Baş Ağrısını Ne Keser? Baş Ağrısına İyi Gelen 10 Bitki

Kimi zaman dayanılmaz bir hal alan baş ağrısına ne iyi gelir? İçeriğimizde baş ağrısını geçiren bitkileri detaylıca inceledik.
Baş Ağrısını Ne Keser? Baş Ağrısına İyi Gelen 10 Bitki

Toplumda en sık karşılaşılan sağlık problemlerinden biri olan baş ağrısı, hemen hemen her yaş grubunda görülebiliyor. Uykusuzluktan nöropatik hastalıklara kadar pek çok nedene bağlı olarak ortaya çıkan baş ağrısını geçirmek için kullanılan tamamen doğal ve bitkisel olan ürünleri sizler için sıraladık.

Baş ağrısına iyi gelen bitkiler veba otu, gümüşdüğme bitkisi, sarı kantaron, kedi otu, zencefil, Cayenne biberi, nane, melisa, lavanta ve ıhlamurdur. Bu bitkileri kullanarak baş ağrılarınızı geçirebilirsiniz.

Baş Ağrısı Geçiren Bitkiler Listesi

SıraBitkilerEtkisi
1Veba OtuRahatlatıcı
2ZencefilMigreni Yok Eder
3Gümüşdüğme BitkisiAğrıları Hafifletir
4Kedi OtuUykunuzu Düzenler
5Sarı KantaronSakinleştirici
6Cayenne BiberiAğrıyı Hafifletir
7NaneFerahlatıcı
8MelisaSakinleştirici
9LavantaMigreni Yok Eder
10IhlamurRahatlatıcı
Amazon
Fiyatlarını Gör
Şifalı
Bitkiler
Aradığın
Fiyatları Gör

İşte bitkisel yollarla baş ağrısını geçiren 10 doğal bitki...

1. Veba Otu

baş ağrısına iyi gelen bitkiler

Amazon
Fiyatını Gör
Veba
Otu
Aradığın
Fiyatı Gör

Gerilim tipi baş ağrılarında en çok tercih edilen bitkilerden biri olan veba otu aynı zamanda migren ataklarını da hafifletmektedir. Veba otunun standardize edilmiş ekstraktının alınması önerilir. Ancak karaciğer hastalarının, hamilelerin ve emziren annelerin veba otu kullanımından kaçınmaları önerilmektedir. Özellikle migren tedavisinde veba otundan yararlanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalı ve size uygun olup olmadığını öğrenmelisiniz. Doktorunuzun önerdiği kullanım şekli ve dozaja uygun olarak veba otundan faydalanabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Migren Nedir? Belirtileri Nelerdir?

2. Zencefil

baş ağrısına iyi gelen bitkiler

Amazon
Fiyatını Gör
Zencefil
Tozu
Aradığın
Fiyatı Gör

Her derde deva olan zencefil, mutfağın olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Pek çok sağlık sorunu karşısında etkili sonuçlar veren zencefil, çay şeklinde tüketildiğinde baş ağrısının dinmesini sağlar. Genellikle migren ağrılarında baş ağrısıyla birlikte mide bulantısı görülür. Zencefil çayını tüketerek hem ağrılara son verebilir hem de mide bulantısını geçirebilirsiniz.

Migren ağrılarının yanı sıra gerilim tipi baş ağrılarında da zencefil çayından faydalanabilirsiniz. Özellikle kadınların regl döneminde ortaya çıkan baş ağrısına karşılık zencefil çayı tüketebilirsiniz. Baş ağrısı tedavisinde günde 3 bardak zencefil çayının yeterli olduğu belirtilmektedir. Zencefil çayını tatlandırmak adına bal ekliyorsanız suyun kaynar olmamasına dikkat ediniz.

