Vestel V3 Serisi İnceleme

Vestel akıllı telefon konusundaki yatırımlarına devam ediyor. Firma yerli üretim teşviğiyle geliştirdiği Venüs serisine şimdi daha iddialı olan V3 ailesini ekledi. İşte teknik özellikleri ve fiyatlarıyla Vestel V3 incelemesi...
Vestel V3 Serisi İnceleme

Vestel V3 Ailesi Tanıtıldı

v3-ailesi.PNG

Vestel akıllı telefon üretimi konusunda hızla ilerliyor. İlk kez Türkiye' de yapılan akıllı telefonlarını tanıttığı günden bu yana çok fazla süre geçmemiş olmasına rağmen ürün gamını gün geçtikçe yeniledi ve modellerini geliştirdi.

Vstel Venüs serisi ilk modelleri deneyimsizliğin neticesinde çok fazla tutmadı. Buna etken olarak sunulan özelliklerin kullanıcıları cezbetmemesi diyebiliriz çünkü üretilen ilk seri giriş segmentine hitap ediyordu ve donanım özellikleri gerçekten düşüktü.

Şirket bunu aşmak için modelleri geliştir ve segmenti yükseltti. Şimdi ise tanıttığı V3 ailesiyle 3 model birden piyasaya sundu. Bu telefonları bir tanesi giriş segmentinde, diğer ikisi orta segmentte yer alıyor. Teknik özellikleri ve fiyatlarıyla V3 ailesine yakından bakıyoruz.

Vestel V3 5040

v3-504.png

V3 ailesinin giriş seviye telefonu olan 5040 modeli diğerlerinde göre daha mütevazi özelliklere sahip. Telefondan beklentisi yüksek olmayan kişilere hitap eden cihazın teknik özellikleri şöyle:

  • 5 inç 720p HD çözünürlüklü Gorilla Glass 3 korumalı ekran
  • 1.3 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 212 işlemci
  • 1 GB ram bellek
  • 16 GB dahili hafıza ve MicroSD kart ile 64 GB arttırılabilir hafıza
  • 8 MP arka ve 5 MP ön kamera çözünürlüğü
  • 2.100 mAh batarya
  • 140 gr ağırlığa sahip metal gövde tasarımı

Telefona baktığımızda yukarıda da bahsettiğimiz gibi giriş seviyesine ait donanım özellikleri görüyoruz. 5 inç ebatlarındaki 720p çözünürlüğe sahip ekranı yeterli keskinlikte görüntüler sunabiliyor. Ekranın Gorilla Glass 3 teknolojisine sahip kırılmalara karşı dayanıklı...

Cihazın kalbinde Snapdragon yapımı 1.3 GHz hızında 4 çekirdekli işlemci yatıyor. Bu işlemci düşük güç tüketimi ve dengeli diyebileceğimiz performansa sahip. İlemciye 1 GB ram bellek eşlik ediyor. 

v3-kameralar.jpg

8 MP otomatik odaklamalı HDR fotoğraflar çekebilen ve Full HD video kaydı yapabilen arka kameraya ve özçekimleriniz için 5 MP ön kameraya sahip. Bataryanın 2.100 mAh değere sahip çıkarılamayan yapıda olduğunu görüyoruz.

Depolama tarafıdna 16 GB dahili hafıza sunana telefon bu hafızayı yeterli görmeyenler için arttırılabilir hafıza desteği sunuyor. MicroSD kart ile azami 64 GB' ye kadar hafızayı arttırabiliyorsunuz.

Metal gözde tasarımıyla oldukça şık duran telefonun fiyatı 849 TL...

Vestel V3 5070

v3-507.png

V3 ailesinin orta segmentte yer alan modellerinden ilki ve ailenin ortancası olan 5070 modeli kardeşine göre donanım anlamında biraz daha başarılı. V3 5070 teknik özellikleri neler diye bakarsak:

  • 5 inç 1080p Full HD Gorilla Glass 3 korumalı ekran
  • 1.5 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 615 işlemci
  • 2 GB ram bellek
  • 32 GB dahili arttırılamayan hafıza
  • 13 MP çift led flaşlı arka ve 5 MP ön kamera
  • 2.100 mAh çıkarılamayan batarya ve hızlı şarj desteği
  • Metal kasa ve 115 gram hafif plastik gövde

V3 5070 özellikleriyle tam bir orta segment telefonu olmuş. 1.5 GHz hızında çalışan 8 çekirdekli yapıdaki Snapdragon 615 işlemci performans anlamında iyi işler ortaya koyabiliyor. İşlemcinin destek aldığı ram kapasite 2 GB olarak belirlenmiş. Grafik işlemci tarafında Adreno 405 görev yapıyor.

13 MP arka kameranın Full HD videolar kayıt edebildiğini ve çift flaş desteğiyle gece çekimlerinde daha iddialı olduğunu görüyoruz. Ön tarafta yer alan 5 MP kamera daha geniş açılı özçekimlere imkan sağlıyor. Arka kameranın parmak izi tutmayan yapıda bir kaplamaya sahip olduğunu belirtelim.

v3-batarya.png

2.100 mAh batarya kapasitesi kardeşinde olduğu gibi aynı tutulmuş fakat hızlı işlemci desteğiyle hızlı şarj imkanı sunuyor. Hızlı şarj özelliği ile batarya normal şarja göre %75 oranında daha hızlı doluyor. Dahili hafızanın 32 GB arttırılamayan yapıda olduğunu ekleyelim.

Telefonun kardeşine göre donanım anlamında gelişmesine rağmen ağırlığının azaldığını görüyoruz. Metal yerine plastik tercih edilmesiyle birlikte telefonun ağırlığı 115 grama düşürülmüş.

V3 5070 modelinin sunduğu özelliklere göre resmi satış fiyatı 1.149 TL.

Vestel V3 5570

v3-557.png

V3 ailesinin en büyük abisi olan ve daha iddialı özelliklere sahip modeli 5570 daha performanslı ve daha fazla özellik isteyenler için geliştirilmiş. Telefonun teknik özellikleri şöyle:

  • 5.5 inç Full HD 1080p Gorilla Glass 3 korumalı ekran
  • 1.5 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 615 işlemci
  • 2 GB ram bellek
  • 32 GB dahili hafıza ve MicroSD kart ile 64 GB' ye kadar arttırılabilir hafıza
  • 13 MP Full HD video kaydı yapabilen arka kamera ve 8 MP ön kamera
  • 2.480 mAh çıkarılabilir batarya
  • 152 gram metal kasa ve plastik gövde

Telefonun özelliklerine bakınca diğer kardeşlerine göre öne çıktığını görüyoruz. İşlemci tarafında 5070 ile aynı donanımı ve ram miktarını kullanıyor olsa da bazı özellikleriyle bir adım öne çıkıyor. 

Ekranın 5.5 inç ile daha phablet telefonlara yaklaştığını ve geniş ekran sevenlere hitap ettiğini görüyoruz. Diğer telefonlarda olduğu gibi Gorilla Glass 3 teknolojisine sahip ekran kırılmaya karşı dayanıklı yapı gösteriyor.

Dahili depolamanın 32 GB olduğunu görüyoruz. Buna ek olarak da 64 GB' ye kadar MicroSD kart desteği sunuyor. Hafıza kapasitesi bakımından en bonkör davranan model 5570.

Kameralarına baktığımızda 13 MP çift led flaşlı arka kameranın yanında çözünürlüğü artan ve 8 MP'ye yükselen ön kamerayı görüyoruz. Özçekimlerinizde daha yüksek çözünürlük sunan bu kamera daha iddialı.

v3-kamera.png

Bataryanın ekran ile birlikte büyüdüğünü ve 2.480 mAh kapasiteye ulaştığını görüyoruz. Aynı zamanda bataryanın çıkarılabilir yapıda ve hzlı şarj desteklediğini belirtelim.

V3 5570 modelinin ufak eklentiler ve büyüyen ekran ile birlikte fiyatı 1.299 TL.

İlkay Engin

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.