaları

Sakinleştirici özelliğine sahip olan papatya çayı, yolculuk öncesinde kullanılmamalıdır. Aksi halde kısa sürede uykunun gelmesini sağlayarak kaza yapma riski ile karşı karşıya getirebilir. İşte papatya çayı tüketiminde dikkat edilmesi gerekenler...

1. Kan sulandırıcı kullananların papatya çayı tüketmeleri önerilmemektedir.
2. Ciltlerinde papatya çayı kullanacak kişilerin öncelikle ellerinin üzerinde deneme yapmaları önerilmektedir.
3. Hamilelerin ve emziren annelerin papatya çayı tüketmeden önce doktorlarından onay almaları önerilmektedir. Gerek kullanım şekli gerekse kullanım miktarı için doktorlarından onay almalılardır.
4. Kan şekerini dengeleyici özelliğine sahip olan papatya çayı, kan şekeri düzeyi normalde de düşük olan kişiler için pek önerilmemektedir. Kan şekeri oranının daha da düşmesine neden olabilir.
5. Sinir sistemi üzerinde oldukça etkili olan papatya çayını epilepsi (sara) hastalarının tüketmesi önerilmemektedir.

Papatya Çayının Zararları

Papatya Çayının Mucizevi Faydaları

Papatya çayının gün içerisinde fazla tüketilmesi halinde bazı yan etkiler ortaya çıkmaktadır. Bu yan etkilerin başında mide rahatsızlıkları, aşırı yorgunluk hissi, sindirim sisteminde bozukluklar ve hormonal dengenin bozulmasıdır. Bu gibi yan etkilerin görülmemesi için papatya çayının günde bir - iki bardaktan çok tüketilmemesi gerekiyor.

En İyi 3 Papatya Çayı Markası Tavsiyeleri

Papatya çayının insan sağlığına olan faydalarını sizler için yukarıda açıkladık. Aşağıdaki kısımda sıkça tercih edilen papatya çayı markalarını bulabilirsiniz.

En İyi Papatya Çayı Listesi

SıraMarkalarHacimneoldu Puanı
1Lipton Papatya Çayı20 Paket10/9.9
2Doğuş Papatya Çayı20 Paket10/9.7
3Doğadan Papatya Çayı20 Paket10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Papatya Çayı
Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

1. Lipton Papatya Çayı

En İyi Papatya Çayı Tavsiyeleri

Amazon
Fiyatını Gör
Lipton
Papatya Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Türkiye'nin en büyük çay üreticilerinden biri olan Lipton'un müşterilerine sunduğu bitki çaylarından biri olan Papatya çayı özenle toplanan yaprakların ve özlerin kaynatılmasıyla elde ediliyor. Bardak poşet çay halinde satışa sunulan Lipton papatya çayı kaynar suyun içerisine bırakılarak birkaç dakika içerisinde demlenmesi sağlanır. Lipton papatya çayını gün içerisinde 1 veya 2 defa tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

2. Doğuş Papatya Çayı

En İyi Papatya Çayı Tavsiyeleri

Amazon
Fiyatını Gör
Doğuş
Papatya Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Tamamen doğal yöntemlerle elde edilen doğuş papatya çayı bardak poşet çay formunda olup günlük tüketim için hazır halde satışa sunulmuştur. İçerdiği antioksidanlar sayesinde vücudun temizlenmesini sağlayan bu papatya çayı kısa sürede birçok hastalığın şifası olmaktadır.

3. Doğadan Papatya Çayı

En İyi Papatya Çayı Tavsiyeleri

Amazon
Fiyatını Gör
Doğadan
Papatya Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

İnsan sağlığına birçok faydası ile bilinen papatya çayı Doğadan kalitesi ile bardak poşet çay formunda bizlere sunuluyor. uykusuzluk, baş ağrısı ve daha birçok hastalık durumunda Doğadan papatya çayı tüketerek tedavi sürecini başlatabilirsiniz.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.