Kulak Çınlaması Neden Olur, Nasıl Geçer ve Tedavisi

Pek fazla önem verilmese de oldukça büyük nedenler yüzünden ortaya çıkan kulak çınlaması hakkındaki tüm bilgileri içeriğimizde bulabilirsiniz.
Kulak Çınlaması Neden Olur, Nasıl Geçer ve Tedavisi

Günlük hayatımızda canımızı çok sıkan rahatsızlıklardan olan kulak çınlaması, genellikle kulak bölgesinde yaşanan bir problem yüzünden ortaya çıkmaktadır. Bu yüzden bir an önce doktora gitmeniz gerekiyor.

Halk arasında "biri beni andı" denilerek geçiştirilen bu problemin altında yatan sebebi bir an önce öğrenmeliyiz. Bu içeriğimizde kulak çınlamasının neden oluştuğunu, nasıl geçeceğini, ne iyi geleceğini, ne anlama geldiğini ve tedavi yöntemlerini inceledik.

İşte kulak çınlaması hakkında bilinmesi gerekenler...

Kulak Çınlaması Neden Olur?

kulak çınlaması

Kulak çınlamasının birçok sebebi olabilir. Kulak kiri, uzun süre yüksek sese maruz kalma, orta kulak iltihabı, iç kulak hücrelerinin zarar görmesi, orta kulakta sıvı birikmesi, yabancı cisim, kulak zarında delinme, orta kulakta bulunan kemiklerin ve eklemlerin sertleşmesi kulak çınlamasına neden olabilir. Bu yüzden kulak çınlaması yaşadığınız takdirde bu nedenler yüzünden oluşabileceğini aklınıza getirip bir an önce uzman doktora görünmelisiniz.

Kulak Çınlaması Nasıl Geçer?

kulak çınlaması

Kulak çınlamasını geçirmek için tuzlu yiyeceklerden uzak durmalı, kahve, kola, sigara tüketmemeli, yüksek sesle müzik dinlemek gibi aktivitelerden uzak durmalı ve kan basıncınızı kontrol etmelisiniz. Bu değişkenlere dikkat ettiğiniz takdirde kısa süre içerisinde kulak çınlaması probleminden kurtulabilirsiniz.

Kulak çınlamasını geçirmek için bu aktivitelerden uzak durmanızın yanı sıra bazı doğal yöntemleri de kullanabilirsiniz. Kulak çınlamasını geçirmek için bitkileri, yağları, ilaçları, vitaminleri, taşları ve egzersizleri öneriyoruz. Bahsetmiş olduğumuz yöntemler sayesinde kulak çınlaması hayatınızdan çıkacaktır.

Kulak Çınlamasına Ne İyi Gelir?

kulak çınlaması

Kulak çınlamasından kurtulmak istiyorsanız hayatınızdan bazı alışkanlıkları çıkartmanız gerekiyor. Kulağınıza zarar verecek olan bu alışkanlıklar, hayatınızı da olumsuz yönde etkileyecektir. Bu yüzden yüksek sesle müzik dinlemek gibi alışkanlıkları hayatınızdan çıkartın.

Kulak çınlamasını iyi gelen yöntemler taş, egzersizler, ilaçlar, vitaminler, bitkiler ve yağlardır. Kulak çınlamasını geçirmek için taşlardan Azurit taşını, egzersizlerden koşuyu, ilaçlardan Hidroklorur'u, vitaminlerden B12 vitaminini, bitkilerden sarımsağı, yağlardan susam yağını öneriyoruz.

Kulak Çınlaması Ne Anlama Gelir?

kulak çınlaması

Halk arasında kulak çınlaması denilen "Tinnitus" rahatsızlığı çevreden herhangi bir şey olmadan sesli uyarı alma durumudur. Latincede zil çalmak, çan çalmak anlamına gelen "tinnire" kelimesinden türeyen kulak çınlaması kişiden kişiye göre değişmektedir. 

Kulak Çınlaması Tedavisi

kulak çınlaması

Kulak çınlamasını azaltmak için en çok ilaç tedavisine başvurulmaktadır. Çınlama günlük yaşamı etkileyecek kadar şiddetliyse, tinnitus maskeleyici adı verilen ve işitme cihazına benzer cihazlar hastaya önerilmektedir. Çınlama tümör varlığı yüzünden ise cerrahi yaklaşım tercih edilir.

Son yıllarda kulak çınlaması tedavisinde yeni bir yöntem kullanılmaya başladı. Düşük Güçlü Lazer Uygulaması adı verilen bu yöntem ile dalga boyu ve dozlarda yapılan ardışık tedavi seansları ile oldukça iyi sonuçlar elde edilmektedir.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kulak Çınlamasına Ne İyi Gelir?Kulak Ağrısından Kurtaracak Doğal Çözümler
Kulak Ağrısından Kurtaracak Doğal ÇözümlerKulak İltihabına Tedavi Yöntemleri
Kulak Akıntısı Hakkında Bilinmesi GerekenlerKabakulak Nedir, Belirtileri Nelerdir?
Orta Kulak İltihabı Nedir, Tedavisi Nedir?Kulak Sağlığında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kulaklarımız çınladığında ne duyarız?

Kulağımız çınladığında kulağın içinde oluşan ses dalgalarını duyarız. Normalde sesleri çevreden alırız ancak bazı nedenler yüzünden ortaya çıkan kulak çınlamasında vücut normal işlevini yerine getiremediğinden bu rahatsızlık oluşur.

Uzun süreli kulak çınlaması neden olur?

Uzun süreli kulak çınlaması kulak bölgesinde meydana gelen bir sorundan dolayı oluşmaktadır. Bu yüzden bir an önce kulak burun boğaz doktoruna görünmeniz gerekiyor. Doktorunuz sizin için gerekli tedaviyi bir an önce başlatacaktır.

Kulak çınlaması ömür boyu sürer mi?

Kulak çınlaması ömür boyu sürecek bir rahatsızlık değildir. Çınlama genellikle bir ay içerisinde yok olabileceği gibi bazı hastalarda daha uzun süreler boyunca kalabiliyor. Bu durum da bazı hastalarda işitme kaybına neden olabiliyor. Bu yüzden bir an önce tedavi olmak için uzman bir doktora görünün.

Kulak çınlamasından nasıl kurtulurum?

Kulak çınlamasından kurtulmak için papatya, tarçın ve karakafes bitkilerinden oluşan çayı önerebiliriz. Papatya, tarçın ve karakafes bitkilerinin eşit miktarlarda karıştırılmasıyla ve ılık su içerisinde demlenmesiyle bu çayı yapabilirsiniz. Düzenli olarak bu çayı tüketirseniz kulak çınlamasından kurtulabilirsiniz.

Kulak çınlaması hangi vitamin eksikliğinden olur?

Kulak çınlaması vitamin eksikliğinden kaynaklandığı takdirde bu vitamin B12'dir. Beslenme bozukluğu durumunda meydana gelen B12 eksikliğini takviye edici gıdalarla veya bu vitamini içeren yiyecekleri tüketerek giderebilirsiniz.

Kulak çınlaması geçmez mi?

Kulak çınlaması son geliştirilen tedavi yöntemleri sayesinde azaltılabilmektedir. Gelişen teknoloji sayesinde geliştirilen yeni lazer teknolojileri, kulak çınlamasını tedavi etmektedir. Düzenli bir şekilde bu tedaviyi olduğunuz takdirde kulak çınlamasını geçirebilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum