Google'dan Akıllı Lens

Giyilebilir teknolojilerin son dönemde gelişme göstermesi teknoloji firmalarının da bu alana yönelmesine neden oldu. Son olarak Google akıllı kontakt lens üzerinde çalıştıklarını açıkladı.
Google'dan Akıllı Lens

Teknolojide yaşanan son gelişmeler giyilebilir ve kullanılabilir eşyalar üzerinde yoğunlaşmaya başladı. Bunların en büyük örneklerini akıllı saatler, akıllı yüzükler ve akıllı gözlükler oluşturuyor.

Dünyanın en büyük arama motoru olan Google giyilebilir teknolojide de sınır tanımıyor. Google yetkilileri son olarak akıllı kontakt lens üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Çalışmanın 5 yıl süreceğini açıklayan yetkililer en sonunda kıldan ince akıllı lensi sağlık sektörüne, giyilebilir ve kullanılabilir eşya teknolojisine sunmuş olacak.

Google Akıllı Lens 

Akıllı lens üzerindeki çip sayesinde akıllı telefonunuz ile bağlantı kurabilecek. Kontakt lenslerin en büyük özelliği ise şeker hastalarını ilgilendiriyor. Zira akıllı kontakt lensler gözün yüzeyinde bulunan akışkan sıvıdan diyabet kan şekerini ölçebilecek ve sonuçları kullanıcının akıllı telefonuna gönderecek.

Google Akıllı Lens

Şu an için geliştirilme aşamasında olan akıllı lenslerin 5 yıl içinde ticarileşmesi ve kullanıma sunulması bekleniyordu ancak Google araştırma işini biraz hızlandırmış gibi duruyor. Öyle ki akıllı lenslerin paket tasarımı için patente dahi başvurmuşlar. Bu da ürünün tamamlandığını ve satışa hazır olduğunu gösterir. Gelecek günlerde Google sürpriz yapıp akıllı lensleri piyasaya sürebilir. Hep birlikte bekleyip göreceğiz.

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.