Google Maps Navigasyon Türkiye'de...

Google' nin harita uygulaması olan Google Maps tam sürümüyle Türkiye' de kullanılamıyordu. Trafik bilgisi ve sesli navigasyon özelliği olmadan yıllarca kullandığımız uygulama sessizce tam sürüme güncellendi.
Google Maps Navigasyon Türkiye'de...

Sonunda Türkiye' de Kullanıma Sunuldu

Google' nin harita ve navigasyon uygulaması Google Maps Türk kullanıcılar ile buluştu. Bu güne kadar uygulama içinde sesli navigasyone yer vermeyen Google sonunda bu engeli kaldırdı ve tam sürümüyle ülkemizde kullanılır hale geldi. İşin ilginç tarafı bu güncellemeyi sesiz sedasız yapmış olması.

Yıllardan beri kullandığımız Maps uygulaması adres tarifi verse de tam anlamıyla navigasyon hizmeti sunmuyordu. Bu özelliği farklı uygulamalarda arayan Türk kullanıcılar, Yandex Navigasyon ya da Nokia Here gibi uygulamalar ile ihtiyaçlarını karşılıyordu. Özellikle Yandex Navigasyon uygulaması trafik durumunu göstermesiyle ülkemizde büyük beğeni toplamış ve neredeyse büyük şehirlerde yaşayan herkes tarafından vazgeçilmez bir uygulama haline gelmişti.

Google, Yandex Navigasyon uygulamasına olan talebin büyüklüğünü görmüş olacak ki bunca yıldır vermediği hizmeti sessiz sedasız kullanıma sundu. Hem de trafik özelliğini de aktif hale getirdi. Bundan sonra Google Maps ile hem trafiğin durumunu görebilecek hem de sesli yönlendirme ile istediğiniz adrese gidebileceksiniz.

Bu Google' nin Yaptığı İlk Değil

Google geçtiğimiz günlerde Street Wiev uygulamasını da ülkemizde kullanıma sunmuştu. Cadde görünümü özelliği Yandex tarafından çok öncelerden beri kullanılabiliyor. Yandex' in hamlesinin karşılaştığı ilgiyi gören Google bunu da yıllar sonra Türk kullanıcılar ile buluşturdu. 

street-wiev.jpg

Cadde ve sokak görünümü konusunda Yandex büyük illerdeki ana caddeleri yayınlamış ve daha sonra diğer il merkezlerini de yaval yavaş kullanıma sunmuştu. Google ise kullanıcılara geç ulaşmış olsa da ilçelerin sokaklarına kadar neredeyse gezmedik nokta bırakmamış ve daha detaylı ve geliştirilmiş bir uygulama ortaya koymuştu.

Google, geriden takip ettiği navigasyon konusunda da daha başarılı ve trafik haritası konusundaki tahminleriyle daha doğru sonuçlar ortaya koyabilirse Türk kullanıcılar karşılığını verecektir. Bakalım ilerleyen günlerde durum hangi tarafa doğru değişecek göreceğiz...

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.