Kızak Yağı Nedir ve Ne İşe Yarar? | Toptan Kızak Yağı

Her tip takım tezgahının dikey ve yatay kızaklarda yağlanmasında kullanılan kızak yağı nedir? ne işe yarar? nerelerde kullanılır? Toptan kızak yağı
Kızak Yağı Nedir ve Ne İşe Yarar? | Toptan Kızak Yağı

Kızak yağlar, modern yüksek üretimli takım tezgahı kızaklarının gereksinimlerini karşılamak için özel olarak geliştirilmiş üstün kaliteli yağlardır. Bu yağlar, sulu kesme sıvılarının varlığında bile, yağın bozulmasına ve takım tezgahı yüzeylerinin korozyonuna karşı üstün koruma sağlar.

Kızak Yağı Nedir?

Kızak Yağlar Nedir

Kızak yağı, takım tezgahının dikey ve yatay olarak yağlanmasında kullanılan, makine parçalarının düzgün hareket etmesini sağlayan, yapışma-kayma problemini azaltarak titreşimi engelleyen, kızakları pas ve korozyona karşı koruyan yüksek viskozite indeksine sahip özel olarak üretilmiş parafinik esaslı üstün kaliteli yağlardır.

Yavaş hareket eden ve ağır yüklü takım tezgahı kızakları ile "yapışma-kayma" problemlerini azaltmak ve daha iyi yüzey kalitesi sağlamak için özel olarak geliştirilmiştir. Kızak yağları, çoğu takım tezgahındaki hidrolik sistemler, dişli kutuları ve miller için de uygun olan, üstün yapışma-kayma özelliği ile özel olarak tasarlanmış bir takım tezgah yağıdır. 

Kızak Yağların Özellikleri Nelerdir?

Kızak Yağlar Nedir

Kızak yağlar, her tip takım tezgahının dikey ya da yatay kızaklarda yağlanmasında kullanılmaktadır. Aynı zamanda tezgahların hidrolik sistemlerinde de kullanılabilen bu yağlar, alkali maddeler ve kesme yağların olduğu ortamlarda jel oluşumuna karşı ekstra direnç gösterir.

  • Kızak yağı, filtrelerin tıkanmasına sebebiyet veren maddelerin oluşumunu engeller.
  • Kızak yağı, üretim kapasitesinin artmasına olanak sağlar.
  • Kızak yağı, yağın sızmasını engelleyerek ekstra masraf oluşumunu ortadan kaldırarak işletme maliyetlerini azaltır.
  • Kızak yağı, içeriğinde bulunan yapışkan formu sayesinde eşsiz bir yağlama sunar.
  • Kızak yağlar hızın artmasına beraberinde sürtünmenin artarak titreşimin azalmasına yardımcı olur.

Kızak Yağlar Ne İşe Yarar?

Kızak Yağlar Nedir

Kızak yağlar torna tezgahları, kesme tezgahları, taşlama tezgahları ve freze tezgahları gibi endüstriyel metal işleme makine ve aletlerinde kullanılması tavsiye edilir. 

Kızak yağlar döner ekipmanlarda, dikkate alınması gereken en önemli faktörlerden biridir. Yağlama, çalışma sırasında sürtünmeyi azaltacaktır. Azaltılmış sürtünme, daha yüksek verimlilik, daha uzun bakım aralıkları ve daha düşük bakım maliyetleri ile sonuçlanacaktır.

Kızak yağı, proses makinelerinin ve güç üretim sisteminin yağlanmasını ve sorunsuz çalışmasını sağlayan olmazsa olmaz bir ekipmandır.

Kızak yağlar, hem metal hem de plastik kızakların yağlanması için önerilen bir dizi yeni yüksek performanslı yağdır. Mükemmel sürtünme özellikleri ve kayganlık sağlayarak makinenizin tam performans çalışmasına olanak sağlar.

Kızak Yağlarının Avantajları Neler?

Kızak Yağlar Nedir

Kusursuz performans ve üstün koruma sağlamak üzere tasarlanmış kızak yağların e n önemli özelliklerinden ve avantajlarından bazıları şunlardır:

  • Takım tezgahı kızaklarının etkileyici yağlanmasını sağlar.
  • Yapış-kaymaya karşı korumaya yardımcı olan ve makine parçalarının düzgün hareket etmesini sağlayan olağanüstü yapışma ve sürtünme özellikleri gösterir.
  • Aşınma ve yıpranmaya, sıkışmaya ve mikro kaynağa karşı eşsiz koruma sağlar.
  • Makinenin su ile karışabilen kesme sıvılara maruz kaldığında bile pas ve korozyona karşı koruma sunar.
  • Azaltılmış duruş süresi, daha düşük reddetme oranları ve daha yüksek çıktı sağlar.
  • Yağdan suyu çıkarmak için etkileyici yetenek gösterir.
  • İyileştirilmiş yüzey bitirme ve kızaklarda renk değişikliği olmamasını sağlar.
  • Kesici takımların daha fazla dayanıklılığı ve uzun ömürlülüğü gösterir.

