Baş Ağrısına Ne İyi Gelir? Baş Ağrısını Geçiren İçecekler

Çoğu zaman çevresel etkenler yüzünden oluşan baş ağrısını ne geçirir? İçeriğimizde baş ağrısına iyi gelen içecekleri ve bitki çaylarını bulabilirsiniz.
Baş Ağrısına Ne İyi Gelir? Baş Ağrısını Geçiren İçecekler

Günlük yaşamın koşuşturmasından dolayı sürekli olarak baş ağrısı gibi ağrılar çekmekteyiz. Yaşamımızı etkileyen pek çok unsur sinir ve strese neden olmaktadır. Bu da baş ağrısının en büyük nedenlerindendir.

Baş ağrısını geçiren içecekler limon suyu, papatya, rezene, ıhlamur, biberiye, kantaron, adaçayı, melisa, zencefil ve lavanta çaylarıdır. Bu içecekleri tüketerek baş ağrılarınızı geçirebilirsiniz.

Baş Ağrısına İyi Gelen İçecekler Listesi

SıraBitkilerEtkisi
1Limon SuyuRahatlatıcı
2Papatya ÇayıSakinleştirici
3Biberiye ÇayıMigreni Yok Eder
4AdaçayıUykunuzu Düzenler
5Melisa ÇayıSakinleştirici
6Lavanta ÇayıAğrıyı Hafifletir
7Zencefil ÇayıAğrıları Hafifletir
8Kantaron ÇayıSakinleştirici
9IhlamurMigreni Yok Eder
10Rezene ÇayıRahatlatıcı
Amazon
Fiyatlarını Gör
Bitki Çayı
Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

İşte baş ağrısını geçiren en iyi içecekler...

1. Limon Suyu

baş ağrısını geçiren içecekler

Amazon
Fiyatını Gör
Limon
Suları
Aradığın
Fiyatı Gör

Baş ağrısını geçirmek için tüketebileceğiniz içeceklerden en bilineni limon suyudur. Hem herkesin evinde yapabileceği hem de içeriğindeki bileşenler sayesinde anında etki eden limon suyu, baş ağrılarınızı geçirmek için kullanabileceğiniz içeceklerden birisidir. 

Dehidratasyondan kaynaklanan baş ağrılarını hafifletmek için kullanabileceğiniz limon suyu, baş ağrılarını hafifletmenin etkili yöntemlerinden birisidir. Vücudun pH seviyesini dengeleyerek sindirim sisteminin düzenlemesine yardımcı olan limon suyu, bu sayede her türlü ağrının sebebini ortadan kaldırıyor.

2. Papatya Çayı

baş ağrısını geçiren içecekler

Amazon
Fiyatını Gör
Papatya
Çayı Markaları
Aradığın
Fiyatı Gör

Baş ağrısına iyi gelen bitki çaylarından birisi de papatya çayıdır. Hızlı ve etkili sonuç vermesiyle öne çıkan papatya çayı, ağrı kesici özelliği sayesinde baş ağrılarında çok fazla tercih edilmektedir. Antiseptik özelliği sayesinde ise mikropları da öldüren bu çay ile hastalık oluşumunu önleyebilirsiniz.

İçerisindeki etken maddeler sayesinde kasları gevşeten, sinirleri yatıştıran ve hazma yardımcı olan papatya çayını her gün tüketebilirsiniz. Başınızın ağrıdığını hissettiğiniz anda içmeniz gereken bu çayı günde 2 bardak tükettiğiniz takdirde her türlü ağrıdan kurtulabilirsiniz.

3. Biberiye Çayı

baş ağrısını geçiren içecekler

Amazon
Fiyatını Gör
Biberiye
Çayı Markaları
Aradığın
Fiyatı Gör

Antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren biberiye çayı, kronik baş ağrısı, migren, mide ağrısı ve adet sancılarında kullanılmaktadır. Özellikle migren kaynaklı yaşanan ağrıların giderilmesi için önerilen biberiye çayını ağrıları azaltmak için düzenli olarak tüketebilirsiniz.

Kaynamış biberiye çayının buharını solursanız baş ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Normal baş ağrılarını anında geçiren biberiye çayı, migren ağrılarını ise 20-25 gün sonra bitirmektedir. Bu sayede 1 ay içerisinde her türlü baş ağrısını hayatınızdan çıkartmış olursunuz.

4. Adaçayı

baş ağrısını geçiren içecekler

Amazon
Fiyatını Gör
Adaçayı
Markaları
Aradığın
Fiyatı Gör

Geçmişten günümüze kadar her türlü ağrıyı durdurmak için kullanılan bitki çayları baş ağrılarını gidermek için de kullanılmaktadır. Özellikle stresten kaynaklanan baş ağrısı sorununu ortadan kaldırmak için adaçayı çok fazla tercih edilmektedir.

Adaçayını normal bitki çayı olarak tüketebileceğiniz gibi ağrıyan yere baskı uygulayarak da kullanabilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz adaçayının içine temiz bir bez batırın. Bu bezi alnınızın üzerine yerleştirip hafif baskı uygulayın. Bu sayede baş ağrısını azaltabilirsiniz.

5. Melisa Çayı

baş ağrısını geçiren içecekler

Amazon
Fiyatını Gör
Melisa
Çayı Markaları
Aradığın
Fiyatı Gör

Sinir sistemini gevşeterek vücudu rahatlatan melisa çayı, bu özelliği sayesinde uykuya dalmayı kolaylaştırıyor. Böylece uyku tutmayan kişilerin bir numaralı tercihi oluyor. Sakinleştirici özelliği sayesinde vücudunuzun daha rahat olmasını sağlayan bitki çayı, baş ağrılarına da iyi gelmektedir.

Baş ağrısını geçirmek için tüketebileceğiniz melisa çayı, kolay bulunabilen bitki çaylarından birisi olması sayesinde fazlaca tercih ediliyor. Baş ağrılarının yanı sıra diş ağrısını da hafifleten bitki çayı aynı zamanda hazımsızlığa da iyi gelmektedir. Bu sayede tek bir çay içerek birçok etkiyi aynı anda alabilirsiniz.

6. Lavanta Çayı

baş ağrısını geçiren içecekler

Amazon
Fiyatını Gör
Lavanta
Çayları
Aradığın
Fiyatı Gör

Bazı psikolojik nedenlerden dolayı insanları uyku tutmayabilir. Bu durumlarda sinir sistemini gevşetecek bir çay tüketmeniz gerekebilir. Sinir sistemini rahatlatan bitki çayları arasında yer alan lavanta çayını tüketerek kısa sürede uykuya dalabilirsiniz.

Lavanta çayının bir diğer faydası da ağrıları durdurmasıdır. Antiseptik özelliği sayesinde migren gibi ağrıları durduran lavanta çayını aç karna ya da yemekten en az iki saat sonra tüketmelisiniz. Düzenli kullanmak istiyorsanız maksimum 15 gün boyunca tüketmeniz gereken bu bitki çayına daha sonra ara vermeniz gerekiyor. 

7. Zencefil Çayı

baş ağrısını geçiren içecekler

Amazon
Fiyatını Gör
Zencefil
Çayı Markaları
Aradığın
Fiyatı Gör

Genellikle mide bulantısı için kullanılan zencefil çayını PSM ağrısı, şişkinlik ve baş ağrısı gibi birçok rahatsızlık için kullanabilirsiniz. Özellikle migren ataklarını geçirmek için kullanılan zencefil çayı, baharatlı tadı sayesinde rahatlıkla tüketilebiliyor.

Her türlü ağrıyı dindirmek için kullanabileceğiniz zencefil çayını soğuk algınlığından korunmak için de tüketebilirsiniz. Bu sayede soğuk algınlığı yaşadığınız zaman hem ağrılardan hem de bu rahatsızlıktan kurtulursunuz.

8. Kantaron Çayı

baş ağrısını geçiren içecekler

Amazon
Fiyatını Gör
Kantaron
Çayı Markaları
Aradığın
Fiyatı Gör

Sakinleştirici etkiye sahip olan kantaron çayı, kasları gevşeterek rahatlamanızı sağlıyor. Baş, kas ve eklem ağrılarını geçirmek için kullanabileceğiniz bu bitki çayını aktarlardan ya da internet üzerinden bulup alabilirsiniz.

Tok tutucu özelliğe sahip olan kantaron çayı, bu özelliği sayesinde zayıflamanıza da yardımcı oluyor. Sabah ve akşam içeceğiniz kantaron çayı sayesinde hem ağrılarınızdan kurtulabilir hem de kısa süre içerisinde daha hızlı bir şekilde zayıflayabilirsiniz.

