Çınlamaya Ne İyi Gelir? Kulak Çınlamasına İyi Gelen 10 Bitki

Toplumda sık rastlanılan sağlık sorunlarından biri olan kulak çınlamasına iyi gelen bitkileri sizler için detaylıca inceledik.
Çınlamaya Ne İyi Gelir? Kulak Çınlamasına İyi Gelen 10 Bitki

Kulak çınlamasını geçiren bitkisel yöntemler nelerdir sorusunun cevabını en çok uzun süre yüksek sese maruz kalanlar, kulak zarı delinler, iç kulak hücreleri zarar görenler, orta kulak iltihabı yaşayanlar ve kulağına yabancı cisim çarpan kişiler merak etmektedir.

Kulak çınlamasını geçiren bitkisel yöntemleri detaylıca incelediğimiz içeriğimizde bu rahatsızlıkla ilgili merak ettiğiniz her şeyi bulabilirsiniz. Kulak çınlamasına iyi gelen bitkiler sarımsak, kara yılan otu, zencefil, Ginkgo Biloba ve hardaldır. Bu bitkileri kullanarak çınlamayı durdurabilirsiniz.

Kulak Çınlamasına İyi Gelen Bitki Listesi

SıraBitkiFayda
1Sarımsakİltahap Azaltıcı
2 Kara Yılan OtuÇınlama Durdurması
3ZencefilAntibakteriyel/Antimikrobiyel
4Ginkgo Biloba Antioksidan
5HardalAntibakteriyel

Kulak Çınlamasına İyi Gelen Bitkisel Tarifler

Kulak çınlaması problemiyle karşılaşılması durumunda öncelikle KBB uzmanına başvurulması gerekmektedir. Kulak çınlamasına neden olan asıl sorun belirlendikten sonra doktorunuzun önerdiği tedaviye uymanız ve gerekli önlemleri almanız çok önemlidir. Oldukça rahatsız edici bir durum olan kulak çınlamasını en aza indirmek için bitkisel tedavi yöntemlerinden faydalanabilirsiniz.

İşte kulak çınlamasına iyi gelen bitkiler...

1. Sarımsak

kulak çınlamasına iyi gelen bitkiler

Sarımsak kulak çınlamasını geçirebilecek bitkilerdendir. İltihaplanmayı azaltır ve kan dolaşımını hızlandırır. Böylece kulak çınlamasına doğal şifa olur. 2 diş sarımsağı ezin ve 1 yemek kaşığı susam yağıyla karıştırıp cezveye koyun. Süzdükten sonra soğumaya bırakın. Daha sonra kulak kanalı içine bu yağdan iki ya da üç damla damlatın. Bunu her gece yatmadan önce yapın ve yaklaşık bir hafta boyunca devam ettirin.

2. Kara Yılan Otu (Siyah Cohosh)

kulak çınlamasına iyi gelen bitkiler

Kara yılan otu, Kuzey Amerika’ya özgü bir bitkidir. Çok eski yıllardan beri pek çok sağlık sorununun tedavisinde kullanılan kara yılan otu, menopozdan romatizmaya kadar birçok sağlık sorunu karşısında etkili çözümler sağlamaktadır. Ülkemizde pek bilinmeyen bir bitki olan kara yılan otunu eczanelerden tablet şeklinde temin edebilirsiniz. Özellikle depresyon sonucunda ortaya çıkan kulak çınlamalarında kara yılan otundan sıkça faydalanılmaktadır. Kara yılan otunun mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin hormonunun etkisini taklit ettiği ve bu sayede depresyon kaynaklı kulak çınlamalarına iyi geldiği düşünülür.

3. Zencefil

kulak çınlamasına iyi gelen bitkiler

Zencefil kulak çınlaması için bitkisel tedavi yöntemlerinden biridir. Zencefilde bulunan antibakteriyel ve antimikrobiyel özellikler kulak çınlamasının geçmesine yardımcı olmaktadır. Taze zencefili rendeleyin, 1,5 tatlı kaşığı kaynatın ve içine biraz bal ekleyin. Bu karışımı çınlama geçene kadar günde 2-3 bardak için.

