Parodi Filmler | İzlenmesi Gereken En İyi Parodi Filmler

Senaryosu ve konusuyla insanları güldürmeyi başaran, içerisinde; komik, saçma sapan anlatımlar yer alan en iyi Parodi filmleri listeledik.
Parodi Filmler | İzlenmesi Gereken En İyi Parodi Filmler

Gelmiş Geçmiş En İyi 15 Parodi Filmi Önerisi

İzlerken kahkahalara boğulacağınız, komedi dolu sahneleriyle akıllara kazınan ve sinema dünyasına yeni bir eleştirel yüz kazandıran en iyi Parodi filmlerini listeledik. İşte Komedi Filmleri kategorisinde de yer alan, her sahnesinde aptallıklar, nükteli anlatımlar ve tiye alınan ciddi olaylarla dolu IMDb puanı yüksek en iyi Parodi Filmleri…

Parodi Filmleri;

1. The Bubble

Parodi Filmleri
Korona virüs salgını tüm dünyayı ele geçirdiğinde herkesin hayatını ve işini alt üst etmiştir. Peki ya bu durum trajik komedi halindeyse aslında? Filmimizde salgın nedeniyle film çekimleri için bulundukları otelde sıkışıp kalan bir grup kadın ve erkek oyuncunun yaşadıkları sizlerle.

TürKomedi
IMDb4,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJudd
Apatow
OyuncularKaren
Gillan
Pedro
Pascal
Leslie
Mann

2. Studio 666

Parodi Filmleri
Efsanevi rock grubu Foo Fighters, merakla beklenmekte olan 10’uncu albümlerini kaydetmek için korkunç rock and roll tarihine karışmış Encino malikanesine taşınır. Eve girdikleri andan hemen sonra Dave, hem albümünü tamamlaması için hem de grubunu tehdit etmekte olan doğaüstü güçlerle savaşması gerekmektedir.

TürKomediKorku Müzikal
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBJ
McDonnell
OyuncularDave
Grohl
Taylor
Hawkins
Nate
Mendel

3. Meet the Blacks

Parodi Filmleri

Umulmadık bir şekilde parayı bulan Carl Black, yeni karısı, oğlu ve kızı ile daha bir hayat yaşama umuduyla Beverly Hills’e taşınırlar. Taşınmak için kötü bir zamanı seçen aile oraya vardığında yılda bir kez düzenlenen her türlü suçu işlemenin yasal olduğu 12 saatlik bir arınma zamanına denk gelmiştir.

TürKomedi
IMDb4,8
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenDeon
Taylor
OyuncularMike
Epps
Bresha
Webb
Zulay
Henao

4. Sausage Party 

Parodi Filmleri

Bir sosisin kendi varlığı hakkındaki gerçekleri keşfetme hikayesini anlatan film gerçekten izlemeniz gereken bir filmdir. Raftan düşen sosis ve arkadaşlarının raftan düşmeleri sonucunda beraber yaşamaya başlarlar. Hayatın amacının ne olduğunu anlamak adına birbirinden eğlenceli maceralara atılırlar.

TürKomediAnimasyon
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenConrad
Vernon
Greg
Tiernan
OyuncularSeth
Rogen
Kristen
Wiig
Nick
Kroll

5. Anormal Aktivite 2

Parodi Filmleri

Kisha’yı trafik kazasında kaybeden Malcolm yeni bir hayata başlamak için Megan ile evlenir. Megan iki çocuklu bir annedir. Sıra dışı olaylarla karşı karşıya kalan aile şaşırmış durumdadır. Kisha ise yeniden canlanarak geri döner ve mahalleye taşınır. Kisha’nın gelmesi ailenin hayatını alt üst edecektir.

TürKomediKorku
IMDb4,7
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenMichael
Tiddes
OyuncularMarlon
Wayans
Jaime
Pressly
Essence
Atkins

6. Dünyanın Sonu

Parodi Filmleri

Cilf ve Derek hayatlarının yolculuğuna çıkmaya karar verir. İki yakın arkadaşın planı dünyanın en uzak köşesine gidip, burada hayatın tadını çıkarmaktır. Bir süre sonra bu gezi karanlık bir hal alır.

TürKorku
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2013
Yönetmen Derek
Lee
Clif
Prowse
OyuncularDerek
Lee
Clif
Prowse
Michael
Gill

7. Buraya Kadar

Parodi Filmleri

Dünya büyük bir kaosa sürüklenmektedir. İnsanlar kıyamet günüyle karşı karşıya kalır. Kaçınılmaz son yaklaştıkça insanların içindeki hayatta kalma güdüsü daha çok ortaya çıkacak, büyük sorunlar baş gösterecektir. Buraya kadar filmi James Franco’nun partisinde Jay Baruchel, Seth Rogen gibi bir çok ünlünün evde yaşadığı olayları konu alır.

TürKomedi
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenSeth
Rogen
Evan
Goldberg
OyuncularJames
Franco
Jonah
Hill
Seth
Rogen

8. Johnny English'in Dönüşü

Parodi Filmleri

Küllerinden doğarak geri dönen gizli ajan Jhonny English’e dünyanın ihtiyacı vardır. Dünya, büyük bir kaosun eşiğinde, Çin’in Başkanı bir suikast örgütünün elindedir. Üstün yeteneklerini geliştiren gizli ajan Jhonny ise elindeki tüm numaraları kullanarak dünyayı kurtarmak zorundadır.

TürKomediAjan
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenOliver
Parker
OyuncularRowan
Atkinson
Gillian
Anderson
Dominic
West

9. Destansı Bir Film 

Parodi Filmleri

2007 yılında çekilmiş olan komedi ve macera filmleri türünde bir yapım olan "Bir Destansı Film", 4 genç akıl almaz bir biçim de dönemin en iyi filmleriyle dalga geçiyorlar. Kahkaha tufanına yakalanacağınız bu parodi filminde Narnia Günlükleri, Charlie’nin Çikolata Fabrikası, Ölümcül Kargo ve Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı gibi yapımlarla dalga geçiliyor. Amerikan Yapımı filmin yönetmenliğini ise Jason Friedberg ve Aaron Seltzer yapmıştır.

TürKomediMaceraFantastik
IMDb2,4
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenJason
Friedberg
Aaron
Seltzer
OyuncularKal
Penn
Jennifer
Coolidge
Fred
Willard

10. Biri Beni Isırdı 

Parodi Filmleri

Film dünyasına kazandırdıkları eleştirel parodi yapımlarıyla bilinen Jason Friedberg ve Aaron Seltzer imzalı komedi dolu Biri Beni Isırdı filmi Becca isimli bir kızın yaşantısından kesintiler sunmaktadır. İki yakışıklı ama birbirine zıt karakterli erkekten hoşlanan Becca mezuniyet gününe kadar biri hakkında karar vermek zorundadır. Bulunduğu karmaşık romantizmin içerisinde adeta kaybolan Becca ailesi tarafından da bir bebek gibi görülmektedir. Bu saçma sapan durum içerisine Becca’ya yardım eli gizemli bir dünyadan gelen Alice’den Lady Gaga’ya kadar bir sürü olmadık isim tarafından uzatılır.

TürKomedi
IMDb3,4
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenJason
Friedberg
Aaron
Seltzer
OyuncularJenn
Proske
Matt
Lanter
Ken
Jeong

11. Korkunç Bir Film 5 

Parodi Filmleri

Senaryosuyla birçok korku ve gerilim filmini ti’ye alan Korkunç Bir Film 5 Mama, Sinister, Evil Dead, Siyah Kuğu, Paranormal Activity ve Inception gibi filmlere göndermeler yapıyor. Filmin konusu ise Dan ve Jody çiftinin keyifli giden evliliklerinin evlerine misafir gelen Dan’ın yeğenlerinin tuhaf hareketlerri sebebiyle bozulmasını anlatıyor. Filmde ruh çağırma ve ruh kovma gibi komedi dolu ritüelleri görebilirsiniz.

TürKomedi
IMDb3,5
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenMalcolm
D. Lee
OyuncularAshley
Tisdale
Erica
Ash
Simon
Rex

12. Çatlak Film 

Parodi Filmleri

Absürt komedinin en iyi örneklerinden biri olan Çatlak Film 11 kısa filmin bir araya gelmesiyle oluşmaktadır. Senaryosunda genç insanların aşk ilişkileri ve ergenlik dönemleri komedi dolu bir hikayeyle anlatılmaktadır. 

TürKomedi
IMDb4,3
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenSteven
Brill
Peter
Farrelly
OyuncularElizabeth
Banks
Kristen
Bell
Halle
Berry

13. En Süper Kahraman

Parodi Filmleri

Holywood’un süper kahraman filmleriyle adeta dalga geçen filmde yetim bir lise öğrencisi olan Rick Riker’in radyasyonlu bir yusufçuk tarafından ısırıldıktan sonra uçmak gibi süper güçler kazandığını görüyoruz. Batman Begins ve Fantsatic Four başta olmak üzere birçok filmi ti’ye alan yapımın oyuncu kadrosunda Drake Bell, Sara Paxton ve Pamela Anderson yer almıştır.

TürKomediAksiyonFantastik
IMDb4,5
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenCraig
Mazin
OyuncularDrake
Bell
Sara
Paxton
Christopher
McDonald

14. Robin Hood: Salaklar Prensi 

Parodi Filmleri

Ünlü savaşçı Robiin Hood ülkesi için katıldığı haçlı seferlerinden geri döndüğünde ülkenin başına Prens John’un geçtiğini görür. İngiltere yönetimini ele geçiren Prens John’a karşı baş kaldıran Robin Hood kendi gibi birçok insanı yanına alarak bir savaş başlatır. Buraya kadar her şey standart bir Robin Hood filmi gibi olsa da filmin komedi dolu olması işin gerçek boyutunu açığa çıkartıyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Mel Brooks yer alıyor.

TürKomedi
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
1993
YönetmenMel
Brooks
OyuncularCary
Elwes
Richard
Lewis
Roger
Rees

15. Tropik Fırtına

Parodi Filmleri

Komedi dolu senaryosu ve oyuncu kadrosuyla en iyi parodi filmlerinden biri olan Tropik Fırtına filminde aksiyon filmleri için kampa giden aktörlerin gerçek savaşta neler yapabileceğini görüyoruz. Dale Dyle adlı kampta eğitim alan aktörler gerçek hayatta film için eğitimini aldıkları işlere başvurunca ortaya komedi dolu sahneler çıkmış. Başarılı yönetmen Ben Stilleri’in hem oyuncu hem de yönetmenlik yaptığı filmin oyuncu kadrosunda, Ben Stiller, Jack Black, Robert Downey Jr., Tom Cruise, Matthew McConaughey ve Jon Voight gibi aktörleri görüyoruz.

TürKomediAksiyon
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenBen
Stiller
OyuncularBen
Stiller
Jack
Black
Robert
Downey Jr.

16. Uzay Topları 

Parodi Filmleri

Yıldız savaşları üçlemesine göndermeleriyle ünlü olan absürt komedi filmi Uzay Topları 1987 yılında yayınlanmış olup döneminin en çok izlenen yapımlarından biri olmuştur. Filmde kötü karakterli Dark Helmet’in prenses Vespa’yı kaçırmasıyla başlayan olayları ve Korkusuz Lone Starr’ın Dark Helmet’e karşı savaşmasını izliyoruz. Filmin yönetmen koltuğunda Mel Brooks yer almıştır.

TürBilim Kurgu
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
1987
YönetmenMel
Brooks
OyuncularMel
Brooks
Rick
Moranis
Bill
Pullman

17. Liseli Polisler

Parodi Filmleri

Polis okulundan yeni mezun olan ve bir liseye stajyer polis olarak gönderilen iki kafadarın hikayesini anlatan Liseli Polisler filmi komedi dolu sahneleriyle en iyi Parodi yapımlardan biri olmuştur. Filmde lise’de görev yapmaya başlayan iki genç polis memuru kendilerini lise çağlarına kaptırarak alkol, uyuşturucu ve diğer tüm suçları bildirmeleri gerekirken müptelası olurlar.  2012 yılında vizyona giren komedi dolu parodi filminin oyuncu kadrosunda Jonah Hill ve Channing Tatum yer almıştır.

TürKomedi
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenPhil
Lord
Christopher
Miller
OyuncularJonah
Hill
Channing
Tatum
Brie
Larson

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum