Mide Şişkinliğine İyi Gelen Çaylar, Yiyecekler ve İlaçlar

Şişkinliği azaltan meyveleri, sebzeleri, egzersizleri, hareketleri, bitki çaylarını, bitkileri, probiyotikleri ve yiyecekleri içeriğimizde bulabilirsiniz.
Mide Şişkinliğine İyi Gelen Çaylar, Yiyecekler ve İlaçlar

Mide Şişkinliğine İyi Gelen Besinler

Şişkinlik neden olur sorusunun birçok cevabı bulunuyor. Çölyak, irritabl bağırsak sendromu, mide ve bağırsak kanserleri, safra kesesi bozuklukları, kabızlık, mide fıtığı, ülser, gastrit, dispepsi gibi hastalıklar şişkinliğe neden olabilir. Bunun yanında süt, şeker, yumurta, soya, buğday, mısır ve glüten gibi yiyecekler de karnınızı sertleştirebilir.

Mide şişkinliğine ne iyi gelir sorusunun cevabını özellikle son zamanlarda çok fazla sormaya başladık. Şişkinliği önlemek için bitki çaylarını, yiyecekleri, hareketleri, egzersizleri, ilaçları, meyveleri ve probiyotikleri kullanabilirsiniz. Şişkinliği gidermek için çaylardan naneyi, yiyeceklerden, yoğurdu, hareketlerden pilates topuyla planki, ilaçlardan Lubiproston'u, meyvelerden ise muzu öneriyoruz.

Şişkinliği Önleyen Bitki Çayları

mide şişkinliğine iyi gelen besinler

Mide şişkinliğine iyi gelen çaylar nane, rezene, zencefil, papatya, anason, tarçın ve kakule çaylarıdır. Bu çayları tüketerek midenizdeki şişkinliği azaltabilirsiniz.

Yukarıda saymış olduğumuz bitki çaylarını tüketerek şişkinliğinizi giderebilirsiniz. Mideyi rahatlatan etkiye sahip olan bu bitki çayları, şişkinliği önlemesinin yanı sıra farklı mide problemlerini de iyi gelmektedir. Tek yapmanız gereken düzenli olarak bu bitki çaylarından birisini tüketmektir.

Şişkinliği Gideren Yiyecekler

mide şişkinliğine iyi gelen besinler

Mide şişkinliğini azaltan yiyecekler muz, portakal, ananas, greyfurt, yoğurt, kırmızı meyveler, elma, armut, karpuz, somon ve kinoadır. Bu yiyecekleri tüketerek mide şişkinliğinizin geçmesini sağlayabilirsiniz.

Sürekli olarak midenizde şişlik meydana geliyorsa beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekiyor. Şişkinlik yapan yiyecekler yerine yukarıda saymış olduğumuz besinleri tüketirseniz şişkinlik probleminden kurtulabilirsiniz. Ayrıca bu yiyeceklerin daha sağlıklı yaşam için sizlere destek olduğunu belirtelim.

Mide Şişkinliğine İyi Gelen Hareketler

mide şişkinliğine iyi gelen besinler

Şişkinliği önlemek için yapabileceğiniz hareketler dört ayak pozu, yastık desteği, pilates topuyla plank ve deve duruşudur. Bu hareketleri yaparak mide şişkinliğinizi azaltabilirsiniz.

Herkesin yaşamında olması gereken sporun vücudumuz üzerinde birçok faydası bulunuyor. Sindirim sistemimizden bağışıklık sistemimize kadar her türlü vücut fonksiyonunu iyileştiren spor, şişkinliğe de iyi gelmektedir. Saymış olduğumuz hareket ve egzersizleri düzenli olarak yaparak mide şişkinliğini sonsuza kadar hayatınızdan çıkartabilirsiniz.

Mide Şişkinliğini Azaltan İlaçlar

mide şişkinliğine iyi gelen besinler

Mide şişkinliğine iyi gelen ilaçlar simetikon, İBS-C ve Desipramin-sitalopram etken maddeli ilaçlardır. Bu ilaçlar arasında en çok tercih edileni Lubiproston, linaclotide ve antidepresanlardır.

Her ne kadar mide şişkinliği için çoğu zaman ilaç gerekmese bile bazı hastalarda durum çok kötüleşebilir. Bu tarz durumlarda mide şişkinliği ilaçlarının alınması gerekiyor. Doktorunuzun durumunuza ve özelliklerinize göre reçete edeceği ilaçları kullanarak bu rahatsızlıktan kurtulabilirsiniz.

Mide Şişkinliğini Gideren Meyveler

mide şişkinliğine iyi gelen besinler

Çilek, yaban mersini, kuru kayısı, erik, muz, portakal, greyfurt, elma, armut, karpuz ve kırmızı meyveler mide şişkinliğine iyi gelmektedir. Bu meyveleri tüketerek mide şişkinliğinizi azaltabilirsiniz.

Doğanın bize armağanı olan meyveleri şişkinlik için olmasa bile düzenli olarak tüketmemiz gerekir. Vücudumuza sayamayacağımız kadar çok fayda sağlayan meyvelerden saydıklarımızı tüketirseniz şişkinliği de giderebilirsiniz. Düzenli olarak tükettiğiniz bu meyveler hayatınızdan şişkinliği atmakla kalmayacak aynı zamanda daha sağlıklı yaşam için destekçiniz olacaktır.

Mide Şişkinliğine İyi Gelen Probiyotikler

mide şişkinliğine iyi gelen besinler

Mide şişkinliğini gidermek için kullanabileceğiniz probiyotikler arasında S. Cerevisiae, L. Plantarum V299, bifidobakterium bifidus ve diğer bazı laktobasil karışımları bulunuyor. Bu probiyotik takviyelerini kullanarak şişkinliği önleyebilirsiniz.

Günlük beslenmemizden alabileceğimiz probiyotikler, bağırsak ve mide problemlerimize çözüm sağlıyor. Bağışıklık sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olan bu takviyeler, şişkinlik gibi mide problemlerin giderilmesinde oldukça etkilidir. Saymış olduğumuz probiyotikleri günlük olarak alırsanız mide şişkinliğini hayatınızdan çıkartırsınız.


İlginizi Çekebilir
Mide Ekşimesine İyi Gelen BesinlerMide Gazına İyi Gelen Besinler

Karında şişkinliğe hangi besinler iyi gelir?

Şişkinliğe iyi gelen besin olarak lahana turşusu, yoğurt, zencefil ve muz gibi yiyecekleri öneriyoruz. Bu yiyecekler bağırsaklarda meydana gelen gaz birikmesini engellediği için kısa sürede şişkinliği gidermektedir. Ayrıca bu yiyecekler besinlerin daha çabuk sindirilmesini sağlar.

Evde mide gazına ne iyi gelir?

Mideyi sıcak tutmak, limonlu su, tarçınlı su, yeşil çay, nane, ananas, zencefil kökü ve melisa çayı tüketmek evde mide gazını geçirebileceğiniz yöntemler arasındadır. Herkesin evinde uygulayabileceği ve tüketebileceği bu yöntemler mide gazınızı giderecektir.

Şişkinliği önlemek için ne yapmalı?

Şişkinliği gidermek için hayat tarzınızda bazı değişiklikler yapmanız gerekiyor. Aşırı hava yutmamalı, az yağlı ve küçük porsiyonlar tüketmeli, yemek sonrası uzanmamalı, yürüyüş ve egzersiz yapmalı, laktoz intoleransına dikkat etmeli, sebze, meyve ve lifli gıdada aşırıya kaçmamalı, gazlı, şekerli içeceklerden ve tatlandırıcılardan uzak durmalısınız.

Mide gazına hangi meyve iyi gelir?

Özellikle ananas meyvesi mide gazına iyi gelmesiyle bilinmektedir. Gün içerisinde 3-4 dilim tüketeceğiniz ananas ile mide gazı şikayetinizden kurtulabilirsiniz.

Karında şişkinlik ve sertlik nasıl geçer?

Mide şişkinliğini geçirmek istiyorsanız sizlere rezene çayını önerebiliriz. Günde 1 defa tüketeceğiniz rezene çayı ile şişkinliği ve diğer mide rahatsızlıklarını geçirebilirsiniz. Ayrıca zencefil çayını tüketerek de şişkinliği önleyebileceğinizi belirtelim.

Karın şişkinliğine hangi meyve iyi gelir?

Çilek, kuru kayısı, erik, yaban mersini, portakal, muz ve elma karın şişkinliğine iyi gelen meyvelerdendir. Bu meyveleri tüketerek sindirim sistemini temizleyebilir, şişkinliğinizi giderebilirsiniz.

Maden suyu şişkinliğe iyi gelir mi?

İçeriğinde bulunan mineraller sayesinde mide asidini dengeleyen maden suyu, bu sayede mide yanmasına ve şişkinliğine iyi gelmektedir. Çok fazla yemek kaynaklı ortaya çıkan mide şişkinliğini hafifleten maden suyu hazmı kolaylaştırmaktadır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum