Kısırlığa Tavuk Eti Mucizesi

Sağlığa birbirinden çok faydası bulunan beyaz etin gizli bir sırrı daha ortaya çıktı.
Kısırlığa Tavuk Eti Mucizesi

Uzmanların tüketilmesi konusunda sık sık uyardığı beyaz et tüketiminin bir faydası daha ortaya çıktı. ABD’deki Massachusetts Genel Hastanesi’nde yedi yıldır süren araştırmaya göre tavuk eti kısırlık tedavisi için bir umut kaynağı oldu. Uzun yıllar süren bu araştırmanın ardından tavuk etinin erkekler üzerinde doğurganlığı ciddi derecede artırdığı ortaya çıktı. Bu da çocuk sahibi olamayan çiftler için büyük bir umut kaynağı oldu. Yapılan bu araştırmanın sonuç raporları ise doğurganlık üzerine yayım yapan Fertility and Sterility adlı dergide yayımlandı.

Fertility and Sterility dergisine sunulan rapora göre; tedavi gören çiftler arasında, tavuk eti tüketimi ile döllenme oranları arasında pozitif bir ilişki olduğu veriler ile saptandı. Ancak işlenmiş et ile döllenme oranları arasında ise negatif bir ilişki olduğu ortaya çıktı. Yedi yıl boyunca toplam 141 erkeğin üzerinde yapılan araştırma da bu kişilerin yedi yıl boyunca tükettiği et türleri ve toplam et miktarları anketlerle denetlendi. Denetleme sonucunda beyaz et tüketen erkeklerin doğurganlık oranının yüzde 78 arttığı gözlendi. Bu oran ise çocuk sahibi olmayı yüzde 13 oranında yükseltiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.