Yarışlarla Dolu En İyi 12 Disney+ Spor Filmi | 2024

Spor yapmanın sağlaya faydaları sıralanmakla bitmez. Sadece beden değil psikoloji sağlığınızı da en iyiye çekecek olan Disney+ spor filmlerini derledik.
Yarışlarla Dolu En İyi 12 Disney+ Spor Filmi | 2024

Hayatın sorunlarının yanında sporun mutluluğu birçok şeye bedeldir. Bu yüzden başarıyı kalbinizde hissedeceğiniz Disney+'daki spor filmlerini sizin için derledik. Listemizdeki filmleri izlerken ana karakterler gibi kendinizi yarışlarda bulacaksınız. 

İşte en iyi 12 Disney+ spor filmi...

1. Rise

Disney+ Spor Filmleri
İsimleri açıklanmayan üç Nijeryalı-Yunan kardeş, profesyonel basketbol şöhretine ulaşmışlardır. Ebeveynleri Vera ve Charles Antetokounmpo, Nijerya'dan Yunanistan'a taşınmışlar ve beş çocuklarını geçindirmek için çok çalışmışlardır. Ancak, aile dışlanan vatandaşlık sistemi ile de mücadele etmesi gerekmektedir. Antetokounmpo kardeşler, halka açık basketbol sahalarında teselli bulur ve doğuştan yetenekli top oyuncuları olduklarını fark ederler. Bir yetenek temsilcisinin yardımıyla, üçlü NBA'de kariyer yapmaya karar verir.

TürBiyografiDramSpor
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAkin
Omotoso
OyuncularDayo
Okeniyi
Yetide
Badaki
Uche
Agada

2. Ezeli Rekabet

Disney+ Spor Filmleri
Cinsel devrimin ve kadın hareketlerinin yükselmesi ile birlikte, kadınlar dünya şampiyonu olan Billie Jean ile eski sevgilisi olan dolandırıcı Bobby arasında büyük bir tenis maçı ilan edilir. Tüm zamanların en çok izlenilen spor etkinliklerinden birisi olan bu etkinlikte 90 milyon izleyici bulunmaktadır. Billie ve Bobby arasındaki rekabet arttıkça kişisel ve tenis açısından daha büyük savaşlar verilmeye başlar.

TürBiyografiKomediSpor
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenJonathan
Dayton
Valerie
Faris
OyuncularEmma
Stone
Steve
Carell
Andrea
Riseborough

3. D2: The Might Ducks

Disney+ Spor Filmleri
Gordon Bombay, bir hokey koçu olarak ünlüdür ve sakatlandığında hokey liginden çekilmek zorunda kalmıştır. Ancak, ABD Hokey Takımı'nın Junior Goodwill Games için Kaliforniya'daki koçu olarak seçilmesi onu şaşırtır. Ducks takımının çoğu ve bazı yeni oyuncularla birlikte, Gordon Los Angeles'a doğru yola çıkarlar. Ekip büyük antrenmanlar yapmıştı. Bir süreliğine her şey iyi görünse de, Hollywood'un heyecanı Gordon'a ulaşmaya başlar ve İzlanda'nın şampiyonluk favorisi olunca dikkati dağılır.

TürKomediSporAile
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
1994
YönetmenSam
Weisman
OyuncularEmilio
Estevez
Kathryn
Erbe
Michael
Tucker

4. Free Solo

Disney+ Spor Filmleri
Serbest tırmanışçı Alex’in en büyük hayali, Yosemite Ulusal Parkı’nda bulunan 975 metre yüksekliğindeki El Capitan’a tırmanmaktır. Amacı halat olmadan bir tırmanış sağlamaktır. Bu mükemmel öykünün hazırlanmasının yanında Alex’in çabaları ve tırmanış anı sizlerle.

TürBelgeselMaceraSpor
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJimmy
Chin
Elizabeth
Chai Vasarhelyi
OyuncularAlex
Honnold
Tommy
Caldwell
Jimmy
Chin

5. Glory Road

Disney+ Spor Filmleri
Don Haskins, 1965 yılında lise kız basketbol takımının koçu olmuştu. Texas Western Miners tarafından koç olarak davet edilmiştir. Bütçe kısıtlamalarına rağmen, Haskins NCAA'ya itiraz etme şansını görür ve üniversite yurduna karısı ve çocuklarıyla birlikte taşınır. Haskins, beş beyaz oyuncuyla birlikte çalışması için yedi yetenekli ve reddedilmiş siyah oyuncu işe alır ve güçlü Kentucky'ye karşı ulusal şampiyonluğunu kazanan efsanevi bir takım kurmaya başlar.

