Yüksek Kolesterolü Düşüren Kür, Yiyecekler ve Bitki Çayları

Kolesterole iyi gelen meyveleri, sebzeleri, besinleri, ilaçları, kuruyemişleri, bitkileri, bitki çaylarını ve yiyecekleri içeriğimizde detaylıca inceledik.
Yüksek Kolesterolü Düşüren Kür, Yiyecekler ve Bitki Çayları

Kolesterolü Düşüren Besinler

Sağlıksız beslenme alışkanlıkları, düzenli egzersiz yapmamak, tütün ürünleri kullanmak, genetik yatkınlık, şeker hastalıkları ve aşırı kilolu olmak yüzünden ortaya çıkan yüksek kolesterol problemi beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi sayesinde giderilebiliyor. Ayrıca bazı ilaçları kullanarak da yüksek kolesterol rahatsızlığından kurtulabilirsiniz.

Kolesterolü düşürmek için yiyecekleri, ilaçları, meyveleri, kuruyemişleri, bitki çaylarını ve bitkileri kullanabilirsiniz. Yüksek kolesterolü düşürmek için yiyeceklerden baklaları, ilaçlardan Lipitor'u, meyvelerden kırmızı üzümü, kuruyemişlerden bademi, bitki çaylarından yeşil çayı, bitkilerden ise zerdeçalı öneriyoruz.

İşte yüksek kolesterolü düşüren tedavi yöntemleri...

Yüksek Kolesterole İyi Gelen Yiyecekler

kolesterolü düşüren besinler

Kolesterolü düşüren yiyecekler fasulye, bakla, bezelye, mercimek, zeytinyağı, pancar, yulaf, barbunya, domates, çikolata, soğan, sarımsak, balık ve keçi boynuzudur. Bu besinleri tüketerek yüksek kolesterolünüzü düşürebilirsiniz.

Yapılan araştırmalara göre günde 100 gram baklagil tüketiminin kötü kolesterol seviyesini iyileştirdiği görülmüştür. Buna göre beslenme programını ayarlamanız durumunda kolesterol seviyenizin her zaman istediğiniz aralıkta olmasını sağlayabilirsiniz. Böylece kolesterol yüksekliğini hayatınızdan çıkartabilirsiniz.

Kolesterolü Düşüren İlaçlar

kolesterolü düşüren besinler

Lipitor, Ator, Tarden, Saphire, Lescol, Lovakor, Pravachol, Zocor, Alipza, Lipovas, Simvakol ve Zovatin yüksek kolesterole iyi gelen ilaçlardandır. Bu ilaçları kullanarak kolesterolünüzün düşmesini sağlayabilirsiniz.

Doktorunuzun onayıyla kullanmanız gereken bu ilaçlar sayesinde kolesterolünüzün olması gereken seviyelerde kalmasını sağlayabilirsiniz. Bu ilaçları doktorunuzun önerdiği şekilde kullandığınız takdirde yüksek tansiyonun neden olduğu rahatsızlıklardan kurtulabilirsiniz. Böylece daha sağlıklı ve rahat bir yaşamın tadını çıkartırsınız.

Kolesterole İyi Gelen Meyveler

kolesterolü düşüren besinler

Yüksek kolesterolü düşüren meyveler arasında kırmızı üzüm, elma, ahududu, avokado, yaban mersini, armut ve greyfurt bulunuyor. Bu meyveleri tüketerek yüksek kolesterolünüzü anında düşürebilirsiniz.

Yüksek kolesterol problemini hayatınızdan çıkartmak istiyorsanız bazı değişiklikler yapmanız gerekiyor. Bu değişikliklerden birisi de ara öğünlerde yediğiniz meyvelerdir. Saymış olduğumuz meyveleri ara öğünlerde tüketmeniz durumunda kolesterol yüksekliği sorununa yakalanma oranınız düşmektedir. Doktorunuzun onayı olmak şartıyla ilaç kullanırken dahi bu tedavi yöntemini uygulayabilirsiniz.

Yüksek Kolesterolü Düşüren Kuruyemişler

kolesterolü düşüren besinler

Fındık, fıstık, ceviz ve badem yüksek kolesterole iyi gelen kuruyemişlerdendir. Saymış olduğumuz bu kuruyemişleri ara öğünlerinizde tüketmeniz durumunda kolesterolünüzün düşmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Kuruyemişlerin tüm vücut için oldukça faydalı olduğunu söylememize gerek yok. Mide fonksiyonlarının iyileşmesinden beynin daha verimli çalışmasına kadar birçok faydaya sahip olan kuruyemişlerden saymış olduklarımızı düzenli olarak tüketmeniz durumunda kolesterol yüksekliği problemini hayatınızdan çıkartabilirsiniz.

