Google'dan Güneş Enerjisi Panellerini Yaygınlaştıracak Proje

Google son projesi ile her eve yenilenebilir enerji sistemlerini getirmeye çalışıyor.
Google'dan Güneş Enerjisi Panellerini Yaygınlaştıracak Proje

Google, yaptığı projelerle sanal hayatımızdan çıkıp gerçek hayatımıza giriyor. Bu alanda geliştirdiği son projesi Project Sunroof ile yenilenebilir enerji projesi üretti. Bu proje ile güneş enerjisinden ne kadar ölçüde yararlanılacağını ve ne kadar tasarruf sağlanacağı hesaplanıyor. Üstelik Google’ın yenilenebilir enerji projesinin kullanımı oldukça basit bir tasarımla üretildi.

proje.jpg

Kullanımı Oldukça Basit 

Google’ın geliştirdiği yenilebilir enerji projesi, herkes tarafından kullanıma açık değil. Proje için şimdilik pilot bölge olarak ABD’deki San Francisco, Fresno ve Boston bölgelerinde kullanılıyor. Google, bu proje kapsamında yenilenebilir enerjinin yaygınlaşmasını amaçlıyor. Projenin kullanımı ise şu şekilde;

proje.png

Google’ın Project Sunroof sayfasına girip ev adresi bilgilerinizi ve aylık elektrik faturalarınızı giriyorsunuz.proje-001.jpg

Google Haritalar bölümü adresinize ulaşıp, evinizin güneşle olan temassüreleri, hava durumu ve gölge derecesi gibi birçok bilgileri ayrıntılı olarak hesaplıyor.

proje-004.jpg

Bu hesaplamalardan doğru Google Haritaların 3D modelleme özelliği ile eviniz için güneş enerjisi panelinin ne derece gerekli olduğunu belirliyor.

proje-003.jpg

Eğer sistem, evinize güneş enerjisi panelinin gerekli olduğunu ortaya çıkarırsa evinize en yakın güneş enerjisi firmalarını ve adreslerini listeliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.