3. Gümüşdüğme Bitkisi

baş ağrısına iyi gelen bitkiler

Amazon
Fiyatını Gör
Gümüşdüğme
Bitkisi
Aradığın
Fiyatı Gör

Gümüşdüğme bitkisi pek çok kişi tarafından bilinmese de bitkisel baş ağrısı tedavisi denilince akla ilk gelen bitkilerdendir. Migren tedavisinde oldukça etkili olan gümüşdüğme bitkisinin kullanımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kullanım şekli ve miktarıdır. Bu yüzden doktorunuzun önerdiği şekilde kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Gümüşdüğme özünü çaya, suya veya meyve suyuna damlatarak tüketebilirsiniz. Ancak gümüşdüğme özünü hiçbir şeyle karıştırmadan doğrudan kullanılması durumunda ağızda yaralara neden olabileceği gibi dil ve dudaklarda şişliklere yol açabileceğini belirtelim. Ayrıca kan inceltici özelliği bulunan gümüşdüğme, kesinlikle pıhtı önleyici ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır. Bu nedenle gümüşdüğme özünü kullanmadan önce ürün üzerinde yazan kullanma şeklini iyice okumanızı tavsiye ederiz.

4. Kedi Otu

baş ağrısına iyi gelen bitkiler

Amazon
Fiyatını Gör
Kedi
Otu
Aradığın
Fiyatı Gör

Uyku düzenleyici ve sakinleştirici özelliği bulunan kedi otu, bitkisel baş ağrısı tedavisinde tercih edilen bitkilerden biridir. Kedi otunu tablet, ekstrat veya çay olarak tüketebileceğiniz gibi köklerinden de faydalanabilirsiniz. Kedi otu kullanımı 4-6 haftayla sınırlandırılmalıdır. Ayrıca bazı kişilerde mide bulantısı, yorgunluk ve baş ağrısı gibi komplikasyonlar görülebilir. Bu tip yan etkiler kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Herhangi bir olumsuzlukla veya alerjik reaksiyonla karşılaşmanız durumunda kedi otu kullanımını bırakmanızı öneririz.

İlginizi Çekebilir
Stres Attıran Bitki Çayları

5. Sarı Kantaron

baş ağrısına iyi gelen bitkiler

Amazon
Fiyatını Gör
Sarı
Kantaron
Aradığın
Fiyatı Gör

Şifa kaynağı olarak nitelendirilen ve pek çok sağlık sorunu karşısında etkili çözümler sunan sarı kantaron bitkisi doğal bir antidepresandır. Sakinleştirici özelliği ile bilinen sarı kantaron, özellikle gerilim tipi baş ağrılarının tedavisinde kullanılmaktadır. Ancak sarı kantaron otunu kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Aksi halde kullanılan herhangi bir ilaç ile etkileşime girebilir ve olumsuz sonuçlar doğurabilir.

6. Cayenne Biberi

baş ağrısına iyi gelen bitkiler

Amazon
Fiyatını Gör
Cayenne
Biberi
Aradığın
Fiyatı Gör

Oldukça acı olan cayenne biberinin bu özelliği içeriğindeki kapsaisin maddesinden kaynaklanmaktadır. Bibere acılık katan kapsaisin maddesi beyne ağrı sinyalleri gönderen reseptörler üzerinde etki gösterir ve kişinin ağrıya daha az duyarlı hale gelmesini sağlar.

Cayenne biberini doğrudan tüketmenizi önermiyoruz. Bunun yerine kaynar suda demledikten sonra ılıyan karışımı balla tatlandırarak tüketebilirsiniz. Ancak Cayenne biberi tüketiminde aşırıya kaçmamanızı tavsiye ederiz. Aksi halde midede yanma, ağrı ve tahriş gibi sorunlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Ayrıca mide ilacı kullanan kişilerin Cayenne biberini kullanmaması gerektiğini söyleyelim.

7. Nane

baş ağrısına iyi gelen bitkiler

Amazon
Fiyatını Gör
Nane
Yağları
Aradığın
Fiyatı Gör

Bitkisel baş ağrısının tedavisinde en çok tercih edilen bitkilerden biri nanedir. Rahatlatıcı etkisi olduğu bilinen nane yağının alın ve şakak bölgelerine sürülmesi önerilir. Nane yağını kullanmak istemiyorsanız nane çaylarını da tüketebilirsiniz. Aynı etkiyi gösterecektir.

8. Melisa

baş ağrısına iyi gelen bitkiler

Amazon
Fiyatını Gör
Melisa
Bitkisi
Aradığın
Fiyatı Gör

Ağrılarınızı durdurmak için kullanabileceğiniz bitkilerden birisi de melisadır. Melisa bitkisi özellikle çay olarak tüketildiğinde sakinleştirici etkide bulunmasıyla öne çıkıyor. Düzenli olarak melisa çayını tüketirseniz daha sakin ve sağlıklı yapıya kavuşacağınızı söyleyebiliriz. Tek yapmanız gereken günlük olarak 1-2 fincan melisa çayı içmektir.

9. Lavanta

baş ağrısına iyi gelen bitkiler

Amazon
Fiyatını Gör
Lavanta
Bitkisi
Aradığın
Fiyatı Gör

Baş ağrısını geçirmek için doğanın mucizevilerinden birisi olan lavantayı kullanabilirsiniz. Migren gibi tüm gününüzü etkileyen ağrıların geçirilmesinde kullanılan lavanta, yağ şeklinde uygulandığında oldukça etkilidir. Özel içeriği sayesinde baş ağrılarınıza karışı amansız mücadeleye giren bitkisel ürün, kısa süre içerisinde ağrıları durdurmasıyla öne çıkıyor.

10. Ihlamur

baş ağrısına iyi gelen bitkiler

Amazon
Fiyatını Gör
Ihlamur
Bitkisi
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğinde yoğun miktarda bulunan vitamin ve mineraller sayesinde vücudu sakinleştiren ıhlamur, ağrıların geçirilmesi için de kullanılmaktadır. Limonla beraber çay şeklinde tüketildiğinde vücuttan ağrıları kesip atan ıhlamur, sinirleri yatıştırarak uykuya geçişi kolaylaştırır. Bu sayede daha sakin bir yaşam sürebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Baş Ağrısına İyi Gelen BesinlerBaş Ağrısına İyi Gelen İçecekler

Baş ağrısına iyi gelen bitkiler nelerdir?

Baş ağrısını geçiren bitkiler veba otu, zencefil, gümüşdüğme bitkisi, kedi otu, sarı kantaron, Cayenne biberi, nane, melisa, lavanta ve ıhlamurdur. Bu bitkileri kullanarak kısa süre içerisinde baş ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.

Baş ağrısının çeşitleri nelerdir?

Baş ağrıları birçok farklı şekilde çıkabilmektedir. Baş ağrısı çeşitleri arasında gerilim türü, küme türü, tansiyona bağlı, migren, egzersiz, Trigeminal Nevralji ve sinüzit tipi yer alıyor. 

Baş ağrısını en hızlı ne geçirir?

Baş ağrısını geçirmek için kullanabileceğiniz yöntemlerden en hızlısı ağrı kesici ilaçlardır. Hafif ağrılardan kurtulmak için Parol'u sizlere önerebiliriz. Ancak Parol dahil olmak üzere her türlü ilacı doktorunuzun onayıyla kullanmanız gerektiğini hatırlatalım.

Doğal baş ağrı kesiciler nelerdir?

Baş ağrınızı kesecek doğal yöntemler arasında lavanta, nane, fesleğen, keten tohumu yağları ve kahve tüketmek bulunuyor. Bu yöntemleri kullanarak herhangi kimyasal madde almadan ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.

İbrahim Saraçoğlu baş ağrısına ne iyi gelir?

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu baş ağrısı için sabah ve akşam yemeklerinden iki saat sonra bir bardak havuç suyu içmenizi öneriyor. 20 gün boyunca içeceğiniz havuç suyu sayesinde ağrılarınızı azaltabilirsiniz. Daha sonra 2 ay boyunca sadece akşam yemeklerinden sonra havuç suyu için. Bu sayede vücudunuz doğal bir terapi sürecine girecek ve sinir, stresi atacaktır.

Limon baş ağrısına iyi gelir mi?

Limon suyu dehidratasyondan kaynaklanan baş ağrılarını azaltmak için kullanılabilir. Baş ağrılarıyla savaşmanın yanı sıra vücudun pH seviyesini dengeleyen limon aynı zamanda sindirim sistemini düzenleyerek daha etkili çalışmasını sağlar.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.