9. Ihlamur

baş ağrısını geçiren içecekler

Amazon
Fiyatını Gör
Ihlamur
Çayları
Aradığın
Fiyatı Gör

Antiseptik özelliğe sahip olan ıhlamur çayı, uyku düzensizliğini önleyerek hazmı kolaylaştırır. Bu sayede mide ağrısı oluşumunu engeller. Bahar yorgunluğuna karşı da oldukça etkili olan ıhlamuru tüketerek baş ağrılarını da geçirebilirsiniz.

Sinirleri yatıştırarak vücudunuzun rahatlamasını sağlayan ıhlamur, özellikle mevsim geçişlerinde sıkça tüketilen çaylardan birisidir. Kaygı giderici etkide bulunması sayesinde öne çıkan bitki çayı, tüketildiğinde tüm sinir ve stresinizi üzerinizden atacaktır. 

10. Rezene Çayı

baş ağrısını geçiren içecekler

Amazon
Fiyatını Gör
Rezene Çayı
Markaları
Aradığın
Fiyatı Gör

Baş ağrısını azaltan ağrı kesicilerden birisi de rezene çayıdır. Yapılan araştırmalara göre rezenenin santral etkili ağrı kesici özelliğinin olduğu kanıtlanmıştır. Kas gevşetici etkiye sahip olan rezene çayı, baş ağrılarını gidermenin yanı sıra birçok farklı etkiye de sahiptir. Bu sayede tek bir çay tüketerek vücudunuzun birçok noktasında olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Baş Ağrısına İyi Gelen BesinlerBaş Ağrısına İyi Gelen Bitkiler

Baş ağrısını geçirecek içecekler nelerdir?

Baş ağrısına iyi gelen içecekler limon suyu, papatya, biberiye, adaçayı, melisa, lavanta, zencefil, kantaron, ıhlamur ve rezene çaylarıdır. Bu içecekleri tüketerek baş ağrısını azaltmanız hatta durdurmanız mümkün.

Baş ağrısı için ne yemeli?

Baş ağrısını geçirmek için magnezyum bakımından zengin yiyecekleri tüketmelisiniz. Bu yiyecekler rahatlatıcı etkiye sahip oldukları sayesinde baş ağrılarını geçirmektedir. Magnezyum bakımından zengin içeriğe sahip besinler muz, kurutulmuş kayısı, badem, kaju, esmer pirinç ve avokadodur. Bu besinleri tüketerek baş ağrınızın azalmasını sağlayabilirsiniz.

Zonklayıcı baş ağrısına ne iyi gelir?

Zonklayıcı baş ağrısını geçirmek için kafein tüketebilir, yoga yapabilir, sıcak veya soğuk kompres uygulayabilirsiniz. Bu yöntemleri uyguladığınız takdirde zonklayıcı baş ağrısını ortadan kaldırabilirsiniz.

Ense ve baş ağrısına ne iyi gelir?

Enseden gelen baş ağrıları genellikle şiddetli ve zonklayıcıdır. Kafein tüketimi, biberiye çayı, elma sirkesi, limon suyu, egzersiz, meditasyon, bol su tüketimi ense ve baş ağrısına iyi gelmektedir. Bu yöntemleri uygulayarak şiddetli ve sürekli baş ağrılarınızı geçirebilirsiniz.

Başım ağrıyor nedeni ne olabilir?

Baş ağrısının nedenleri genellikle akut sinüzit, diş problemleri, hipertansiyon, kava travmaları, beyin damar bozuklukları, grip, glokom, iyi veya kötü huylu beyin tümörleridir. Çoğu zaman masum nedenler yüzünden ortaya çıkan baş ağrıları bazen ciddi hastalıklar yüzünden de olabilir. Bu yüzden çok şiddetli ağrılar yaşanıyorsa mutlaka bir doktora görünün.

Geçmeyen baş ağrısı neden olur?

Geçmeyen baş ağrısı çoğu zaman beyinde yaşanan bir sorun yüzünden ortaya çıkmaktadır. Hipertansiyon ve metabolik bazı durumlarda baş ağrısı meydana gelebilmektedir. Kalp, mide, astım ve KOAH gibi bazı ilaçlarda geçmeyen baş ağrısına neden olabilmektedir.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.