Güneş Enerjili Banklar Yerini Aldı

Hırvatistan’da kolej öğrencisinin geliştirdiği güneş enerjili banklar kullanılmaya başlandı.
Güneş Enerjili Banklar Yerini Aldı

Günümüz teknolojisi hızla ilerlerken akıllı cihazlarımızın şarjları da aynı hızda tükeniyor. Hırvatistan’da yaşayan 20 yaşındaki Ivan Mrvos akıllı telefonundaki şarj sorununu çözmek için ilginç bir teknoloji geliştirdi.

Yol üzerinde insanların dinlenmesi için konulmuş olan banklara güneş enerjisi paneli yerleştiren genç tasarımıyla tam not aldı. 4 ay boyunca tasarladıkları bank için herhangi bir yardım almadan gönüllü olarak çalışan kolej öğrencisi ilk tasarımını şehri Solin’e yerleştirdi.

güneş enerjili bank

Bankların üzerinde bulunan enerji panelleri gün içerisinde güneş enerjisini depoluyor ve 10 gün boyunca süresiz kullanılabiliyor. Böylece bankların hemen yanında bulunan prizler sayesinde insanlar telefonlarını ya da akıllı cihazlarını şarj edebiliyor.

Akşam olduğunda depoladığı enerjiyi kullanıp ışık saçan bank bu sayede çevreyi aydınlatmış oluyor ve sokak lambası görevi görüyor.

Mrvos tasarladığı bank için yakın zamanda daha fazla çalışıp daha çok bank üretmek istediğini ve bunları ülkesi olan Hırvatistan’ın her şehrinde görmekten onur duyacağını açıkladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.