Sony Sanal Gerçeklik Pazarına Giriyor

Japonyalı teknoloji devi Sony geliştirdiği sanal gerçeklik cihazının resmi tanıtımını yaptı.
Sony Sanal Gerçeklik Pazarına Giriyor

Son günlerin büyük çılgınlığı haline gelen sanal gerçeklik cihazları firmaları da adeta yarış içerisine soktu. Pazar alanında isim yapan firma Oculus VR’ı satın alarak savaşı başlatan Facebook bugün sanal gerçeklik alanında bir başka yeniliğini duyurmuştu.

Daha önceden üzerinde çalışılan hatta adına Project Morpheus denen plan kendini gün yüzüne çıkarttı. Japonya’da gerçekleştirilen Tokyo Game Show 2015’te Sony yeni projesini açıkladı ve kullanıcılarını sevindirmeyi başardı.

Sony Play Station VR

PlayStation VR adını alan yeni cihaz fuar alanında gelen ziyaretçilere tanıtıldı ve tam not aldı. Her ne kadar farklı platformlar olsa da Oculus Rift ile sanal gerçeklik pazarında savaş halinde olan firma yaptığı atak ile dikkatleri üzerine çekmeyi de başardı.

Uzun zamandır beklenen sanal gerçeklik cihaz ismini güncellenen PlayStation oyun konsolu deneyimden aldı. PlayStation oyun konsolu ile birlikte kullanılacak olan PlayStation VR kullanıcılarına fiziksel olarak sanki oyunun içindeymiş gibi hissettirecek.

Sony Play Station VR

Böyle bir teknolojinin bu alanda ilk olduğunu açıklayan Sony yetkilileri PlayStation VR ile oyun zevkinin bir kat daha artacağını ve artık kullanıcıların oyunu kendi bakış açılarından rahatlıkla görebileceklerini belirtti.

Sony’den yapılan bir başka açıklama ise oyunlar hakkında oldu. Cihazın geliştirme sürecinin neredeyse tamamlandığını belirten yetkililer üçüncü parti oyun geliştiricileri (oyun üreten firmaları kastederek) ile birlikte temas içerisinde olduklarını ve cihazın çıkışıyla birlikte kullanıcılara yepyeni oyunlar geleceğini de vurguladı.

Sony Play Station VR

Yeni Sony PlayStation VR’ın çıkış tarihi ve fiyat etiketi hakkında herhangi bir bilgi yer almadı. Ancak teknoloji uzmanlarına göre 2016 yılının başlarında cihaz raflardaki yerini alacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.