Bingöl'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Bingöl Doğu Anadolu Bölgemizde yer alan güzide merkezlerimizdendir. Bingöl ilinin gezilip görülmesi gereken yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Bingöl'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Tipik bir Doğu Anadolu şehri olan Bingöl tarihi açıdan birçok değere sahiptir. Bölgede gezilmesi gereken yapılar bulunmaktadır. Bingöl'e yapacağınız seyahat öncesi sizlere güzel alternatifler sunmak adına yörenin gezilip görülmesi gereken yerlerini sizler için araştırdık. 

 

Turna Gölü

Etrafında yüksek dağların bulunduğu bu göl krater oluşumlu bir göldür. Gölün çevrelediği alan ise yaklaşık 300 m2 civarında ve derinliği hakkında net bir bilgi de yok. Bölgenin en çekici doğal güzelliklerinden birisi olduğunu söyleyebiliriz. Bingöl seyahatinizde gezip görmeyi ihmal etmeyin.

turna-golu.jpg

 

Kral Kızı Kalesi

Bingöl’ün Genç ilçesine 10-15 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan tarihi yapıdan geriye sadece bir enkaz kalmıştır. Kalenin Pers hükümdarı Dara tarafından kızı için yaptırıldığı bilinmektedir. Bölgedeki tarihi yapılar içerisinde önemli bir yere sahiptir. Bingöl gezinizde burayı görmeye de vakit ayırabilirsiniz.

kral-kizi-kalesi.jpg

 

Sebeterias Kalesi

İlkçağ uygarlıklarından Urartuların bölgedeki hakimiyetlerini güçlü tutmak için yaptırdıkları kalelerden biridir. Kesinlikle görmeniz gerekir. Bingöl’ün sembol yapılarından biridir. Murat Vadisi üzerinde ve Bingöl’e araçla yaklaşık 20-30 dakika mesafede bulunmaktadır.

sebeterias-kalesi.jpeg

 

Kiğı Kalesi

Bu yapı Bizans döneminden şehre hatıra kalan nadide eserlerindendir. Adını bulunduğu Kiğı ilçesinden almaktadır. Uzun zaman önce inşa edilmiş olmasına karşın halen sağlamlığını muhafaza etmektedir. Etrafında yapılaşma her geçen gün artmaktadır. Yöreye yolunuz düşerse Kiğı Kalesi’ni mutlaka görün.

kigi-kalesi.jpg

 

Bingöl Yolçatı Kayak Merkezi

Doğu Anadolu Bölgesi kar yağışı ve bölgedeki uygun yer şekilleri sebebiyle kış turizmine yatkındır. Bingöl de bu özellikleri taşıyan bir merkezimizdir. Yolçatı Kayak Merkezi merkeze yaklaşık 25 km mesafede bulunmaktadır ve ulaşım gayet kolaydır. Bingöl ziyaretiniz kış mevsiminde gerçekleşmişse hem eğlenmek hem de manzaranın tadını çıkarmak için Yolçatı Kayak Merkezi’ni ziyaret edebilirsiniz.

yolcati-kayak-merkezi.jpeg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.