TürBiyografiDramSpor
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenJames
Gartner
OyuncularJosh
Lucas
Darek
Luke
Austin
Nichols

6. Goal! The Dream Begins

Disney+ Spor Filmleri
Santiago’nun babası Hernan, Los Angeles’ta mütevazi de olsa iyi bir gelecek aramak için ABD sınırından kaçırılmıştı. Eski bir İngiliz profesyonel, onu bir futbolcu olarak gördüğü için İngiliz yetenek avcısı ayarlayabileceğine dair söz verir. Bu durum işe yaramasa da babası bunu yasaklamış olsa da İngiliz birinci lig kulübü Newcastle ile denemek için büyükannesi ile çalışmaya başlar. Hastalıklarına da rağmen başarılarının devamını daimi getirmeye çalışır.

TürDramRomantikSpor
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenDanny
Cannon
Michael
Winterbottom
OyuncularKuno
Becker
Alessandro
Nivola
Anna
Friel

7. Buz Prensesi

Disney+ Spor Filmleri
Liseli bir kitap kurdu olan Casey hiçbir zaman tam uyumu yakalayamamıştı. Şampiyon artistik patinajcı olma hayali ile onu Harvaed’a hızlı bir şekilde annesi tarafından yönlendirilen Nikki, Tiffany ve Gen üç seçtin paten dâhisidir. Lakin Casey, Gen ve Gen’in annesi olan gözden düşmüş eski bir paten şampiyonu ile antrenman şansı yakaladığı anda bu işin peşini bırakmamaya başlar. Şimdi ise, sadece Gen’in hayalinin peşinden gitmesi için Zamboni sürücüsü olan genç erkek arkadaşının desteğini alması gerekmektedir.

TürKomediDramSpor
IMDb6,0
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenTim
Fywell
OyuncularMichelle
Trachtenberg
Kim
Cattrall
Trevor
Blumas

8. Johnny Tsunami

Disney+ Spor Filmleri
Hawai’deki evi olan, adadan kopartılan ve Vermont’ta bir kayak merkezinde çalışmak zorunda kalan Johnny’nin hikayesi sizlerle. Kendini kolej kayakçıları ile devlet okulu snowboardcuları arasında uzun süreli savaşın içinde bulur. Başlarda bu savaşı kazanamayacağını düşünüyor olsa da dedesinin yardımı ile en iyi sporcu haline gelmeye başlar.

TürDramAileSpor
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenSteve
Boyum
OyuncularCary-Hiroyuki
Tagawa
Brandon
Baker
Mary
Page Keller

9. Hadi Atla

Disney+ Spor Filmleri
Genç boksör Izzy Daniels, babasının izinden gitmek ister. Bu durum altında Altın Eldiven'i kazanmak için antrenman yapmakya başlar. Ancak, arkadaşı Mary, onun bir Double Dutch turnuvasında bir takım üyesinin yerine geçmesini istediğinde, genç adam ip atlamada gizli bir tutku keşfeder. Bu tutku onu boks antrenmanlarından ayırır ve iki sporu bir arada denemek için mücadele etmeye zorlar. Ne yazık ki, iki sporu bir arada yapmaya çalışırken zorluklarla karşılaşır ve seçim yapmak zorunda kalır

TürKomediDramSpor
IMDb5,4
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenPaul
Hoen
OyuncularCorbin
Bleu
Keke
Palmer
David
Reivers

10. Rookie of the Year

Disney+ Spor Filmleri
Sakat olarak bilinen 12 yaşındaki Henry, kolundaki alçı çıktığı andan hemen beyzbol topunu saatte 100 mil hızla atabilmeye başlar. Bu yeteneğini kullanabilmek için elinden geleni yapmaya hazır olan Henry, Chicago Cubs ile anlaşmaya ve takımlara katılmasına neden olur.

TürKomediAileSpor
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
1993
YönetmenDaniel
Stern
OyuncularThomas
Ian Nicholas
Gary
Busey
Albert
Hall

11. Şampiyon

Disney+ Spor Filmleri
Cesur Pilot ve onun daimi jokeyi Halis birlikte unutulmaz bir başarıya imza atmaya hazırlanıyordu. 1996 yılında yapılan Gazi Koşusunda ki rekoru kırmak onların elindeydi. Sporun getirmiş olduğu heyecanın yanında ortaya çıkan duyguların da yanında işler değişmeye başlar.

TürBiyografiDramSpor
IMDb8,2
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenAhmet
Katıksız
OyuncularEkin
Koç
Farah
Zeynep Abdullah
Fikret
Kuskan

12. Berlin Kaplanı

Disney+ Spor Filmleri
Ayhan Kaplan, Berlin'de yaşayan bir Türk vatandaşıdır ve iri vücudunun avantajını boksör ve bodyguard olarak kullanmaktadır. Ancak, teknik direktörü Cemal ile birlikte, işler eskisi kadar iyi gitmemektedir. Ayhan, yeni boksörler tarafından güçlendirilirken, piyasanın gözünde değersizleşmektedir. Onları içine düştükleri zor durumdan kurtarmak için bir mucize gerekir ve bu mucize çok uzak değildir

TürKomediAileSpor
IMDb5,2
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenHakan
Algül
OyuncularAta
Demirer
Tarık
Ünlüoğlu
Necati
Bilgiç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.