IMDb Puanı Yüksek En İyi 13 Onur Ünlü Filmi | 2024

Türk sinemasının aykırı ve absürt filmlerine imza atan başarılı yönetmen Onur Ünlü'nün en iyi filmlerini listeledik.
IMDb Puanı Yüksek En İyi 13 Onur Ünlü Filmi | 2024

Ünlü Yönetmen ve Senarist Onur Ünlü'nün Unutulmaz Filmleri

Başarılı yönetmen ve senarist Onur Ünlü kariyeri boyunca bir çok film ve dizide yönetmenlik yapmıştır. Aynı zamanda senaristlik de yapan Onur Ünlü; İtirazım Var, Güneşin Oğlu ve Put Şeylere gibi filmleriyle sinema dünyasında yıldızı parlatmıştır. İşte absürt ve aykırı filmleriyle Türk sinemasına damga vuran ünlü yönetmen Onur Ünlü'nün en iyi 13 filmi...

Onur Ünlü Filmleri;

1. Bomboş

onur ünlü filmleri
Hayattaki tek tutkusu cansız nesnelerin fotoğrafını çekmek olan kırk yaşındaki Günel, şirket piyangosunu kazandığı anda bedava bir şekilde Kıbrıs tatili elde eder. Tatili sırasında enerjik ve sempatik ama bir o kadar da karanlık geçmişe sahip olan Şefik ile tanışır. Havuz başında lüks bir villada bira ile başlayan tatil Günel’in bacağının kırılması ile kötüleşmeye başlar.

TürSuçPolisiye
IMDb5,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenOnur
Ünlü
OyuncularSerkan
Keskin
Settar
Tanrıöğen
Hazar
Ergüçlü

2. Onur Ünlü: Hayatta Tek Mantıklı Şey Stand Up Yapmakmış Gibi Geliyor

onur ünlü filmleri
Onur Ünlü’nün hem yönetmenliğini yaptığı hem de yazdığı esere hoş geldiniz. Hatta tek mantıklı şey stand-up yapmakmış gibi geliyor sloganını ele alarak sahnelere çıkan Onur, gösterisinde sinema ve edebiyat dünyasında var olan komik hikayeleri kendi üslubuyla anlatmaktadır.

TürKomedi
IMDb5,2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenOnur
Ünlü
OyuncularOnur
Ünlü

3. Gerçek Kesit: Manyak 

onur ünlü filmleri

Sadece Onur Ünlü filmlerinde görebileceğimiz bir senaryoyla karşımıza çıkan Gerçek Kesit: Manyak filmi annesine düşkünlüğüyle bilinen garip bir karakter olan Rıza’nın hayatından bir kesit anlatmaktadır. Annesiyle beraber yaşadığı ve hala evlenemediği için bir takım ruhsal bozukluklar yaşayan Rıza karşı daireye taşınan Serpil’i görünce evlenme hayalleri kurmaya başlar. Bu sırada iyice kendini kaybeden Rıza annesini kaybetse de hala onunla yaşıyormuş gibi düşünür.

TürKomediMacera
IMDb5,9
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenOnur
Ünlü
OyuncularCahit
Kaşıkçılar
Emel
Emir
Fatma
Pazvant

4. Cingöz Recai

onur ünlü filmleri

Başarılı yönetmen Onur Ünlü’nün 2017 yılında vizyona giren filmi Cingöz Recai’nin hikayesi Peyami Safa’ın aynı adlı unutulmaz eserinden uyarlanmıştır. Filmde zenginden çalıp fakire dağıtan profesyonel hırsız Cingöz Recai’nin kişisel bir davası olduğu Hayalet’in peşinden gitmesini ve yaşadığı maceralar anlatılırken baş komiser Mehmet Rıza’da Cingözün peşinde maceradan maceraya koşmaktadır. Kenan İmirzalıoğlu’nun başrolünde yer aldığı filmde Haluk Bilginer, Meryem Uzerli ve Serkan Keskin gibi ünlü isimlerde rol almıştır.

TürAksiyonPolisiye
IMDb4,9
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenOnur
Ünlü
OyuncularKenan
İmirzalıoğlu
Haluk
Bilginer
Meryem
Uzerli

5. Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok 

onur ünlü filmleri

Türk dizilerinin başarılı isimlerinden Demet Evgar ve Fatih Artman’ın başrollerinde yer aldığı film başarılı yönetmen Onur Ünlü’nün en ses getiren yapımlarının başında gelmektedir. 2017 yılında vizyona filmin konusu 30’lu yaşlarda henüz bekar olan Salim’in kalıtsal bir hastalık sebebiyle yavaş yavaş kör olmaya başladığı sıralarda tanıştığı birkaç kör kadınla arasında geçen olayları anlatmaktadır.

TürDram
IMDb5,2
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenOnur
Ünlü
OyuncularDemet
Evgar
Fatih
Artman
Ezgi
Eyüboğlu

6. Put Şeylere

onur ünlü filmleri

Sinemanın en abuk filmlerinin altında imzası bulunan Onur Ünlü, anlaşılması zor bir senaryoya sahip ve biraz psikolojik bir film olan Put Şeylere’nin yönetmenliğini yapmıştır. Başarılı yönetmenin en iyi filmlerinden biri olarak gösterilen yapımın oyuncu kadrosunda Türkü Turan, Erkan kolçak Köstendil ve Öner Erkan rol almıştır. Ayrıca filmin senaristliğini de yine Onur Ünlü yapmıştır.

TürFantastikPsikoloji
IMDb5,4
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenOnur
Ünlü
OyuncularTürkü
Turan
Erkan Kolçak
Köstendil
Öner
Erkan

7. Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi

onur ünlü filmleri

Selçuk Yöntem, Bülent Emin Yarar ve Ezgi Mola’nın başrolünde yer aldığı film başarılı yönetmen Onur Ünlü’nün dramatik komedi türünde ortaya koyduğu en iyi yapımlardan biridir. Filmin konusu ise 65 yaşına gelmiş anayasa profesörü Celal Tan’ın karısını kaybettikten sonra genç ve güzel öğrencisi ile evlenmesi ve 65. yaş günü kutlamalarının hemen öncesinde yaşanılan olayları anlatmaktadır.  Filmin senaryosu yine Onur Ünlü’nün kaleminden çıkmıştır.

TürDramKomedi
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenOnur
Ünlü
OyuncularSelçuk
Yöntem
Bülent
Emin Yarar
Ezgi
Mola

8. Polis

onur ünlü filmleri

Unutulmaz Onur Ünlü filmlerinden biri olan “Polis” Türk sinemasının da en iyi polisiye yapımlarından biridir. Oyuncu kadrosunda Haluk Bilginer, Özgü Namal ve Sermiyan Midyat gibi isimlerin yer aldığı filmin konusu hayatını meslek aşkıyla polis teşkilatına ve cinayet masasına adayan Musa’nın emekliliğe yakın başına gelen birtakım felaketleri anlatmaktadır. Polislik kariyeri boyunca aman vermediği mafyanın kendisini ve ailesini tehdit ettiği bu karışık ortamda bir de kendisinden 40 yaş küçük Funda’ya ilgi duyan Musa 63. Yaş gününden hemen sonra kanser olduğunu öğrenir.

TürMaceraDramPolisiye
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenOnur
Ünlü
OyuncularHaluk
Bilginer
Ragıp
Savaş
Özgü
Namal

9. Kırık Kalpler Bankası 

onur ünlü filmleri

Onur Ünlü’nün kendine has tarzını oldukça iyi yansıtan film amatör bir futbol takımında top koşturan iki arkadaşın takımın batmasını önlemek için yapmak istedikleri soygunu ve devamında gelişen olayları anlatmaktadır. Shakespeare’in ünlü eseri Romeo ve Juliet’in bir kara komediye uyarlanıp yansıtıldığı filmin oyuncu kadrosunda Haluk Bilginer, Ahmet Mümtaz Taylan, Hazal Kaya ve Serkan Keskin gibi ünlü isimler yer almıştır.

TürKomediDram
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenOnur
Ünlü
OyuncularHaluk
Bilginer
Ahmet Mümtaz
Taylan
Hazal
Kaya

10. Güneşin Oğlu

onur ünlü filmleri

Haluk Bilginer ve Onur ünlü ikilisini bir araya getiren başarılı yapımlardan biri olan “Güneşin Oğlu” bir mucize ile ruhu diğer insanların bedenine girip çıkan Fikri Şemsigil’in fantastik hikayesini anlatmaktadır. Ömrü boyunca bu büyük günü bekleyen Fikri sonunda güneşin oğlu olur ve bu inanılmaz özelliği kazanır. İlk başlarda heyecanlı ve iyi bir yeti olduğunu düşünse de her bedende ayrı ayrı sıkıntılar yaşamak Fikri’ye ağır gelir. Başarılı yönetmen Onur Ünlü’nün hem yazı hem yönettiği filmde Özgü Namal ve Köksal Ergün’de rol almıştır.

TürFantastikKomedi
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenOnur
Ünlü
OyuncularHaluk
Bilginer
Özgü
Namal
Köksal
Engür

11. Beş Şehir 

onur ünlü filmleri

Ayran gönüllü diye tabir edebileceğimiz Aydın, küçük şehirde polislik yaptığı sıralarda İstanbul’a tayini çıkar. İstanbul’da bir şekerci dükkanında tanıştığı Mehtap’a aşık olan genç polis bir süre bu aşkın ateşiyle yansa da büyük şehirde tutunamayıp memleketine geri döner. Bir yandan da eski bir hukuk öğrencisi olan Şevket yine aynı şekercide çalışan Dilek’e gönlünü kaptırmıştır. Ancak Dilek bu aşka karşılık vermemiş kısa süre içerisinde Eskişehir’e dönmüştür. Tesadüfen karşılaşan Dilek ve Aydın ise bu ruhsal boşluk ve zorluklar içerisinde birbirlerine tutunurlar. Başrollerinde Bülent Emin Yaya, Beste Bereket ve Tansu Biçer’in rol aldığı Beş Şehir filmi ünlü yönetmen Onur Ünlü’nün unutulmaz filmlerinden biridir.

TürDram
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenOnur
Ünlü
OyuncularBülent
Emin Yarar
Beste
Bereket
Tansu
Biçer

12. Sen Aydınlatırsın Geceyi

onur ünlü filmleri

Onur Ünlü’nün fantastik filmler furyasına eklediği filmlerden biri olan “Sen Aydınlatırsın Geceyi” filmi Akhisar’ın bir mahallesinde yaşayan berber Cemal’i ve orada yaşayan doğa üstü güçlere sahip diğer insanları anlatmaktadır. Herkesin farklı farklı yeteneği olmasına rağmen standart bir hayat yaşayan insanlar bu durumu gayet normal karşılamaktadırlar. Filmin başrollerinde Ali Atay ve Demet Evgar rol alırken Ahmet Mümtaz Taylan, Serkan Keskin, Damla Sönmez ve Cengiz Bozkurt gibi isimler  yer almaktadır. 

TürFantastikDram
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenOnur
Ünlü
OyuncularAli
Atay
Demet
Evgar
Damla
Sönmez

13. İtirazım Var 

onur ünlü filmleri

Dizi ve film sektörünün başarılı yönetmenlerinden Onur Ünlü’nün Türk sinemasına kazandırdığı en iyi film olan “İtirazım Var” daha önce görülmemiş senaryosu ve oyuncuların karakterlere kazandırdığı yorumlarla dikkat çekmektedir. Filmin oyuncu kadrosunda Serkan Keskin, Hazal Kaya, Büşra Pekin, Öner Erkan ve Osman Sonant yer almıştır. İtirazım Var filminin konusu ise Namaz vakti caminin içerisinde işlenen bir cinayet sonrası cami imamı eski boksör Selman Bulut meraklı tavırlarla bu olayı araştırmaya başlamasını ve sonrasında gelişen olayları anlatmaktadır.

TürPolisiyeKomedi
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenOnur
Ünlü
OyuncularSerkan
Keskin
Hazal
Kaya
Büşra
Pekin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.