Evinizin Her Camını Güneş Paneline Çevirebilirsiniz

Yenilenebilir enerjiler üzerinde çalışan ABD’li firma evinizin camlarını güneş enerjisi paneline çevirebileceğiniz teknolojiyi geliştirdiğini açıkladı.
Evinizin Her Camını Güneş Paneline Çevirebilirsiniz

Güneş hiç bitmeyen ve yenilenebilir enerjilerin başında geliyor. Günümüzde elektrik üretiminden ısınmaya kadar birçok alanda kullanılan güneş enerjisini kullanmanız için evinizin ya da iş yerinizin çatısına güneş enerjisi panelleri yerleştirmeniz gerekiyordu.

Yenilenebilir enerji üzerine çalışan SolarWindow Technologies isimli ABD’li firma yeni bir kaplama sayesinde evinizin camlarından güneş enerjisi üretebileceğinizi duyurdu. Üstelik bulunan yeni teknolojinin normal güneş panellerine göre 50 kat daha fazla enerji üretebildiği vurgulandı.

SolarWindow

Üretilen yeni güneş panelleri karbon, hidrojen, oksijen ve birkaç gizli malzemenin tepkimesiyle ortaya çıkıyor. Tepkime sonucu meydana çıkan fotovoltaik hücreleri cama kaplama olarak uygulanıyor. Ancak hücrelerin saydam olması için kaplamanın katı olarak değil sıvı olarak cama uygulanmasının ardından düşük sıcaklıklar kullanılarak kurutuluyor.

Tüm cam ve plastik yüzeylere uygulanabilen bu kaplama doğa koşullarında yıpranmaması ve zarar görmemesi için genellikle camların iç yüzeyine yapıştırılıyor. Firma tıpkı standart güneş panelleri gibi yeni teknolojisi olan kaplamaya da 25 yıl garanti süresi sunuyor.

SolarWindow

SolarWindow teknolojisi sahip olduğu özellik sayesinde doğal ışık, gölgeli ışık hatta yapay ışığı dahi güneş enerjisine çevirebiliyor. Bu sayede binaların çatısında kullanılan standart güneş panellerinin aksine evinizin 4 cephesinde de rahatlıkla kullanılabiliyor.

Yeni geliştirilen güneş enerji panelleri maalesef şu an için aktif olarak kullanılamıyor. Birkaç prototipi üretilen enerji sistemi şimdilik olumlu sonuçlar veriyor. Önümüzdeki 4 yıl içerisinde de sistemin tamamıyla hayata geçirilmesi düşünülüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.