Bingöl’ün Doğal Güzellikleri

Bingöl doğal güzellikleriyle meşhur bir ilimizdir. Doğası, temiz havası ve sıcak insanlarıyla görüp gezilecek bir yerdir. İşte Bingöl'de gidebileceğiniz doğal güzellikler;
Bingöl’ün Doğal Güzellikleri

Bingöl tarihi bakımdan çok zengin bir geçmişe sahiptir. Bingöl’de geçmişten günümüze birçok tarihi yapı kalmıştır. Camiler, kiliseler, çeşmeler ve birçok yaşanılmış ve terk edilmiş harabeler.

Bingöl’e gittiğiniz zaman gidip de görmeniz gereken doğal güzellikleri sizin için sıralayacağız. Bingöl doğal güzelliğiyle adeta insanın içini açıyor, buz gibi çeşmelerden akan suyu ve birbirinden güzel manzarasıyla hayran kalacaksınız.

Yüzen Ada

yüzen ada

Bingöl’ün Solhan ilçesinde bulunan Yüzen Ada harikulade bir doğal güzelliğimizdir. Etrafı dağlarla çevrili olan bir krater gölü olan bu gölde hareket etmekte olan adalar bulunmaktadır.

Bingöl Kaplıcaları

kaplıcalar

Bingöl merkeze 20 kilometre mesafede olan bu kaplıcalar her derde devadır. Kaplıcalarıyla meşhur olan Bingöl, buraya gelen turistlerin uğrak yerlerinin başında yer alır. Civar şehirlerde de her gün yüzlerce kişi bu kaplıcalara akın etmektedir.

Sülbüs Dağı

sülbüs dağı

Sülbüs Dağı Yayladere ilçesinin sınırları içerisinde olan doğal bir güzelliğimizdir. Volkanik bir dağ olan Sülbüs Dağı koni şeklindedir.

Bingöl Kale Tepesi

kale tepesi

Güneşin doğuşunu en güzel izleyebileceğiniz yer Bingöl’deki Kale tepesindedir. Karlıova ilçesinin sınırları içinde yer alan bu doğa harikamızda güneşin doğuşu en güzel 15 Temmuz ve 15 Ağustos ayları arasında seyredilmektedir. Ulaşımında sıkıntı olan bu yere biraz engelleri aşarak ulaşabilirsiniz. Özellikle fotoğrafçılar tarafından ilgi gören bu güzellik, bütün engellere rağmen bu tarihler arası turist akınına uğruyor.

Çır Şelalesi

çır şelalesi

Bingöl Merkez’de yer alan bir doğal güzelliğimizdir. İl merkezinde Ilıca Bucağı'nın Uzundere köyüne bağlı olan bu şelale 50 metre yüksekte dökülmektedir.

Yolçatı Kayak Merkezi

kayak merkezi

Yazın dışında kışın da turizm imkanı olan Bingöl’e kaymak için gelebilirsiniz. Bingöl Merkeze bağlı olan bu güzelliğimizin merkeze olan uzaklığı 25 kilometredir. Aralık ve Mart ayları arası faaliyet gösteren kayak merkezi pistinin uzunluğu 1 kilometredir. Yükseklik ise 1890 metre ile 1650 metre arasında değişmektedir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum