Bingöl'de Yüzen Ada Harikası

Bingöl'de krater bir gölün içinde yer alan, doğal güzelliğiyle insanı büyüleyen yüzen adalar bir doğa harikası. Bingöl'e geldiğiniz zaman bu adayı görmeden gitmeyin.
Bingöl'de Yüzen Ada Harikası

Bingöl’ün Solhan karayoluna 4.5 kilometre uzaklığında yer alır. Yolun asfaltlanması ve gölün ıslahı, yerli ve yabancı turistlerin ilgisinin artmasını sağlayacak. Bu doğal güzellik ile ilgili maalesef yeteri kadar tanıtım yapılmamaktadır. Son yıllarda televizyon programlarından tanıdığımız bu ada hakkında detaylı olarak bilgi sahibi olmaya ne dersiniz?

yüzen ada

Bingöl’e turistik açıdan gitmek istediğinizde doğal güzelliklerini göz önüne alarak gidiyorsunuzdur çünkü bu ilde yapay güzelliklere yer yoktur. Her şey doğalında gelişmiştir. Bu doğa harikalarında bir de Yüzen Ada’dır. Krater gölünün üç tarafı dağlar ve tepelerle çevrilmiş, düz arazi içinde bulunan  bu gölün alanı 300 metrekarenin üzerindedir.

Eğer ıslah edilse ve bakım verildiği halde 500 metrekareden fazla olur. Gölün derinliği 50 metreden fazla olduğu sanılıyor. Göle devamlı bir akıntı olduğu ve gölün kemerlerinden giren suyun gölden daha aşağıda yer alan dereyi beslemektedir.

yüzen ada

Yazın ve kışın su seviyesi aynı kalan bu gölün suyu tatlı ve berraktır. Herhangi madensel bir tuz içermemektedir.

Balık yetiştirmenin mümkün olduğu bu adanın ortasında 3 tane ada vardır. Adaların üzerinde 2-3 tane bodur ağaç vardır. Birbirinden bağımsız olan adaların üzerine bindiğinizi zaman hareket etmektedir.

yüzen ada

Adanın yüzeyi yeşil ve bitkiler çıkmaktadır. Bunun nedeni toprakla birleşmiş durumda olmasından kaynaklanıyor. Bir doğa harikası olan Yüzen Adaların dünyada eşi benzeri yoktur. Tamamen doğal olan bu yapı insanların ilgisini oldukça çekmektedir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum