Gaz Sancısına İyi Gelen Yiyecekler, İçecekler ve Hareketler

Kısa süreli ama kıvrandıran bir rahatsızlık olan gaz sancısına iyi gelecek egzersizler, besinler, bitkiler, içecekler ve ilaçlar aşağıda.
Gaz Sancısına İyi Gelen Yiyecekler, İçecekler ve Hareketler

Gaz sancısı sorununu tedavi etmek için bazı bitkisel ürünleri kullanmanızı tavsiye ediyoruz. İçerdiği enzimler ve vücuda sağladığı faydalarla gaz gidermeye yarayan yiyeceklerin içerisinde pirinç, sarımsak yer alırken, yağlarda anason yağı, dereotu yağı bulunuyor. Meyvelerde muz gaz sancısına iyi geliyor. Sebzelerde maydanoz, salatalık, bitki çaylarında nane çayı ve papatya çayı gaz sıkışmasını ortadan kaldırıyor.

Gaz Sancısına İyi Gelecek İlaçlar

Gaz Sancısına İyi Gelen Besinler

Gaz ağrılarını geçirmek için reçetesiz satılan gaz giderici ilaçlar kullanılabilir. Doktorunuza başvurarak gazı giderebilecek diğer ilaçları da kullanmanız gerekmektedir. 

Gaz sıkışması yaşayan bireylerde bazen çözüm yolu olarak lavman yapılabilmektedir. Gaz sancısı  yaşayan kişilerin çoğu tuvalete çıkmakta zorlanır. Bunun çözümü lavmandır. Lavman kişinin tuvalete daha rahat çıkmasına yardımcı olur, mide içerisinde biriken gaz, dışkılarken dışarı atılabilir.

Gaz Sancısını Geçiren Yiyecekler

Gaz Sancısına İyi Gelen Besinler

Gaz sancılarının azalmasını istiyorsanız tarçın, karbonat, rezene tohumu, zencefil ve nane, muz, fesleğen, karahindiba, sarımsak, pirinç tüketmeniz önerilir. Bol bol su tüketmek de gaz sancısına iyi gelir.

Su tüketim oranının artmasının gaz sancısına iyi geldiği bilinmektedir. Yeterli miktarda su tüketen bireyler daha az sorunu yaşar. Şişkinlik ve mide kramplarına iyi gelen bu yiyecekler gaz sıkışmasını da ortadan kaldırmaktadır. Gaz problemi olan kişiler bağırsakların rahatlaması için bu yiyecekleri tercih etmelidir.

Gaz Sorununu Çözecek Bitki Çayları ve İçecekler

Gaz Sancısına İyi Gelen Besinler

Gaz sancısını dindirmek için zencefil çayı, adaçayı, menekşe çayı, nane çayı, papatya çayı, portakal suyu, limon suyu, elma sirkesi, rezene çayı, su tüketmeniz önerilir.

Yukarıda vermiş olduğumuz bitki çayları ve içecekler bağırsakların rahatlamasına yardımcı olur. Mideye bir tehdit değildir, aksine gaz sancılarına iyi gelir. Sindirimin daha da kolaylaşmasını sağlar. Midede bulunan gaz dışkı yoluyla dışarı atılır. Sürekli olarak gaz problemi yaşayanların tüketilebileceği içeceklerdir.

Gazı Giderecek Sebzeler

Gaz Sancısına İyi Gelen Besinler

Gaz sancısına iyi gelecek sebzelerin içerisinde maydanoz, salatalık, zencefil, rezene yer alır. Karnınızın şişkinliğini alan bu sebzeler aynı zamanda toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı oluyor.

Bu sebzeler bağırsakların rahatlamasını sağlarken, mide bulantısı gibi sorunları da ortadan kaldırıyor. Taze taze tüketildiğinde etkisini daha iyi gösteren sebzeler sindirime yardımcı olarak gaz şişmelerinin önüne geçiyor.

Gaz Çıkarmada Etkili Meyveler

Gaz Sancısına İyi Gelen Besinler

Gaz sancısının geçmesini sağlayan meyveler arasında ananas, portakal, limon, muz, kayısı yer alıyor.

Yetişkin bireylerde gaz sıkışmasını önlemek için yukarıdaki meyveler tercih ediliyor. Yemeklerden sonra tükettiğiniz zaman gaz sıkışması gibi sorunlar meydana gelmiyor. Mide içerisindeki gazı azaltmaya yardımcı meyveler rahatlamaya da yardımcı oluyor.

