Nokia Bu Kez Sanal Gerçeklik Pazarında

Akıllı telefon piyasasındaki yerini Microsoft’a devreden Nokia sanal gerçeklik pazarına girerek yeni bir atılım yaptı.
Nokia Bu Kez Sanal Gerçeklik Pazarında

Bir zamanların cep telefonu devi Nokia, akıllı telefon piyasasında güçlü rakipleriyle yarışamayıp yerini Microsoft’a devretmişti. Teknoloji uzmanları Nokia’nın telefon pazarına geri dönüş yapacağını konuşurken, firma herkesi şaşırtan yeni bir atılım yaptı ve sanal gerçeklik pazarına girdi.

Nokia yeni tanıttığı OZO VR adlı ürünü ile özellikle film yapımcılarını hedefliyor. Üzerinde 8 adet kamera bulunduran OZO VR tam bir film seti gibi kendini yansıtıyor. Nokia, 360 derece videolar çekebilme özelliği bulunan cihaz ile GoPro’ya rakip olmayı hedefliyor.

nokia ozo vr

Sanal gerçeklik gözlüğü ile kullanıldığında çektiği görüntüyü anında izletebilen Nokia OZO VR, diğer 360 derece görüntü çekebilen çok ortamlı kamera sistemlerine göre tasarımsal olarak da kullanışlı görünüyor.

Şimdilik sadece tanıtılan cihazın ne zaman satışa çıkacağı ya da fiyatı hakkında bir bilgilendirme yapılmadı. Ancak teknoloji uzmanları Nokia OZO VR’ın 2015 yılının son aylarında satışa sunulacağını tahmin ediyor.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.