Facebook'tan Alışveriş Dönemi Başlıyor!

Her geçen gün ağını geliştiren Facebook bu kez de kullanıcılarına site üzerinden alışveriş yapma imkanı sunacak.
Facebook'tan Alışveriş Dönemi Başlıyor!

Piyasadaki akıllı telefonların ve bilgisayarların artması sonucu sosyal medya kullanımı çılgın boyutlara ulaştı. Bu rağbeti gören sosyal medya firmaları ise kullanıcıları kendilerine çekmek için çeşitli geliştirmelere gitti. Bunlardan biri de Facebook oldu.

Artık neredeyse haftada bir yeni bir özellik duyuran firma son olarak “dislike” butonunu gündeme getirmişti. Zukerberg çok yakın bir zaman içerisinde “dislike” butonunun işlevsel hale getirileceğini açıkladı. Yapılan bu açıklamanın üzerinden neredeyse bir gün geçmeden Facebook yepyeni bir özelik ile yeniden karşımıza çıktı.

Facebook Alışveriş

Bu özelliğin altyapısını aslında birkaç ay önce atan Facebook bilindiği gibi “Sayfalar” kısmında yapılan düzenleme sonucu markalar ve e-ticaret sitelerini sistemine eklemişti. Firmanın yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre de sıradaki yenilik Facebook üzerinden kullanıcılarına alışveriş imkanı sunma olacak.

Yeni sistem üzerinde “Sayfalar” bölgesine eklenen “Shop” sekmesi sayesinde kullanıcılar alışveriş yapabilecek. Bu sekme üzerinde anlaşmalı olduğu mağaza ve markaların çeşitli ürünleri bulunacak. Kullanıcı farklı hiçbir siteye kaymadan Facebook üzerinden alışveriş imkanı yapabilecek. Böylece Facebook marka ve müşteri arasında köprü vaziyeti görmüş olacak.

Facebook Alışveriş

Facebook yetkilileri kullanıcılarının site üzerinden alışveriş yapmasının çok daha güvenli olduğunu açıklayarak herhangi bir şüphe altında kalmamalarını belirtti. Sistemin en güzel yanı olarak da bu kısmı beğenildi. Facebook üzerinden alışveriş sırasında herhangi bir site üzerine aktarma olmayacak. Kullanıcı tüm satın alma işlemlerini tek bir sayfa üzerinden gerçekleştirecek farklı bir sekme açılmayacak. Bu sayede son derece güvenli bir ortam sağlanmış olacak.

Alışveriş sistemi özelliğinde Shopify ile anlaşan Facebook bu sayede kredi kartlarınızı mobil cihazınız üzerinden de güvenle kullanmanızı sağlayacak. Aynı zamanda marka sahipleri için de avantajlı olan Shopify ortaklığı sayesinde Shopify’a üye olan markalar otomatik olarak Facebook’a da üye sayılıp satışlarını yapabilecek.

Sosyal paylaşım devi özelliği tam olarak sunduğunda kullanıcıların anasayfası üzerinde gayet büyük ve belirgin şekilde yeni sistem yer alacak. Sisteme üye olunduktan sonra kullanıcılar istedikleri markalar arasında rahatlıkla gezip alışveriş yapabilecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.