Facebook'tan Sanal Gerçeklik Uygulaması

Dünyanın bir numaralı sosyal paylaşım sitesi Facebook’un şimdi de sanal gerçeklik uygulaması üzerinde çalıştığı duyuruldu.
Facebook'tan Sanal Gerçeklik Uygulaması

Gelişen sosyal medya ile devler adeta yarışa girdi. Paylaşım siteleri nasıl kullanıcı artıracağını ve site üzerinde kullanıcıların nasıl daha fazla aktif olacağı düşünüyor. Bunun için yazılım geliştirme mühendislerine bu ara fazlaca mesai yaptıran sosyal medya siteleri amaçlarına da ulaşıyor.

Bu sitelerin en başarılılarından biri de Facebook. Dünyanın en çok kullanıcısına sahip firma her ay yeni bir özelliği sitesine ekleyerek bu başarını devam ettiriyor.

Facebook son olarak kullanıcılarının karşısına son günlerde çok popüler olan sanal gerçeklik deneyimini getirmek için çalışıyor. Akıllı telefonlarda bir ilk olacak bu özellik ise bir uygulama yardımıyla çalışacak.

Facebook Sanal Gerçeklik

Sanal gerçeklik pazarına geçtiğimiz yıl bu konu üzerine uzman firma olan Oculus VR’ı satın alarak giren Facebook geliştirmelerine sadece bu firma değil kendi merkez kuruluşu sosyal medya sitesi üzerinden devam ediyor.

Facebook’a yakın kaynaklardan sızan bilgilere göre firma sanal gerçeklik için özel bir uygulama yapmaya başladı bile. 360 derece görüntüyü oynatacak olan uygulama telefonun sensörleri sayesinde ekran hareketi sağlayacak ve böylece 360 derece görüntünün tadına varılacak.

Facebook Sanal Gerçeklik

Geliştirilen uygulamanın iOS ve Android platformlarında yer alacağı bilgisinin de sızdırılmasıyla ilgili şu an için Facebook yetkililerinden herhangi bir açıklama gelmedi. Ne zaman piyasaya çıkacağı bilinmeyen uygulamanın fiyatı hakkında da bir bilgi bulunmuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.