Gastrite İyi Gelen Şifalı ve Mucizevi Bitkiler

Gastrit tedavisinde ilacın yanı sıra bazı bitkileri de kullanabiliriz. Peki gastrite iyi gelen bitkiler nelerdir? İşte gastrite iyi gelen bitkiler.
Gastrite İyi Gelen Şifalı ve Mucizevi Bitkiler

Mide yangınlarıyla baş gösteren ve son derece ağır bir rahatsızlık olan gastrit hastalığı hakkında bilgileri ve doğal tedavi yöntemlerini araştırdık. Bu içeriğimizde gastritin sebeplerini, belirtilerini ve gastrit hastalığına karşı mideyi koruyan bitkileri bulacaksınız.

Gastrite İyi Gelen Bitkiler Listesi

SıraBitkiÖzellikEtkisi
1ZerdeçalAntioksidanSindirim Sistemini Düzenler
2PapatyaAnti-Bakteriyelİltihapları Kurutur
3Meyan KöküDüzenleyiciMidedeki Tahrişi Azaltır
4RezeneRahatlatıcıKoruma ve Direnç Sağlar
5KimyonRahatlatıcıAğrıyı Azaltır
6TarçınEnfeksiyon GidericiAğrıyı Azaltır
Amazon
Fiyatlarını Gör
Gastrite İyi
Gelen Bitkiler
Aradığın
Fiyatları Gör

Gastriti Geçiren Bitkiler

İşte gastrite iyi gelen bitkiler...

1. Zerdeçal

gastrite iyi gelen bitkiler

Amazon
Fiyatını Gör
Gastrit
Zerdeçal
Aradığın
Fiyatı Gör

Güçlü bir antioksidan kaynağı olan zerdeçal, uzun yıllardan beri birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. İltihap azaltıcı özelliğe sahip olan zerdeçal aynı zamanda sindirim sistemini düzenleyerek birçok mide rahatsızlığının önüne geçmektedir. Yapılan araştırmalar düzenli zerdeçal tüketiminin gastrit belirtilerini en aza indirdiğini ve etkili bir tedavi imkanı sunduğunu belirtiyor.

2. Papatya

gastrite iyi gelen bitkiler

Amazon
Fiyatını Gör
Gastrit
Papatya
Aradığın
Fiyatı Gör

Şifa kaynağı olarak nitelendirilen ve vücut sağlığı açısından oldukça önemli olan papatya, anti-bakteriyel özelliğinin yanı sıra iltihap kurutucu özelliği ile oldukça etkili tedavi imkanı sunmaktadır. Sindirim sistemi hastalıklarına karşı etkin koruma ve direnç sağlayan papatya, bağırsaklarda meydana gelen rahatsızlıkları da önlemektedir. İltihap kurutucu ve ağrı kesici özelliğiyle ise gastritin belirtilerini azaltmaktadır.

3. Meyan Kökü

gastrite iyi gelen bitkiler

Amazon
Fiyatını Gör
Gastrit
Meyan Kökü
Aradığın
Fiyatı Gör

Öncelikli olarak doktor onayı alınarak kullanılması gereken meyan kökü, midedeki tahrişi azaltarak gastritin belirtilerini ve şiddetini azaltmaya yardımcı olmaktadır. Oldukça etkili bir bitki olan meyan kökü toz, tablet ve çay olarak temin edilebilir.

4. Rezene

gastrite iyi gelen bitkiler

Amazon
Fiyatını Gör
Gastrit
Rezene
Aradığın
Fiyatı Gör

Mide sağlığı açısından oldukça faydalı bir bitki olan rezene, mideyi rahatlatarak sindirimin kolaylaşmasını sağlamaktadır. Özellikle bağırsak rahatsızlıklarına karşı etkili bir koruma ve direnç sağlayan rezenenin mide bulantısına da iyi geldiği bilinmektedir. Vücut sağlığına birçok alanda yarar sağlayan rezene, dolaşım sorunlarını tedavi ederken baş ağrısı ve mide ağrısı gibi sorunların tedavisinde de etkin rol oynamaktadır.

5. Kimyon

gastrite iyi gelen bitkiler

Amazon
Fiyatını Gör
Gastrit
Kimyon
Aradığın
Fiyatı Gör

Mide sağlığı ve sindirim sistemi açısından oldukça önemli olan kimyon mutfağın olmazsa olmazlarındandır. Kimyon, mide ekşimesi, hazımsızlık ve mide şişkinliğine neden olan sorunları en aza indirerek etkili bir tedavi sunmaktadır. Gastrit nedeniyle hissedilen ağrıyı azaltarak belirtilerin en aza indirilmesine yardımcı olan kimyon, yemeklerde kullanılabileceği gibi aynı zamanda çay olarak da tüketilebilir. Ancak kimyon çayını tüketmeden önce mutlaka doktorunuza başvurmalısınız.

6. Tarçın

gastrite iyi gelen bitkiler

Amazon
Fiyatını Gör
Gastrit
Tarçın
Aradığın
Fiyatı Gör

Midedeki sindirim sorunlarını, gaz sıkışmasını ve krampı giderecek olan tarçın çayı, enfeksiyon giderici özelliği sayesinde çok tercih ediliyor. Tarçın baharatı ile hazırlanan bitki çayına karın ve mide bölümünde ağrı hissettiğiniz her an başvurabilirsiniz. Mide bulantısını ve kusmayı önleyeceği gibi anlık tatlı krizlerine de birebirdir. Ayrıca kan şekerini düzenler.

İlginizi Çekebilir
Gastrit Nedir, Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?Gastrite İyi Gelen Meyveler, İçecekler, İlaçlar ve Bitkiler

Gastrite hangi bitki çayı iyi gelir?

Gastrit hastalarının tüketmesi gereken çaylar arasında adaçayı, zencefil çayı ve rezene çayı vardır. Gün içerisinde tüketeceğiniz bir adet bitki çayı midenizi rahatlatmaya yardımcı olacak, sorunları ortadan kaldıracaktır.

Gastrit doğal yollarla nasıl geçer?

Gastriti doğal yollar geçirmenin birçok yolu vardır. Bunun için yukarıda önerdiğimiz bitkiler ile elde edilen kürleri deneyebilirsiniz. Yoğurt karışımı, sebzeler, vitaminler ve meyveler sayesinde gastrit ağrılarınızı azaltabilirsiniz.

Gastrit en hızlı nasıl geçer?

Taze meyveler, sebzeler, hindistancevizi yağı, balık, hindi göğsü, tavuk, elma, brokoli, havuç, fasulye, yulaf ezmesi, tarhana, yoğurt, lahana turşusu gibi besinler tüketilerek gastrit hastalığını hızlı bir şekilde geçirebilirsiniz.

Gastrit ilaçsız geçer mi?

Gastrit ciddi bir hastalık değildir, uygun bir tedavi ile hızlı bir şekilde iyileşebilmektedir. Mide kanseri, ülser gibi hastalıklarınız varsa mutlaka doktora başvurulmalıdır. Aksi taktirde daha kötü sonuçlar ortaya çıkabilir.

Gastrite ne iyi gelmez?

Gastrit hastaları çikolata, işlenmiş gıda, alkol, baharatlı gıdalar, acı, asitli içecekler, kahve, yağda kızartılmış ürünler ve dondurulmuş ürünlerden uzak durmalıdır. Gastrit hastaları sıraladığımız gıdalar yerine daha doğal ve bitkisel beslenmelidir.

Maden suyu gastrite iyi gelir mi?

Akşam yemeğinden sonra maden suyu tercih edilerek gastrit kaynaklı rahatsızlıkların etkisini düşürmeniz mümkündür. Gastriti olan kişiler 10 ile 15 dakika sonra maden suyu içerse faydalıdır. Rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum