Karın Ağrısına İyi Gelen 5 Bitki ve Bitki Çayı Önerisi

Sık karşılaşılan sağlık problemlerinden biri olan karın ağrısına bitkisel çözümleri araştırdık. İşte karın ağrısını geçiren bitki ve bitki çayı önerileri.
Karın Ağrısına İyi Gelen 5 Bitki ve Bitki Çayı Önerisi

Karın Ağrısının Sebepleri ve Doğal Tedaviler

Günlük hayatta yaşadığımız rahatsızlıkların başında gelen karın ağrısı bazı durumlarda çok can sıkıcı olabiliyor. Zamansız gelen mide krampları, mide yanmaları ve sürekli tuvalete çıkma gereksinimi insanları zor durumda bırakabiliyor. Bu içeriğimizde mide rahatsızlıklarının nedenlerini ve çözümlerini araştırdık. Karın ağrısı ve diğer mide rahatsızlıkları ilaç tedavisinin yanı sıra doğal bitkilerle de tedavi edilebilir. Bazı bitkiler mide enzimlerini düzenleyerek yanma ve şişkinlik gibi sorunları ortadan kaldırmaktadır.

Karın Ağrısını Önleyen Besinler Listesi

SıraÜrünEtkiUygulama
1PapatyaSindirimi HızlandırırKaynatmak
2NaneAntioksidanTüketmek
3RezeneHazımsızlığı AzaltırKaynatmak
4ZencefilGaz GidericiKaynatmak
5TarçınKrampı ve Gaz Sıkışmasını ÖnlerTüketmek
Amazon
Fiyatlarını Gör
Karın Ağrısı
Gideren Besinler
Aradığın
Fiyatları Gör

Karın Ağrısına İyi Gelen En İyi 5 Besin Tavsiyesi

İşte karın ağrısına iyi gelen mucizevi doğal bitkiler...

1. Papatya

Karın Ağrısının Sebepleri ve Doğal Tedaviler

Amazon
Fiyatını Gör
Papatya
Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

En çok tüketilen bitki çaylarından biri olan papatya, hafif ve orta dereceli karın ağrılarında sıkça tercih edilmektedir. Özellikle reflü nedeniyle artan ağrıları önemli ölçüde azaltmaktadır. En güvenilir bitki olarak nitelendirilen papatya, mide ve bağırsak problemlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Gaz giderici ve iltihap sökücü özelliğine sahip olan papatya, aynı zamanda spazm çözücü özelliğe de sahiptir. Tüm bu özellikleri sayesinde sindirim sistemini rahatlatan papatyayı karın ağrısı problemi karşısında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sakinleştirici özelliğe sahip olan papatya, özellikle strese dayalı karın ağrılarına karşı oldukça etkilidir. Bu tip sorunlar karşında papatya çayını rahatlıkla tüketebilirsiniz. Papatya, her ne kadar "en güvenilir bitki" olarak nitelendirilse de çeşitli yan etkilere yol açabilir. Bu nedenle papatya çayı gibi papatya içeren bitkisel ürünlerin kullanımı sırasında herhangi bir yan etkiye rastlanılırsa mutlaka doktora başvurulmalıdır. Ayrıca sakinleştirici özelliği nedeniyle gün içinde tüketildiğinde uyku getirebilir. Bu nedenle papatya çayının akşam yemekten sonra tüketilmesi önerilmektedir.

2. Nane

Karın Ağrısının Sebepleri ve Doğal Tedaviler

Amazon
Fiyatını Gör
Nane
Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Ferahlatıcı ve rahatlatıcı etkiye sahip olan nane, içeriğindeki mentol ve antispazmodik etkisi sayesinde mide kramplarını hafifletir ve karın ağrılarının önüne geçer. Oldukça hoş bir kokuya sahip olan nane, kokusu sayesinde sinirleri yatıştırır ve strese dayalı karın ağrılarını hafifletir. Özellikle irritabl bağırsak sendromu tedavisinde sıkça kullanılan nane, karın ağrısının yanı sıra şişkinlik, ishal ve kabızlık gibi belirtileri de azaltır. Yapılan araştırmalarda düzenli olarak tüketilen nane çayının sindirim sistemini düzenleyerek sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağladığı ifade edilmektedir. Sindirim sistemine önemli katkılarda bulunan nane ve nane çayı, bazı kişilerde çeşitli yan etkilere neden olabilir. Özellikle reflüsü olan hastalara nane çayı önerilmemektedir. Nane çayı mide asidini tetiklediğinden reflü ağrılarının artmasına yol açabilir.

3. Rezene

Karın Ağrısının Sebepleri ve Doğal Tedaviler

Amazon
Fiyatını Gör
Rezene
Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Bitkisel tıp alanında rezene tohumları yaygın olarak kullanılmaktadır. Mide kramplarına karşı oldukça etkili olan rezeneye, bebeklerin gaz problemi için sıkça başvurulmaktadır. Gaz ve iltihap giderici özelliği bulunan rezene, spazm çözücü etkiye sahiptir. Gazı engeller ve sindirime yardımcı olur. Rahatlatıcı etkiye sahip olan rezenenin aşırı miktarda kullanılması durumunda ciddi yan etkiler gözlemlenebilir. Bu nedenle rezeneyi tohum olarak değil de tablet ve uçucu yağ olarak kullanacaksanız oldukça dikkatli olmalısınız. Aksi halde şiddetli yan etkiler oluşabilir. Aşırıya kaçılması durumunda bulantı, kusma, nöbet ve akciğer ödemi gibi sorunlar gözlemlenebilir. Bu nedenle rezene içeren bitkisel ürünleri kullanmadan önce mutlaka doktorunuza başvurmalısınız. Ayrıca hamilelerin, hamile kalmayı planlayanların ve epilepsi hastalarının rezene içeren ürünleri kullanmaktan kaçınmaları önerilir.

4. Zencefil

Karın Ağrısının Sebepleri ve Doğal Tedaviler

Amazon
Fiyatını Gör
Zencefil
Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Şifa kaynağı olarak nitelendirilen zencefil, birçok sağlık sorunu karşısında etkili çözümler sunmaktadır. Gaz giderici özelliği bulunan zencefil, gaz nedeniyle oluşan karın ağrısını en aza indirmektedir. Sindirim sistemini düzenleyen zencefil, ağrıyı keser ve şişkinliği azaltır. Tüm bitkisel ürünlerde olduğu gibi zencefil kullanımında da oldukça dikkatli olunmalıdır. Aşırı tüketilmesi durumunda çeşitli yan etkiler görülebilir. Bu yan etkiler; mide bulantısı, araba veya tekne tutması gibi şekillerde kendini gösterebilir. Ayrıca uyuşukluk ve sersemlik gibi yan etkilere de yol açabilir.

5. Tarçın

Karın Ağrısının Sebepleri ve Doğal Tedaviler

Amazon
Fiyatını Gör
Tarçın
Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Tarçın çayı midedeki sindirim sorunlarını, gaz sıkışmasını ve krampı giderecektir. Enfeksiyon giderici mucize tarçın baharatı ile hazırlanan bitki çayına, karın ve mide bölümünde ağrı hissettiğiniz her an başvurabilirsiniz. Mide bulantısını ve kusmayı önleyeceği gibi anlık tatlı krizlerine de birebirdir. Ayrıca kan şekerini düzenler.


Karın ağrısının nedenleri nelerdir?

Sindirim güçlüğü veya gaz nedeniyle ortaya çıkan karın ağrısı, oldukça rahatsız edici bir durumdur. Gün içinde sıkça rastlanılan problemlerden biri olan karın ağrısı, hemen hemen her yaş grubundan bireyi etkileyebilen bir rahatsızlıktır. Karın ağrısı, birçok nedene bağlı olarak meydana gelebilir. Karın ağrısı, ayaktan soğuk almak, mide ve bağırsakları üşütmek, bozulmuş gıdalar tüketmek, sindirimi zor gıdalar tüketmek, bağırsak tembelliği, gastrit ve ülser gibi durumlar sonucunda meydana gelebilir.

Karın ağrısına neden olan hastalıklar ve basit tedavi yöntemleri nelerdir?

Karın ağrısı problemi karşısında beslenme alışkanlığınızı değiştirebilir ve evde basit önlemler alabilirsiniz. Ancak karın ağrısı uzun süre devam ediyorsa ve bu ağrıya mide yanması eşlik ediyorsa mutlaka doktorunuza başvurmalısınız. Mide yanması ile birlikte görülen karın ağrısı genellikle gastrit ve reflü gibi problemleri işaret etmektedir. Bu nedenle uzun süre devam eden karın ağrısı karşısında mutlaka doktorunuza danışmalı ve doktorunuzun önerdiği tedavi yöntemlerini uygulamalısınız.

Üşütmeden kaynaklı karın ağrısı kaç gün sürer?

Soğuk veya halk dilinde cereyan sebebiyle oluşan karın ağrısı problemi vücudun ne kadar zarar gördüğüne bağlı olarak 3 günden 10 güne kadar etkisini gösterebilmektedir. Bu süreçte ishal ve halsizlik başta olmak üzere bazı semptomlar görülebilmektedir. üşütme kaynaklı karın ağrısı tedavisi için en uygun yöntem ise karın bölgesine sıcak havlu sarmak ve ayakları sıcak tutmaktır.

Karın ağrısı bulantıya sebep olur mu?

Günlük sebeplerle oluşan karın ağrısı herhangi bir bulantıya sebebiyet vermezken gastrit, ülser ve diğer mide rahatsızlıkları ile birlikte gelen karın ağrısı bulantı sorunuyla birleşerek iyice rahatsız edici bir hale bürünebilir. Bu gibi durumlarda doktor önerisine ihtiyacınız var demektir.

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum