Kısır Erkeklere Doğum Kontrol Hapı Mucizesi

Bilim dünyasının son zamanlarda meşgul olduğu konu kısırlık. Bunun üzerine yapılan araştırmaların ve çalışmaların sonuçları kısır olan erkeklerin umut kaynağı oluyor.
Kısır Erkeklere Doğum Kontrol Hapı Mucizesi

İngiltere'deki Queen Biyoloji Merkezi'nin müdürü Michelle Gallois'in başkanlığını yaptığı özel bir ekip, erkeklerin de doğum kontrol hapı kullanabileceği konusunda bir çalışma yaptı. Erkeklerin sperm üretimini ve üreme yeteneğini denetleyebilmek için fareler üzerinde çalışan ekip, testislerdeki erkeklik hormonunun nerede ve nasıl çalıştığını ortaya koydu. Bu çalışma böylece sperm yetersizliğinden dolayı çocuk sahibi olamayan erkeklere umut kaynağı oldu.

kisir-erkek.jpg

İki fare grubu üzerinde çalışma yapan Gallois yönetimindeki ekip, 1. grubu erkeklik hormonu alıcısını kodlayan bir genden yoksun bıraktı. 2. grubu ise erkeklik hormonu konusunda sıkıntısız olan farelerden oluşturdu. Çalışmalarda ilk grubun kısır olduğunu ortaya koyan uzmanlar, kısırlığın umudu olan doğum kontrol hapı geliştirilebileceğini ortaya koydu.

Kısır olan erkeklere yeşil ışık yakan bu araştırmanın sonuçları "Federation of American Societies for Experimental Biology" dergisinde yayımlandı. Ayrıca araştırmaya ilişkin makale de "Le Nouvel Observateur" dergisinin internet sitesinde yer alıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.