Fluo X İncelemesi

Uygun fiyat politikasıyla çıkan Çinli firmalar arasında olan Fluo, ülkemizde satışa sunduğu Fluo X akıllı telefonuyla başlangıç segmente hitap ediyor. İşte telefonun özellikleri ve fiyatı...
Fluo X İncelemesi

GİRİŞ SEGMENTE YENİ RAKİP FLUO X

Fluo adını ilk kez uygun fiyatlı tablet modeliyle ülkemizde duyduk. Tablet satış rakamlarıyla başarı elde edince akıllı telefon modellerini üreten ve ülkemizde satışına başlayan firmanın Fluo X adını verdiği ve diğer modellere göre daha iyi özellikler sunan modelinin tüm detaylarını inceledik. Telefon giriş segment rakipleri arasında bazı özellikleriyle öne geçerken bazı özellikleriyle de geride kalıyor. İşte, Fluo X'in teknik özellikleri ve diğer ayrıntıları...

 

FLUO X TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5 inç 720p HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- 294 ppi netlik ve %67 ekran/gövde oranı

- 1.3 GHz 4 çekirdekli MediaTek MT6735 İşlemci

- 2 GB Ram ve Mali-T760 MP2 Grafik İşlemci

- 16 GB dahili hafıza ve 32 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 16 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 8 MP geniş açılı led flaşlı ön kamera ve 480p qHD video kaydı

- 2.100 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- 4.5G ve çift hat desteği

 

FLUO X EKRAN VE TASARIM ÖZELLİKLERİ

fluo-x-ekran.png

Fluo' nun 5 inç boyutundaki ekranı 1280x720p HD çözünürlük sunuyor. 294 ppi netlik değerine sahip ekranıyla oldukça keskin görüntüler oluşturabilen bu ekran, Dragontrail ekran koruması ile çizilmelere ve kırılmalara karşı dayanıklılık gösteriyor. IPS LCD panele sahip olan, köşelere ve kenarlara doğru 2.5D eğimli cam kaplamasıyla öne çıkan ekranın sınıf standartlarını rahatlıkla karşıladığını belirtelim.

Ön tasarıma bakınca ekranın çevresindeki boşlukların biraz geniş tutulduğu söylenebilir. %67 ekran/gövde oranına sahip telefonun bu konuda rakiplerine göre biraz geride kaldığını söyleyebiliriz. Ön tasarımda dikkat çeken diğer bir nokta ise ekran altına konumlandırılan aydınlatmalı menü tuşları oluyor. 

fluo-x-tasarim.png

Telefonun çerçeveleri ince metal malzemeden oluşuyor. 6.65 mm inceliği ile piyasadaki çoğu telefondan ince olan Fluo X' in sağında güç, solunda ses tuşları bulunan telefonun çerçevesi hem sağlamlık hem de görüntü açısından ona artı katıyor. Arkasını çevirdiğiniz zaman telefonun arka kaplama malzemesinde kullanılan cam dikkat çekiyor. Bu haliyle iPhone 4 ya da Sony Xperia Z ailesi telefonlarını andıran telefonun sade bir arka tasarım ile oldukça şık görünüme sahip olduğunu ekleyelim.

 

FLUO X KAMERA VE İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

fluo-x-kamera.jpg

Telefonun ana kamerasına bakınca 16 MP çözünürlüğe ve F/2.2 diyafram değerine sahip olduğunu görüyoruz. Kamerada, Samsung üretimi sensör ve 5 elementli lens kullanılıyor. Çift led flaşı ile karanlık ortamlarda daha iyi fotoğraflar çekebilen telefonun ayrıca seri çekim, HDR, zamanlayıcı ve coğrafi konum etiketleme gibi özellikleri bulunuyor.

Öndeki kameranın 8 MP çözünürlük değeri bulunuyor. Öndeki kameranın çözünürlüğü yüksek olsa da diğer özellikler bakımından biraz fakir olduğunu söylemek mümkün. Öndeki kameranın led flaşa sahip olması telefonun avantajına olurken, bu kameranın 480p video kaydı yapabilmesi ise dezavantajı olmaktadır.

Telefona hayat veren en önemli bileşen olan işlemciye bakınca, 1.3 GHz 4 çekirdekli MediaTek MT6735 işlemcinin görev aldığı görünüyor. Bu işlemciye eşlik eden Mali-T720 MP2 grafik birimi ve 2 GB ram bellek ile donanım anlamında ortalama özelliklere sahip mütevazı bir telefon ortaya çıkıyor. Telefondan yüksek kapasiteli ve grafikli oyunlarda performans beklemenin yanlış olacağını ve giriş segmentinde yer alan bir telefon olduğunu hatırlatalım.

mediatek-mt6735.jpg

Fluo X' in 16 GB dahili hafızası ve 32 GB MicroSD kart desteği, kişisel dosyalarınız için yeterli alan sunabiliyor. 2.100 mAh batarya rakiplerine göre biraz küçük kalmış. Bunun sebebinin telefonun ince olan tasarımı olduğunu söyleyebiliriz. Yoğun kullanımda telefonun gün içinde mutlaka şarj isteyeceğini belirtelim.

Çift hat ve 4.5G hızlı veri bağlantısı desteği bulunan telefonda ayrıca evrensel kumanda bulunuyor. Telefonun tepesindeki kızılötesi kumandası, televizyon ve diğer elektronik eşyaları kontrol etmenize imkan tanıyor. Farklı markaları destekleyen bu özellik sayesinde telefonunuzu tek kumanda olarak kullanmanız mümkün kılınıyor.

 

FLUO X FİYAT ve YORUM

fluo-x-beyaz.jpg

Fluo X fiyatı 950 TL ile alıcılara sunuluyor. Bu rakamın, benzer özelliğe sahip rakiplerine göre biraz yüksek olduğunu belirtelim.

Editör Yorumu: Telefonun giriş seviye işlemcisine göre iyi olan kameraları dikkat çekiyor. Tasarım ve malzeme kalitesi anlamında da giriş seviyenin bir adım önünde olan cihaz batarya konusunda tasarımının kurbanı oluyor. Fiyat/performans anlamında değerlendirildiği zaman rakiplerine göre biraz geride kalan telefonun fiyatının indirimler ve kampanyalar ile rakipleri seviyesine ineceğini tahmin etmek zor değil.

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.