Gaz Sıkışmasını Gideren Hareketler

Gaz Sancısına İyi Gelen Besinler

Gaz sıkışmasını gidermek için yemekleri yavaş yavaş, iyice çiğneyerek yutmak çok önemli. Ayrıca yemek sonrasında hafif yürüyüş yapmak da gaz sıkışmasını önlüyor. Günlük hayatınızda gaz sorunu sizi rahatsız ediyorsa birkaç hareketle bu sorundan kurtulmak mümkün. Yere sırt üstü yattıktan sonra mekik çekmek, bacakları dizden kırıp karın hizasına doğru çekmek midenin rahatlamasını sağlıyor. Oturma pozisyonunda ayak uçlarınıza dokunmaya çalışmak da mideye iyi geliyor.

Gaza İyi Gelen Yağlar

Gaz Sancısına İyi Gelen Besinler

Gaz sorununu ortadan kaldırmaya yardımcı yağların içerisinde rezene yağı, tatlı badem yağı, susam yağı, dereotu yağı, kimyon yağı, anason yağı, ayçiçeği yağı yer alıyor. Günde 3 kez 4 damla yiyecekler ile karıştırılarak tüketiliyor.

Gaz sancısı günlük hayatımızda yaşadığımız en sık rahatsızlıklardan biridir. Sindirim sistemi ve boşaltım sistemiyle alakalı olan bu sorunu çözmek için yukarıdaki yağların kesinlikle tüketilmesi uzmanlar tarafından öneriliyor. Özellikle bebeklerde yaşanan gaz sıkışması, gaz sancısı gibi durumların geçirilmesi için bu yağlar kullanılıyor.

Gaz Gideren Ürünler

Kısa sürede başımızı ağrıtan bir sorun haline gelen gaz probleminin bir an önce tedavi edilmesi gerekmektedir. Yazımızın devamında gaz problemini gideren ürünlerden bahsedeceğiz.

En İyi Gaz Giderici Ürünler Listesi

SıraÜrünlerHacimneoldu Puanı
1Nurse Harvey's Gaz Giderici Damla20 ml10/9.9
2Alfenix Duwell Probiyotik İçeren Gaz Giderici Damla10 ml10/10
3Herbatech Gaz Giderici Bitki Çayı60 Süzen Poşet10/9.8
4Dam Medikal Gripe Water Gaz Giderici120 ml10/9.7
5Duocol Gaz Giderici Şurup100 ml10/9.6
Amazon
Fiyatlarını Gör
Gaz
Giderici Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

Gaz Giderici En İyi Ürünler

Gaz sorununu gidermek için kullanabileceğiniz yöntemler ve bu sorun hakkında bilinmesi gerekenlerden detaylıca bahsettik. İçeriğimizin bu kısmında ise gaz giderici en iyi ürünleri inceleyeceğiz. İşte en iyi gaz giderici ürünler.

1. Nurse Harvey's Gaz Giderici Damla

gaz giderici ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Nurse
Gaz Giderici Damla
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Nurse Harvey's markasının damlasıyla başlıyoruz. Çoğu kişinin ilk tercihlerinden olan Nurse Harvey's gaz giderici damla, içerisindeki simetikon ve zeytinyağı özü sayesinde sindirim sistemini kısa sürede eski haline döndürmesiyle biliniyor. İçerisindeki yoğun A, E vitaminleri ve Q1O sayesinde vücudun ihtiyaç duyduğu bileşenleri sağlayan ürün, bu sayede daha sağlıklı bir yapıya kavuşmamızı sağlıyor. Ayrıca herhangi bir katkı maddesi içermeyen bu gaz giderici damlanın son derece güvenli ve etkili olduğunu söyleyelim.

2. Alfenix Duwell Probiyotik İçeren Gaz Giderici Damla

gaz giderici ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Alfenix
Gaz Giderici Damla
Aradığın
Fiyatı Gör

Yeni nesil formülündeki yoğun probiyotik mikroorganizmalar sayesinde sindirim sisteminin etkili bir şekilde çalışmasına yardımcı olan damla, ilk kullanımdan itibaren etkisini gösteriyor. Sağlığa zararlı herhangi bir maddeyi içermemesi sayesinde son derece güvenli olan ürün, içeriğindeki kimyon ve dereotu yağlarıyla birlikte gaz problemini gideriyor.

3. Herbatech Gaz Giderici Bitki Çayı

gaz giderici ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Herbatech
Bitki Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Herbatech markasının bitki çayıyla devam ediyoruz. Bebeğinde gaz problemi olan annelerin direkt veya yemekle beraber tüketebileceği bu çay, içeriğindeki doğal bileşenler sayesinde rahatlama etkisi yaratıyor. Bu sayede bebeğinizde oluşan gazlar gideriliyor ve rahatlaması sağlanıyor. İçerisindeki bitkisel özler sayesinde gazların yanı sıra kolik tarzındaki mide ve bağırsak ağrılarının da giderilmesine yardımcı olan serumun tatlandırıcı içermediğini belirtelim.

4. Dam Medikal Gripe Water Gaz Giderici

gaz giderici ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Dam
Gaz Giderici Damla
Aradığın
Fiyatı Gör

Alkol, şeker, tatlandırıcı veya herhangi bir renklendirici içermeyen bu gaz giderici şurup, tamamen bitkisel içeriği sayesinde bebeklerin ve çocukların doğrudan kullanımına uygundur. Mide ve bağırsak ağrılarının giderilmesine yardımcı olan ürün, mide suyu reflüsünün neden olduğu asitliği azaltıyor. Bu sayede midemizdeki sancılar ortadan kalkıyor. İçeriğindeki bitkisel özler sayesinde kullanımından itibaren rahatlama sağlayan şurup aynı zamanda gazların giderilmesini sağlıyor. Böylelikle bebeklerimiz veya çocuklarımız kısa süre içerisinde rahatlar.

5. Duocol Gaz Giderici Şurup

gaz giderici ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Duocol
Gaz Giderici Şurup
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Duocol markasının gaz giderici şurubuyla bitiriyoruz. Uygun fiyatı sebebiyle dikkatleri üzerine çeken ürün, ilk kullanımdan itibaren etki göstermesiyle biliniyor. İçerisindeki bitki özleri sayesinde midenin rahatlamasını sağlayarak gazın giderilmesine yardımcı olan şurup aynı zamanda formülündeki mineral ve vitaminlerle vücudun ihtiyacını karşılıyor. Bu sayede hem gazlardan kurtulur hem de daha sağlıklı bir vücuda sahip oluruz.

Gaz sancısından nasıl kurtulabilirim?

Gaz sancısıyla baş etmenin en etkili yolu gaza yol açan gıdaları çok az miktarda tüketmektir. Elma, armut gibi bazı meyveler, brokoli, Brüksel lahanası, karnabahar, soğan, sarımsak gibi sebzeler, baklagiller, tam taneli besinler, süt ve süt ürünleri ile fazla lif, şeker ya da nişasta içeren besinler bağırsaklarda gaz oluşumuna neden olabilir.

Aynı şekilde gazlı içecekler ve meyve suları da gaza sebep olabilir. Yağlı, kızarmış ve baharatlı yiyecekler, yapay tatlandırıcılar içeren besinler, kuru meyveler de gaz üretimini tetiklemektedir. Ancak bu besinler herkes için gaza sebep olmayabilir, bu nedenle sizde hangi gıdaların gaz yaptığını deneyerek bulmalısınız.

Gazlı içecekler gaz sancısına neden olur mu?

Yemek esnasında gazlı içecekler tükettiğiniz zaman, midenizde yemekleri sindirmeye yardımcı olan asitleri yok etmiş olursunuz. Bu da gaz oluşumuna ve hazımsızlığa yol açacaktır. İçecek tüketmek istiyorsanız yemeklerden yarım saat önce içmeye çalışın, çünkü sindiriminiz için böylesi daha yararlıdır.

Hızlı yemek yemek gaz yapar mı?

Hızlı şekilde yemek yediğinizde ya da bir şeyler içtiğinizde çok miktarda hava yutmuş olursunuz. Bu da gaz sancılarına yol açabilir. Çözümü ise çok basittir. Küçük porsiyonlarla, minik lokmalarla ve çiğneyerek, yavaşça yemek yiyin. Bir şeyler içerken de acele etmeyin.

Eğer karnınızdaki sancının gaz sıkışmasından kaynaklandığına eminseniz gazı tutmaya çalışmayın ve tuvalete giderek gazı atın. Bağırsaklarınızda ne kadar az gaz bulunursa ağrınız da o kadar azalacaktır.

Uzun süre tuvaleti tutmak zararlı mı?

Tuvaletinizi yapmak için evde olmayı beklemeyin, dışarıda da olsa asla tuvaletinizi tutmayın. Zira atılamayan dışkı, gazın daha çok sıkışmasına ve daha çok üretilmesine neden olacaktır. Gaz sancınız fazla olduğu zamanlarda tuvalete çıkmayı deneyin ancak kendinizi zorlamayın. Aksi takdirde hemoroid gibi istenmeyen sonuçlarla yüzleşebilirsiniz.

Gaz sancısına iyi gelen bitki çayları nelerdir?

Kronik ishaliniz olmadığı takdirde bitki çaylarından da yardım alabilirsiniz. Özellikle zencefil çayı, nane çayı, papatya çayı, anason çayı, enginar çayı, rezene çayı, dereotu çayı, fesleğen çayı, frenk kimyonu çayı ve kimyon çayı gaz sancısını dindirmek için çok faydalıdır.

Gaz sancısını geçiren bitkiler hangileri?

Rezene tohumları bağırsak gazını kesmesiyle ünlüdür. Normal bir miktarda tüketilirse oldukça yararlıdır. Bu miktar da bir çay kaşığına denk gelir. Bir çay kaşığı rezene tohumunu çiğnemek gaz sancısı için iyi bir yöntem olacaktır. Ancak hamile ve emziren kadınların tüketmesi pek önerilmez.

Sıcak su torbası gaz sancısına iyi gelir mi?

Sıcaklık hem psikolojik olarak rahatlatıcıdır hem de karnınızdaki kasların gevşeyerek karın ağrınızın dinmesini sağlamaktadır. Bir sıcak su torbası, ısı bandı ya da sıcak havluyu karnınıza yerleştirin. Sıcaklık, gazın daha rahat hareket etmesine ve vücuttan atılmasına yardım edebilir. Eğer sıcak su torbası kullanacaksanız direkt olarak cilde temas etmemesine özen gösterin.

Sigara içmek gaz sancısına neden olur mu?

Sakız çiğnemek, sigara içmek, pipetle bir şeyler içmek gibi aktiviteler hava yutmanıza sebep olur. Yutulan hava da bağırsaklarda gaz oluşumuna sebebiyet verir. Bu yüzden gaz sıkışması sorununuz varsa bu eylemlerden uzak durmalısınız.

Gaz sancısına neden olan yiyecekler nelerdir?

Gaz sancısı sindirim sisteminde yaşanan sorunlardan birisidir. Çok fazla hava yutmamız sebebiyle oluşan bu ağrılara aynı zamanda bazı yiyecekler de neden olabilmektedir. Bu yiyeceklerden bazıları sarımsak, kızartma, soğan ve baklagillerdir.

Gaz sancısına iyi gelen besinler nelerdir?

Nane çayı, papatya çayı, rezene, zencefil ise gaz sancısına çok iyi gelir. Gaz sancısını ortadan kaldırmak için bu besinler bol bol tüketilmelidir. Muz, pirinç, sarımsak gibi yiyecekler de gaz tedavisinde kullanılır.

Bebeklerde gaz sancısı nasıl geçirilir?

Probiyotik yoğurtlar bağırsaktaki emilimin kolaylaşmasını sağlar. Bu yüzden haftada bir tane bebeklere verilmesinde fayda vardır. Gaz sancısına oldukça iyi gelmektedir. Bebeğinize yemek verirken acele etmeden küçük porsiyonlar halinde verirseniz gaz problemi yaşanmaz.

Probiyotikler sindirime yardımcı olurlar ve fazla gazın vücuttan atılmasını sağlarlar. Probiyotik dediğimiz şey canlı mikroorganizmalardır ve yararlı bakterilerdir. Bu bakteriler yapı olarak bağırsağımızdaki yararlı bakterilere benzerler. Kefir, yoğurt, lahana turşusu gibi gıdalar probiyotik oranı yüksek gıdalardır. Bu besinler karın ağrısını da giderir ve hazımsızlığı da önler.

Gaz sancısına ne iyi gelir?

İnsanların yaşam kalitesini düşüren gaz sancısı, toplumumuzda çoğu kişinin başına gelebileceği bir rahatsızlıktır. Gününüzü cehenneme dönüştürebilen gaz sancısı, tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Birçok doğal yöntemle de tedavi edilebilen gaz sancısından kurtulabilmek mümkün. Bir an önce gaz sancısından kurtulmak istiyorsanız size kimyon, karbonat, rezene tohumu, nane çayı ve sirke gibi ürünleri öneriyoruz. Bu gibi bitkisel ürünler sayesinde gaz sancısından kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Gaz sancısı belirtileri nelerdir?

Gaz sıkışmasının en sık görülen belirtileri kasıklarda baskı hissi, sırt bölgesinde ağrı oluşması, yemeklerden sonra karında aşırı şişlik, midede doluluk hissi, mide bulantısı, ishal ve karın bölgesinde ağrıya neden olan kısa süreli kramplardır. Bununla birlikte gaz sancısı ishal ile birlikte görüldüğünde halsizlik ve ateş gibi sorunlara da sebebiyet verebilir.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum