Kulak Ağrısına İyi Gelen 10 Etkili Yöntem

Kulak ağrıması birçok sebepten dolayı oluşabilir. Kulak ağrısından kurtulmanızı sağlayacak doğal çözümlere hep birlikte göz atalım.
Kulak Ağrısına İyi Gelen 10 Etkili Yöntem

Kulak Ağrısını Geçirecek Doğal Çözümler

Kulak ağrısı hiç ummadık anda ortaya çıkan ve bazen çok ağrıya neden olup can sıkıcı olabilen bir rahatsızlıktır. En bilindik nedenleri arasında, orta ve dış kulak iltihabı yer alır. Bunun dışında pek çok nedeni olan kulak ağrısının diğer sebepleri ise, sinüzit, soğuk algınlığı, diş çürükleri, çene problemleridir. Peki kulak ağrısı nasıl geçer?

İşte kulak ağrısını geçirecek yöntemler;

1. Zeytinyağı

Kulak Ağrısını Geçirecek Doğal Çözümler

Çok faydalı olan zeytinyağı, kulak ağrısına da çok iyi gelir. Kulağın temizlenmesini sağlar. Bunun haricinde kulağınızda uğultu varsa, zeytinyağı buna birebir iyi gelecektir. Zeytinyağından kulağınızın içine 1-2 damla damlatabilirsiniz.

2. Sarımsak

Kulak Ağrısını Geçirecek Doğal Çözümler

Kulak enfeksiyonunuz varsa sarımsak çok yararlı olacaktır. Susam yağı ve sarımsak yağını karıştırarak kulağınıza 1-2 damla damlatabilirsiniz. Sarımsak, en güçlü antioksidandır. Vücudun neredeyse tüm ağrılarına iyi gelir, kulak ağrısını da geçirir.

3. Soğan

Kulak Ağrısını Geçirecek Doğal Çözümler

Rendelediğiniz soğan suyunu ısıtın. Daha sonra kulağınıza günde 2 -3 kez 1-2 damla damlatın. Soğan kulak ağrılarında çokça kullanılmasıyla bilinir. Soğan antibakteriyel özelliği ile kulak ağrılarında kullanılmaktadır.

4. Zencefil

Kulak Ağrısını Geçirecek Doğal Çözümler

Doğal bir ağrı kesici olan zencefili kulak ağrılarınızda da kullanabilirsiniz. Zencefil suyunu kulağınıza 1-2 damla damlatabilirsiniz. Damlattığınız andan itibaren etkisini gösteren zencefil son derece etkilidir.

5. Fesleğen

Kulak Ağrısını Geçirecek Doğal Çözümler

Antibakteriyel özelliği olan fesleğeni de kulak ağrınız varsa kullanabilirsiniz. Fesleğen kaynatıldıktan sonra ağrıyan kulağa 2 ile 3 damla kadar damlatılır. Daha sonrasında kulağa masaj yapılır ve beklenir.

6. Nane Yaprağı

Kulak Ağrısını Geçirecek Doğal Çözümler

Nane yapraklarını kaynatıp suyunu kulağınıza damlatabilirsiniz. Nanenin kendisi de nane de kulak ağrılarında sıkça kullanılmaktadır. Antibakteriyel özelliği ile dikkat çeken nane yaprağı rahatlatıcı etkisiyle bilinir.

7. Meyan Kökü

Kulak Ağrısını Geçirecek Doğal Çözümler

Meyan kökü kulak ağrısı tedavilerinde kullanılan bir bitkidir. Bir yemek kaşığı tereyağı ile meyan kökü karıştırılır. Daha sonrasında ocağın üstüne koyulur, koyu bir kıvama geldikten sonra kulağın dışına sürülür.

8. Turp

Kulak Ağrısını Geçirecek Doğal Çözümler

Kulak ağrısını geçirmek için turp kullanılabilir. Bir adet turp ince bir şekilde doğranır. Daha sonrasında su ile ısıtılır, uygun bir alanda soğumaya bırakılır. Soğumaya bırakıldıktan sonra suyu süzülür, kulağa 2 damla damlatılır.

9. Hardal Yağı

Kulak Ağrısını Geçirecek Doğal Çözümler

Hardal yağı sayesinde kulak ağrılarını geçirmek mümkündür. Hardal yağı direkt olarak kulağa masaj şeklinde sürülür. Kulağın içine damlatılması sağlıklı değildir. Kulağın dışına sürüldüğü andan itibaren rahatlama hissedilir.

10. Sıcak Kompres

Kulak Ağrısını Geçirecek Doğal Çözümler

Su ile birlikte kulağa sıcak uygulama yapmak ağrıyı hafifletmektedir. Ağrıyan kulağa 20 dakika boyunca sıcak havluyla masaj yapmak ağrıyı dindirmeye yetecektir. Isının çok yüksek olmamasına dikkat edilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kulak Çınlamasına Ne İyi Gelir?Kulak İltihabı Neden Olur?
Kulak Ağrısından Kurtaracak Doğal ÇözümlerKulak Akıntısı Nedir ve Neden Olur?
Kabakulak Nedir, Belirtileri Nelerdir?Orta Kulak İltihabı Nedir? Tedavisi
Kulak Çınlaması Neden Olur, Nasıl Geçer?Kulak Sağlığında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kulak ağrısına iyi gelen bitkiler nelerdir?

Kulak ağrısına iyi gelen bitkiler arasında; zeytinyağı, turp, sarımsak, zencefil, soğan, nane yaprağı, fesleğen, meyan kökü yer alır. Bu bitkiler çeşitli şekillerde kulağa uygulandığında ağrıyı hafifletir.

Kulak ağrısına ne iyi gelir?

Isıttığınız havluyu kulağınıza koyarak, ağrınızın geçmesini sağlayabilirsiniz. Bazı şifalı bitkileri ısıttıktan sonra kulağınıza damlatarak da kulak ağrısını geçirebilirsiniz. Bunun için yukarıya göz atabilirsiniz.

Kulak ağrısı ne zaman tehlikelidir?

Kulak ağrısı şikayeti 5 ile 7 günden fazla sürüyorsa tehlikelidir. Bunun yanı sıra kulak akıntısı, baş dönmesi, burun kanaması gibi belirtiler eşlik ediyorsa direkt olarak doktora gidilmesi gerekir. Kulak zarında yırtılma, tümör gibi sağlık sorunlarının habercisi olabilir.

Kulakta iltihap olduğu nasıl anlaşılır?

Kulakta iltihap olduğunu anlamak için akıntıya bakılmalıdır. Eğer yattıktan sonra ağrı olan kulaktan sarı sıvı akıyorsa kulak iltihaplanması gerçekleşiyor demektir. Kulak içerisinde ve çevresindeki kaşıntı da iltihap belirtileri arasında yer alır.

Kulak ağrısını önlemek için ne yapılmalı?

Kulak ağrısını önlemek için sigara içiyorsanız bırakmalısınız ve dumanından uzak durmalısınız. Rüzgarlı havalarda kulağınızı rüzgardan korumalısınız. Kulağınızı kulak çubuğuyla temizlememelisiniz. Kulağınızı herhangi bir cisimle kaşımayınız. Su tüketimine önem vermelisiniz.

Kulak ağrısı egzersizle nasıl geçer?

Kulak ağrınız varsa bazı egzersiz hareketleriyle ağrıyı en aza indirmek mümkün. Örneğin çiğneme ve yutkunma reflekslerinizi devreye sokabilirsiniz. Bu tarz egzersizler östaki kanalını açmaya yarar. Böylelikle kulak ağrınıza iyi gelir. Ağzınızı sürekli olarak oynatmak, sakız çiğnemek ağrıyı geçirebilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum