Cep Telefonu Uyumlu Gaz Sensörü

Finlandiya Teknik Araştırma Merkezi havadaki ışığı kullanarak gaz türünü ve miktarını ölçebilen telefon sensörü geliştirdi.
Cep Telefonu Uyumlu Gaz Sensörü

Günümüz akıllı telefonları ışık, ses, dokunma ve coğrafi olarak birçok sensörlerle çevrelenmiş durumda. Finlandiya Teknik Araştırma Merkezi de insanların güvenliği için son derece işe yarayabilecek olan telefonlar için gaz sensörü geliştirdi.

Sensör bir aparattan oluşuyor ve telefona takıldığı zaman aktive oluyor. Ardından havadaki gazın türünü ve miktarını ölçebiliyor.

Gaz Sensörü

İstediğiniz yerde kullanabileceğiniz sensör havadaki oksijen ve karbondioksitin bile miktarını ölçebiliyor. Böylece uyku sorunlarının önüne geçiliyor. Aynı zamanda sensör mobil sağlık uygulamalarıyla eş zamanlı çalışabiliyor ve sağlığınız için çok hassas veriler topluyor. Bunları sağlık uygulamasına ileten sensör böylece size daha kaliteli bir yaşam tarzı sunuyor.

Sensör ayrıca evinizde ya da farklı bölgelerdeki doğalgaz seviyesini de ölçüyor ve güvenliğinizi sağlıyor.

Fabry-Pérot girişimölçerleri

Fabry-Pérot girişimölçerleri (ticari amaçla yapılan filtrelerdir) sisteminin minyatür halini kullanan sensör havada bulunan farklı dalga boylarındaki ışık sistemini ölçerek gazın miktarını ve cinsini tanıyor.

Finlandiya Teknik Araştırma Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre sensör kişilerin sağlık ve güvenlikleri bakımından büyük bir önem taşıyor. Gaz sensörünün seri üretime hazır olduğu da merkez tarafından vurgulanıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.