Kolesterolü Düşüren Bitki Çayları

kolesterolü düşüren besinler

Yüksek kolesterole iyi gelen bitki çayları yeşil çay, siyah çay, beyaz çay, alıç çayı ve elma çayıdır. Bu çayları tüketerek kolesterolünüzü kısa süre içerisinde düşürebilirsiniz.

Doğanın bize sunmuş olduğu mucizelerden olan bitkileri çay şeklinde tüketmemiz durumunda birçok vücut fonksiyonunda iyileşmeler görürüz. Bu iyileşmelerden birisi de kolesterolün düşmesidir. Saymış olduğumuz çayları tüketerek yüksek olan kolesterolünüzü düşürebilirsiniz. Üstelik bu bitki çaylarının anında etki etmesi sebebiyle çok fazla kişi tarafından tercih edildiğini söyleyebiliriz.

Yüksek Kolesterole İyi Gelen Bitkiler

kolesterolü düşüren besinler

Zerdeçal, çörek otu tohumu, keten tohumu, soğan, sarımsak, enginar ve soya gibi bitkiler yüksek kolesterole iyi gelmektedir. Bu bitkisel yöntemleri kullanarak kolesterolünüzün düşmesini sağlayabilirsiniz.

Özellikle yaşça büyük kişilerde görülen yüksek kolesterol problemini kullanacağınız bazı bitkilerle çözebilirsiniz. Yukarıda verdiğimiz bitkileri yemeklerinizle birlikte, yanında ya da kür şeklinde tüketmeniz halinde yüksek kolesterolden kurtulabilirsiniz. Herkesin evinde bulunması sebebiyle bu bitkileri ani yaşanan ataklarda kullanabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir
Kolesterol Nasıl Düşürülür?Kolesterol Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Kolesterolü en hızlı ne düşürür?

Kolesterolü en hızlı düşüren besinler çekirdekli kırmızı üzüm ve ahudududur. Bu iki besini düzenli olarak tüketmeniz durumunda kolesterolünüzün olması gereken seviyede kalacağını söyleyelim. Ayrıca bu iki besin anlık yaşanan kolesterol yükselmesini de en hızlı şekilde düşürmektedir.

Yüksek kolesterol evde nasıl düşürülür?

Yüksek kolesterolü evde düşürmek için daha sağlıklı bir şekilde beslenmeniz gerekiyor. Öncelikle içeriğimizde yer verdiğimiz besinleri tüketmeli ve hayvansal gıdalardan uzak durmalısınız. Bu sayede yüksek kolesterolünüzü evde düşürebilirsiniz.

Kolesterolü yüksek olanlar ne yememeli?

Yüksek kolesterole sahip olan kişilerin diyetinde tereyağı, margarin, tam yağlı süt, peynir, yoğurt, krema, krem şanti, süt tozu, yağda kızartılmış et, tavuk, balık ve fastfood ürünlerinin olmaması gerekiyor. Bu besinlerden uzak durduğunuz takdirde yüksek kolesterol rahatsızlığından zaman içerisinde kurtulursunuz.

Kolesterolü yüksek olanlar kahvaltıda ne yemeli?

Yüksek kolesterole sahip olan kişiler kahvaltıda beyaz peynir, zeytin, mevsim yeşillikleri, haşlanmış yumurta, çavdar ekmeği, çay ve kahve tüketebilir. Bu besinler kolesterolün yükselmesine neden olmadığı için sizin için idealdir.

Limonlu su kolesterole iyi gelir mi?

Limon kabuğunda bulunan polifenol flavonoidler kötü kolesterolü düşürmektedir. Kalbe yararlı olan ve tansiyonu düşüren potasyumu da içeren limon kabuğunu içeceğinizde kullandığınız takdirde kolesterole iyi geleceğini söyleyebiliriz.

İbrahim Saraçoğlu yüksek kolesterol nasıl düşürülür?

Uzman doktor İbrahim Saraçoğlu yüksek kolesterolü düşürmek için maydanoz ve limon kürünü içmemizi önermektedir. C vitamini açısından zengin içeriğe sahip olan bu kür sayesinde kanda yükselen tansiyon düşecektir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.