İETT Güneş Enerjili İlk Otobüsünü Tanıttı

Ülke çapında gün geçtikçe yaygınlaşan güneş enerjili panelleri artık İETT otobüslerinde de yer alacak.
İETT Güneş Enerjili İlk Otobüsünü Tanıttı

Yenilenebilir enerji kaynakları bakımından büyük atılımlar yapılan ülkemizde son olarak güneş panelleri İETT otobüslerine geldi. İETT, Topkapı Garajı’nda düzenlenen basın toplantısında güneş enerjili aracının tanıtımı yaptı. Yenilenebilir enerji alanında atılan bu adım tüm toplu taşıma araçları zamanla uygulanacak.

gunes-enerjisi-001.jpg

İETT’nin yenilenebilir enerji kaynakları çerçevesinde toplu taşıma araçları için attığı bu yeni adım ülke genelinde büyük bir örnek teşkil ediyor. Konuyla ilgili İETT’den görevli Çevre Mühendisi Fatmanur Yılmaz “Küresel ısınmaya karşı alınan bu yeni tedbir ile doğayla dostluğumuzu ilerletiyoruz. Ayrıca bu güneş panelli araçlar sayesinde akü ve elektrik sistemlerinin maliyetini azaltarak tasarruf yoluna gidildiğini” açıkladı.

iett-001.jpg

Yenilenebilir enerji kaynağına sahip İETT’nin toplu taşıma araçlarının İstanbul’da zamanla tam olarak yaygınlaştıktan sonra diğer illerdeki toplu taşıma araçlarına da uygulanacak. Yapılan tanıtımdan sonra ilk güneş panelli İETT aracı Eminönü hattında sefere başladı. Bu seferlerden sonra yapılacak anketlerle aracın memnun kalınmayan yönleri incelenecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.