Kaybolan Telefonunuzu Alkışlayıp Bulun

Telefonunuzu evinizin içerisinde kaybediyorsanız yeni geliştirilen uygulama ile artık alkış sesiyle rahatlıkla cihazınızı bulabilirsiniz.
Kaybolan Telefonunuzu Alkışlayıp Bulun

Çoğumuz ev içerisinde akıllı telefonumuzu kaybediyoruz ya da bıraktığımız yeri unutuyoruz. Bazen sanki bize inatla öyle yerlere giriyor ki saatlerce aramamıza rağmen hiç aklımıza gelmeyen yerlerde buluyoruz. Hele ki kaybolan cihazın yerini araması telefonumuz sessiz modda ise tam bir işkence haline geliyor.

Çalınan ya da kaybolan cihazlara karşı birçok uygulama mevcut. Yeni geliştirilen uygulama ise gayet pratik. Eğer telefonunuzu yakınlarda (ev gibi küçük ortamlarda) kaybettiyseniz ya da koyduğunuz yeri unuttuysanız artık alkışlayarak bulabilirsiniz.

                                             Clap To Find

Clap to Find adı verilen uygulama sayesinde telefonunuz kaybolduğu zaman sadece alkışlıyorsunuz ve cihazınızın alarmı çalmaya başlıyor. Böylece yerini rahatlıkla bulabiliyorsunuz. Üstelik telefonunuz sessiz modda olsa bile alarm çalıyor.

Uygulama şu an için ücretsiz olarak sadece Android cihazlarda bulunuyor. iOS için ise yakın zamanda bekleniyor. Clap to Find uygulamasını Google Play’den rahatlıkla indirebilirsiniz.

Uygulama Nasıl Çalışıyor?
Eğer siz de telefonunuzu sık sık kaybedip aramaya çok zaman ayıranlardansanız aşağıdaki birkaç basit işlemle bu soruna son verebilirsiniz.

Uygulamayı çalıştırıp alkış sesiyle cihazınızı bulmanız gayet basit;

Clap To Find

  • Öncelikle telefonunuza uygulamayı yükleyin. Ardından Clap to Find’ı açın.
  • Uygulamayı açtığınızda karşınıza bir demo gelecek bu demoyu sonuna kadar izleyin.
  • Clap To Start yazan kısma dokunarak 3 kere alkış yapın ve “We have detected a sound ….” diye başlayan soruya “Yes” şeklinde cevap verin. Uygulama artık çalışmaya başladı ancak birkaç düzeltme daha gerekiyor.
  • Uygulamanın ana ekranında bulunan “Clap Detection Sensivity” kısmına girip hassasiyet ayarlarını yapın. En hassas modu tavsiye etmiyoruz çünkü dışarıdayken bazı sesleri alkış olarak algılayıp cihazın alarmı çalmaya başlayabilir.
  • Ardından “Alert Setting” seçeneğine dokunun. Buradan alarm sesi düzeyini ve bildirim ayarlarını düzenleyin.
  • Son olarak uygulamadan çıkarken sorulan soruya “Yes” seçeneğiyle cevap verin. Bu onay işlemi uygulamanın arka planda çalışması için soruluyor. Zira uygulama arka planda çalışmaz ise hiçbir işe yaramıyor.

Tüm bu işlemlerden sonra uygulama arka planınızda çalışıyor olacak. Eğer kaybederseniz alkış sesiyle rahatlıkla cihazınızın yerini bulabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.