Kızak Yağı Tezgahlar İçin Neden Önemli?

Kızak Yağlar Nedir

Bir tezgahın güç akışındaki en önemli bileşenler arasında, destekleri ve çalışma masalarını hareket ettirmek için kılavuzlar bulunur. Kılavuzlar için özel gereksinimler, yüksek çalışma doğruluğu ve yüksek performanstır. İşlenecek iş parçalarının boyutsal doğruluğu ve yüzey kalitesi, özellikle yataklama ve kılavuz sistemlerinin "sopa-slip" serbestliğine bağlıdır.

Optimum doğruluğu elde etmek için kullanılan kızak yağı özellikle önemlidir. İş parçalarının yüzeyinde çatlak izlerini önlemek için, yavaş ilerlemelerde ve yüksek yüzey basınçlarında bile yatak rayı / kızak üzerinde yeterince iyi yapışan bir yağlama filmi bulunmalıdır. Bu yağlayıcı film sarsıntısız hareket sağlar, yapışmayı önler ve aşınmaya karşı korur.

Kızak Yağı Nerelerde Kullanılır?

Kızak Yağlar Nedir

Kızak yağlar torna tezgahları, kesme tezgahları, taşlama tezgahları ve freze tezgahları gibi endüstriyel metal işleme makine ve aletlerinde kullanılması tavsiye edilir. 

yapışmayı önleyen ve yumuşak hareket, daha fazla stabilite, daha az arıza süresi ve daha yüksek verim sağlayan olağanüstü sürtünme ve yapışkan özellikleri ile karakterize edilir. En son teknoloji ve kullanılan malzemelerin kalitesi ve şaşırtıcı özellikleri sayesinde bu yağ, kesici takımların ömrünü uzatır, performanslarını artırır ve toplam sahip olma maliyetini düşürür. ayrıca kızak yağların farklı ISO viskozite dereceleride mevcuttur.

Kaliteli Kızak Yağı Nasıl Olmalı?

Kızak Yağlar Nedir

Kızakların en önemli özellikleri düşük sürtünme, düşük besleme hızlarında ve yüksek basınçlarda yapışma-kayma olmaması, iyi sönümleme özellikleri, düşük aşınma ve sıkışmalara ve sürtünmeye karşı iyi korumadır.

Kızak yağı, anında etkili bir yağlayıcı film oluşturması gerekmektedir. Hidrodinamik kızaklar ve lineer kılavuzlar için kızak yağları, düşük statik ve dinamik sürtünme katsayıları, saf kesme yağları, kesme sıvıları (su bazlı kesme sıvıları ile kimyasal uyumluluk) ile uyumlu olup, emülsiyonlarla iyi sudan ayrılabilen, kızak zamklanma yapmayan ürünler olmalıdır.

Yapışma-kayma, mükemmel korozyon koruması, merkezi yağlama ekipmanı ile uyumlu, iyi yapışma, mükemmel aşınmaya karşı koruma özellikleri (EP aşırı basınç ve AW Aşınma Önleme performansı), hidrolik yağlarla ve kızak malzemeleriyle uyumlu olması gerekmektedir.

Toptan Kızak Yağı Nereden Alınır?

Kızak Yağlar Nedir

Toptan kızak yağı satın almak isteyenlerin tercihi Serkim Kimya Mamülleri Sanayi ve Tic. Ltd. Şti., birinci sınıf bileşenlerden yapılmış ve olağanüstü koruma, verimli yağlama ve mükemmel stabilite sunmak üzere tasarlanmış yüksek performanslı kızak yağlar sunarken bu yağ, taşlama makineleri, kesme makineleri, freze makineleri ve tornalar gibi endüstriyel makinelerin kızaklarının yağlanmasını, korunmasını, yapışkanlığını, sürtünmesini ve düzgün çalışmasını sağlamak için özel olarak geliştirilmiştir.

Serkim Kimya Mamülleri Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. bünyesinde satışa sunulan toptan kızak yağı; yapışmayı önleyen ve yumuşak hareket, daha fazla stabilite, daha az arıza süresi ve daha yüksek verimlilik sağlayan olağanüstü sürtünme ve yapışkan özellikleri ile karakterize edilir. Böylece kesici takımların ömrünü uzatır, performanslarını artırır ve toplam sahip olma maliyetini düşürür. En son teknoloji ile üretilen bu yağlar, kullanılan malzemelerin kalitesi ve şaşırtıcı özellikleri sayesinde Türkiye'nin en çok tercih edilen kızak yağı toptan satıcısı olarak biliniyor. Ayrıca firma bünyesinde kızak yağların farklı ISO viskozite dereceleri de mevcuttur.

İletişim:

  • Tel: +90 (216) 540 0138
  • GSM: +90 (532) 593 08 11
  • E-Mail: [email protected]
  • Adres: Çakmak Mah. İkbal Cad. Gedik Sok. No: 11 34770 Ümraniye / İSTANBUL

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Toptan Madeni YağlarToptan Hidrolik Yağlar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum