Evde Basit Hareketler İle Karın Kası Yapmanın Püf Noktaları

Karın kası hem sportif bir görünüm sağlar, hem de muhteşem bir karizma... İşte bu yüzden evde karın kası yapmanın püf noktalarını sıraladık.
Evde Basit Hareketler İle Karın Kası Yapmanın Püf Noktaları

Kolay Yoldan Karın Kası Yapmanız İçin Egzersizler

Güzel bir fizik ve görünüş erkeklerin de bayanların da en çok istediği şeylerden bir tanesidir. Günümüzde erkekler genellikle kas kütleleri haline gelmek için, bayanlar ise formunu korumaya yönelik hareket ederler.

Kendi dilimizce tabir ettiğimiz ‘Baklava’ vardır. Karın kaslarının parçalar haline ayrılmasından dolayı, şeklini baklavaya benzetip o isimle anıyoruz. 

Karın kası aslında, evde yapılması en kolay kas gruplarındandır. Bunun için düzenli egzersizler bulunmaktadır. Bu egzersizlere uyduğumuz, uyguladığımız taktirde muhakkak verimini alacağız. 

Sizler için bu içeriğimizde kası egzersizleri erkek için, karın kası egzersizleri kadın için, karın kası programı, alt karın kası hareketleri gibi başlıkları araştırdık ve derledik. İşte karın kası için yapmamız gereken egzersizler…

karin-kasi-icin-yapmamiz-gereken-egzersizler.jpg

1. Yan Karın Kası

Baklavalarımızın güzel gözükmesini istiyorsak, yan karın kaslarına oldukça önem vermeliyiz. Çünkü yan karın kasları, görünüşü oldukça etkiliyor. 

Sol elimizi ensemize alarak, sağ elimizi de dizimize kadar indirip, bu hareketi tekrarlayarak egzersizi uygularız. Ağırlıklı ya da ağırlıksız olarak yapabiliyoruz.

yan karın kası

2. Mekik

Mekik, hemen hemen yaptığımız hareketlerden bir tanesidir. İlk başlarda zor gelebilir fakat alıştığımız  taktirde rahatlıkla yapıp, verimini alabileceğimiz biz egzersiz. Üst karın kasları için oldukça önemlidir. 

Mekik egzersizini yaparken de püf noktalarına uymak gerek. Öncelikle, gövdemizi kesinlikle tam olarak kaldırmamalıyız. Tam kaldırdığımız takdirde, kaslar kasılımı azalır. Bu yüzden buna dikkat etmeliyiz. Egzersizi yavaş yavaş yaparsak verimini daha çok alırız.

mekik.jpg

3. Daha Etkili Mekik

Mekik hareketini biraz daha zorlaştırmak istiyorsak bu egzersizi deneyebiliriz.  Sağ bacağımızı kaldırıp sol kolumuza değdirecekmiş gibi yaklaşalım, daha sonra da sol bacağımızı sağ kolumuza değdirecekmiş gibi yaklaşalım. Bu egzersizi dikkatli ve düzenli tekrar ettiğimizde kaslarımızın kasıldığını rahatlıkça anlayabiliriz ve verimini alırız.

etkili-mekik.jpg

4. Leg Lift

Alt karın kaslarımızı geliştiren en önemli egzersizdir. Bu egzersizin yavaş yapılması sağlığımız ve kaslarımızın gelişimi açısından daha uygundur.

leg lift mike

5. Sopasız Twist

Twist, belden aşağımızın sabit olduğu durumda olup, belden üstümüzü sağa sola doğru çevirdiğimiz egzersizdir. Dizlerimizi çok hafif kırarak, gövdemizi hareket ettirmeliyiz.

sopasiz-twist.jpg

6. Yan Karın İçin Sabit Duruş

Yarın karın kaslarımız, baklavalarımız için önemlidir. Görüntüyü güzel kılan belki de yan karın kaslarıdır.  Çok efor sarfetmeden yapacağımız bu egzersiz, baklavalarımızın daha güzel durmasına epey katkıda bulunacaktır.

yan-karin-kasi-sabit-durus.jpg

7. Plank Egzersizi

Plank Egzersizi, tüm karın kaslarımızın çalışmasına sebep olan egzersizlerden bir tanesidir. Şınav çekmekten belli başlı şeyler dışında pek farkı yoktur. O yüzden, bu hareketin yerine şınav da çekebiliriz.

plank-.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum