Ölümsüzlüğün Formülü Bulundu

İnsanlık tarihinin en çok merak edilen konusu ölümsüzlük… Bu konuda ilk somut adım atıldı.
Ölümsüzlüğün Formülü Bulundu

Filmlere dahi konu olan ölümsüzlük, neredeyse herkesin istediği bir durum. Bunun gerçek olması konusunda her ne kadar imkansız diye konuşulsa da artık gelişen teknoloji ile ölümsüzlük gerçek olacak. Ölümsüzlük ile ilgili uzun zamandır araştırma yapan Portekizli yazılım geliştirici Henrique Jorge, hayallerini hayata geçirdi ve ölümsüzlüğün formülünü buldu. Artık bundan sonra bedeniniz ölse bile sanal ortamda hep yaşayacaksınız.

olumsuzluk.jpg

Sizin Gibi Düşünüp Sizin Gibi Karar Verecek

Yapay zeka özelliğiyle geliştirilen Eter9 uygulaması ile herkes ölümsüz olacak. Jorge, geliştirdiği yazılımla oluşturduğu Eter9 dijital uygulamasında sizi ölen sevdiklerinizle bir araya getirecek. Ölen kişileri sanal dünyada yakınlarıyla buluşturan Eter9 uygulaması, sizin gibi düşünüp, sizin gibi kararlar verecek. Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer “Bu ağ, bir insanın siber ölümsüzlüğü elde etmesi için var olacağını açıkladı.”

olumsuzluk-002.png

Al Sistemi Üzerinde Çalışılıyor

Tüm dünyayı ayağa kaldıran Eter9 uygulaması şuan beta aşamasında. Konuyla ilgili BBC’ye açıklama yapan Jorge “Şuanda Eter9‘a bilgi yükleyebilmek için Facebook gibi diğer ağlardan daha hızlı bilgi toplayabilen bir AI sistemi oluşturmak için çalışıyoruz.” diye konuştu. Facebook gibi görünen bu ağlar diğer kullanıcılardan gelen mesajları görüyor, fotoğraflara yorum atabiliyorsunuz. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.