4. Ginkgo Biloba

kulak çınlamasına iyi gelen bitkiler

Kulak çınlaması problemi denilince akla ilk gelen bitkilerden biri olan ginkgo biloba, oldukça güçlü bir antioksidandır. Antioksidan özelliğinin yanı sıra kan dolaşımını iyileştirici özelliği bulunan ginkgo biloba, bu sayede kan damarlarını, sinirleri ve kalp kaslarını korur. Ginkgo biloba çayı veya tabletleri genellikle iç kulak problemlerinden veya kan dolaşımı sorunlarından kaynaklanan kulak çınlaması tedavisinde kullanılır. 

Her bitkisel üründe olduğu gibi ginkgo biloba içeren ürünlerin kullanımında da hassas olmak gerekir. Ginkgo biloba çayı veya tabletlerini kullanmadan önce mutlaka doktorunuza başvurmalısınız. Gereken onayı aldıktan sonra doktorunuzun önerdiği şekilde kullanmanızı tavsiye ederiz. Hamileler, emziren anneler, ilaç kullananlar, epilepsi hastaları, tansiyon hastaları ve pıhtılaşma sorunu olan kişilerin bu tip bitkisel ürünleri kullanmaları önerilmemektedir.

5. Hardal

kulak çınlamasına iyi gelen bitkiler

Kulak çınlaması için en etkili bitkilerden biri hardalın yağ formudur. Hardal yağında antibakteriyel ve bağışıklık güçlendirici özellikler bulunur. Bu sayede kulak çınlamasının tedavisinde büyük rol oynar. Çınlayan kulağınıza bir kaç damla döküp 5-10 dakika bekletin. Sonrasında başınızı diğer tarafa doğru eğip yağın akmasını sağlayın. Birkaç gün boyunca günde bir kez tekrar edin.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kulak Çınlamasına Ne İyi Gelir?Kulak İltihabı Neden Olur?
Kulak Ağrısından Kurtaracak Doğal ÇözümlerKulak Akıntısı Nedir ve Neden Olur?
Kabakulak Nedir, Belirtileri Nelerdir?Orta Kulak İltihabı Nedir? Tedavisi
Kulak Çınlaması Neden Olur, Nasıl Geçer?Kulak Sağlığında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kulak çınlamasına iyi gelen bitkiler nelerdir?

Kulak çınlamasını geçiren bitkiler sarımsak, hardal, zencefil, Ginkgo Biloba ve kara yılan otudur. Bu bitkileri kullanarak yaptığınız kürler sayesinde kulak çınlamasından anında kurtulabilmeniz mümkün.

İbrahim Saraçoğlu kulak çınlamasına ne iyi gelir?

Dr. İbrahim Saraçoğlu kulak çınlaması için soğan kürünü önermiştir. Kaynayan 1,5 su bardağı suyun içerisine kabuğu soyulmuş bir kuru soğanı dörde bölerek atın. 5 dakika boyunca kısık ateşte kaynatın ve ılımasını bekleyin. Süzdükten sonra 15 gün boyunca bu kürü aç karna tüketin. Bu sayede kulak çınlama rahatsızlığınız hafifleyecek, en sonunda yok olacaktır.

Kulak çınlaması ve uğultusuna ne iyi gelir?

Kulak uğultusu için elma sirkesini kullanabilirsiniz. Kulağınıza damlatacağınız elma sirkesi sayesinde kulak uğultusundan kurtulabilirsiniz. Ayrıca fesleğen yaprağı da kulak uğultusunu geçiren doğal tedavi yöntemlerinden biridir. 

Zencefil kulak çınlamasına iyi gelir mi?

Kulak çınlaması için kullanabileceğiniz bitkilerden birisi de zencefildir. Antibakteriyel ve antimikrobiyel özelliklere sahip olan zencefil, bu sayede kulak çınlamasının geçmesinde etkin rol oynamaktadır.

Betaserc kulan çınlamasına iyi gelir mi?

Betaserc gibi ilaçların kulak çınlamasına iyi geldiği uzmanlar tarafından kanıtlanmış değildir. Bu yüzden bu ilacı doktorunuzdan istemenize gerek yoktur. Kulak çınlamasını geçirecek daha farklı tedavi yöntemleri bulunuyor. Bu yöntemleri kullanarak kısa sürede bu rahatsızlıktan kurtulabilirsiniz.

Kulak çınlamasına hangi yağ iyi gelir?

Kulak çınlamasına iyi gelen yağlar Hindistan cevizi, susam, lavanta ve zeytinyağıdır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum