Lenovo Vibe C İncelemesi

Lenovo' nun yeni modeli Vibe C tanıtıldı. Telefon şık tasarımıyla dikkat çekti. Sahip olduğu teknik özellikleriyle giriş segmentteki yerini alan modelin diğer özelliklerine ve detaylarına göz atıyoruz.
Lenovo Vibe C İncelemesi

LENOVO'NUN YENİ GİRİŞ SEVİYE MODELİ

Lenovo, akıllı telefonlarına bir yenisini daha ekledi. Vibe serisi ile yüksek satış rakamlarına ulaşan firma yeni telefonu Vibe C ile giriş segmentte pazar arayacak. Lenovo Vibe C' nin mütevazı özelliklere sahip olduğunu ve performans gibi bir iddiasının olmadığını baştan belirtelim.

Vibe serisi deyince her ne kadar beklenti yükseliyor olsa da firma bu kez akıllı telefon kullanmaya yeni geçenlere ve belli bir yaşın üzerinde olan kullanıcılara hitap ediyor diyebiliriz. Telefonu mercek altına alıyor ve tüm detaylarını masaya yatırıyoruz.

 

LENOVO VIBE C TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5 inç 480p qHD çözünürlük

- 196 ppi netlik ve TFT LCD ekran

- 1.1 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 210 İşlemci

- 1 GB Ram ve Adreno 304 Grafik İşlemci

- 8 GB ve 16 GB dahili hafıza, 32 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 5 MP led flaşlı ana kamera ve 720p HD video kaydı

- 2 MP ön kamera ve 480p qHD video kaydı

- 2.300 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılabilir batarya

- 4.5G desteği ve micro sim girişi

 

LENOVO VIBE C EKRAN VE TASARIM ÖZELLİKLERİ

vibe-c-siyah.png

Vibe serisinin satış başarısının ardında iyi tasarımların olduğu yadsınamaz. Lenovo, tasarım konusunda özgün davranan ve beğenilen tasarımlar üreten markalar arasında yer alıyor. Vibe C modelinin tasarımı da her zaman olduğu gibi giriş seviye cihazlar arasında kendini fark ettirecek cinsten...

Telefona önden bakılınca 5 inç ekranı ve ekran altındaki menü tuşları dikkati çeken ilk öğeler oluyor. Ekran üstünde ve altında bırakılan boşluklar makul seviyede tutulmuş. Ekranı büyük olmasına rağmen telefon, boyutunun çok büyük olmayışıyla elde rahat tutuş sağlıyor ve ergonomik açıdan başarılı görüntü sergiliyor.

Ekran özelliklerine bakıldığı zaman telefonun 5 inç ekranı 854x480 piksel çözünürlük değeri sunuyor. Bu değerin, diğer giriş seviye telefonlarda benzer özellikler gösterdiğini söyleyebiliriz. Nispeten büyük sayılan ekran, düşük çözünürlük ile birleşince 196 ppi gibi düşük netlik sunabiliyor. Ekrandaki pikseller gözle görünebiliyor ve oluşturulan görüntülerin keskinliği düşük seviyede kalıyor.

 

LENOVO VIBE C KAMERA ve İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

vibe-c-tasarim.png

5 MP çözünürlüğe ve sabit odak özelliğine sahip arka kamerasıyla tabiri caizse çağın gerisinde kaldığını söyleyebiliriz. Ana kamera ile 480p video kaydı yapılabiliyor ve led flaşı sayesinde karanlık ortamlarda aydınlatma sağlanıyor. 

Diğer tarafta, 2 MP çözünürlüğe sahip ön kamerası aynı arka kamera gibi sabit odaklı yapısı ile düşük kalitede fotoğraflar çekiyor. Özçekim konusunda başarısız olan telefonun ön kamerası görüntülü görüşme sırasında ihtiyacınızı karşılayacak kaliteyi sunabiliyor.

snapdragon-21.jpg

Telefonun işlemci tarafında 1.1 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 201 işlemci görev alıyor. Adreno 304 grafik birimi ve 1 GB ram bellek ona eşlik ediyor. Donanım öğelerinin düşük performanslı olduğunu ve yoğun kullanım esnasında telefonun ağır kalacağını belirtelim.

8 ve 16 GB dahili depolama imkanı sunan telefonun hafızası istenirse 32 GB MicroSD kart ile artırılabiliyor. 2.300 mAh batarya kapasitesiyle 1 günlük kullanım süresi sunan telefonun bataryası çıkarılabilir yapısıyla dikkat çekiyor. 4.5 G destekleyen Vibe C, mikro sim kart ile kullanılabiliyor.

 

LENOVO VIBE C FİYAT ve YORUM

vibe-c-fiyat.png

Lenovo Vibe C fiyatı hakkında resmi bir açıklama yapılmış değil. Yaz ayları içinde ülkemizde satışa sunulması beklenen telefonun uygun fiyatlı olacağını şimdiden söyleyebiliriz.

 

Editör Yorumu: Telefon tam anlamıyla anne, baba telefonu olarak tabir edilecek özellikler taşıyor. Düşük işlemci gücü ve diğer donanım özellikleriyle ilk kez akıllı telefona geçiş yapan kişileri memnun edecektir. Sosyal medya kullanımında ve internette gezinmek için uygun fiyatlı telefon arayanlara iyi bir alternatif olacaktır.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.