Mafyalarla Dolu En İyi 14 Amazon Prime Suç Filmleri | 2024

Suç dünyasına adım atmaya hazır mısınız? Sizler için Amazon Prime'da yer alan suç filmlerini derledik.
Mafyalarla Dolu En İyi 14 Amazon Prime Suç Filmleri | 2024

Sinema dünyasında alışık olduğumuz temalardan birisi de polisiye ve suçtur. Bu yüzden sizler için Amazon Prime'da yer alan en iyi suç filmlerini derledik. 

İşte en iyi 14 Amazon Prime suç filmi... 

1. Overdose

Amazon Prime Suç Film
Toulouse polis departmanının narkotik ekibi başı olan Sara, eski sevgilisi Raynal’ın sızdığı İspanya ve Fransa arasında hızlı bir gidişatı araştırır. Davasının, yerel criminal polis şefi Richard’ın sorumlu olduğu Paris’teki iki gencin öldürülmesi ile bağlantılı olduğunu fark ettiğinde ise işler değişir. Sara’nın işi artık katili bulmaktır. Bunun için da Sara ve Richard birbirleri ile çalışarak İspanya ve Fransa arasında gidip gelmeye başlarlar.

TürAksiyonSuçGerilim
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenChristophe
Gavat
Alivier
Marchal
OyuncularSofia
Essaidi
Assaad
Bouab
Alberto
Ammann

2. El Norte Sobre El Vacio

Amazon Prime Suç Film
Don Reynaldo, düşmekte olanünlü bir avcıdır. Çiftliği ve babasının mirasının tehdit edildiğini fark ettiğinde ailesi, çalışanları ve toprağı ile olan ilişkilerini tehlikeye sarsabilecek bilgiler elde etmeye başlar.

TürSuç
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAlejandra
Marquez Abella
OyuncularGerardo
Trejoluna
Paloma
Petra
Dolores
Heredia

3. Hızlı ve Öfkeli 5

Amazon Prime Suç Film
Eski polis Brian, eski mahkum Dom ile kanunun karşı tarafında ortak olmaya karar verir. Brian ve Mia Toretto, Dom’u gözaltındayken kaçırdıklarından bu yana, yetkililerden kaçmak için birçok sınırı aşmışlardı. Şimdi ise Rio de Janeiro’da köşeye sıkışmışlardı ve özgürlüklerini kazanmak için ellerinden geleni yapmaya hazırlardır. Lakin peşlerindeki tek kişi onların ölmesini isteyen iş adamı değildir. Dom ve Brian’ın izini sürmekle görevlendirilmiş olan federal ajan Luke’da işin içine girdiğinde işler tamamen değişmeye başlar.

TürAksiyonSuçGerilim
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenJustin
Lin
OyuncularVin
Diesel
Paul
Walker
Dwayne
Jhonson

4. Cape Fear

Amazon Prime Suç Film
Max, yıllarca yatmış olduğu hapisten yeni salınmış olan bir tecavüzcüdür. Yıllar önce onu savunmuş olan avukat Sam ise küçük bir kasabada kızı ve karısı ile yaşamaktadır. Şimdi ise eskiye göre cahil olmayan Max, intikamını alabilmek için kasabaya gider ve Sam’in kızının çevresinde gezinmeye başlar. Sam ve karısı arasındaki bozulmuş aile yapısından dolayı kızları Max’e daha çok yanaşmaktadır.

TürSuçGerilim
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
1991
YönetmenMartin
Scorsese
OyuncularRobert
De Niro
Nick
Nolte
Jessica
Lange

5. Tom Cruise: American Made

Amazon Prime Suç Film
Pablo Excobar için pilotluk ve uyuşturucu kaçakçılığı yapan Barry aynı zamanda da CIA için çalışıyordu. Amerika tarihindeki en büyük operasyonlarından birini yönetmekte olan Barry, CIA için silah kaçakçılığı da yapmıştır.

TürAksiyonKomediSuç
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenDoug
Liman
OyuncularTom
Cruise
Domhnall
Gleeson
Sarah
Wright

6. The Snowman

Amazon Prime Suç Film
Oslo’da Kasım ayı başlamış ve ilk kar yeryüzüne inmişti. Birte isimli işinden evine dönmekte olan bir kadın, eve döndüğünde eşi ve oğlunun yapmış olduğu kardan adamını görmek için sabırsızlanmaktadır. Lakin büyük bir hayal kırıklığı onu beklemektedir. Kardan adam yoktur ve kısa bir süre sonra pencereden baktıklarında tuhaf görüntüler görmeye başlarlar. Kendilerine doğru bakan kardan adam türlü cinayetlere de imza atar.

TürSuçDramGerilim
IMDb5,1
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenTomas
Alfredson
OyuncularMichael
Fassbender
Rebecca
Ferguson
Charlotte
Gainsbourg

7. Man on Fire

Amazon Prime Suç Film
Meksika’da başlayan çocuk kaçırma vakaları özellikle de zengin ailelerin korkulu rüyası haline gelmiştir. John ise eskiden CIA için çalışmış olan bir suikastçıdır lakin eski hayatına sırtını dönüp gitmiştir ve daha sakin bir yaşam yaşamaya çalışmaktadır. Meksika’daki iş teklifini arkadaşı Rayburn aracılığı ile kabul eder. Üç tane dokuz yaşındaki kızı korumak onun elindedir. Lakin tonlarca önleme rağmen içlerinden birisi kaçırıldığında John’un planları sıfırdan çizilir.

TürAksiyonSuçDram
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenTony
Scott
OyuncularDenzel
Washington
Christopher
Walken
Dakota
Fanning

8. Blow the Man Down

Amazon Prime Suç Film
Mary ve Pricilla, balıkçı köyü olan Paskalya Koyu’nda yaşayan iki kardeştir. Anneleri Mary Connolly’nin vefat etmesi ile kardeşler büyük bir yıkım altında kalır. Kardeşler, annelerinin ölümü ile faturalar ve ödenmemiş olan krediler ile belirsiz bir gelecekle yüzleşirler. Kardeşler bu durumla baş etmeye çalışırken kendilerini bir suç dünyasının içinde bulur.

TürKomediSuçDram
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenBridget
Savage Cole
Danielle
Krudy
OyuncularDavid
Coffin
David
Pridemore
Adam
Wolf Mayerson

9. American Gangster

Amazon Prime Suç Film
Bumpy adındaki patronu ve mentorunun ölümünü takip eden Frank, kendisini Manhattan’ın Harlem bölgesinde eroin ihtilatı olarak ilan eder. Direkt olarak Güney Doğu Asya’dan mal almaktadır ve ABD’ye bu malları getirmek için farklı yöntemlere başvururlar. Bundan dolayı sokaklarda mallar üstünlük elde ederek ucuzlar.

TürBiyografiSuçDram
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenRidley
Scott
OyuncularDenzel
Washington
Russel
Crowe
Chiwetel
Ejiofor

10. Yaralı Yüz

Amazon Prime Suç Film
Küba’ya göç edecek olan binlerce insanın içerisinde azılı suçlular ve akıl hastaları da bulunmaktadır. Bu azılı suçluların en bilinenleri Tony’nin yakın arkadaşı Manny de bulunmaktadır. Tony kendisini ülkenin uyuşturucu babalarından birisi olan Frank’in kanatlarından olur. Aynı zamanda kendi hedeflerinde yükseklere ulaşmak bulunmaktadır.

TürSuçDram
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
1993
YönetmenBrian
De Palma
OyuncularAl
Pacino
Michelle
Pfeiffer
Steven
Bauer

11. Crown Heights

Amazon Prime Suç Film
Colin haksız yere cinayetten dolayı mahkum edilmişti. En yakın arkadaşı onun masumiyetini kanıtlayabilmek için ise hayatını riske atan bir oyunun içine girmişti.

TürBiyografiSuçDram
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenMatt
Ruskin
OyuncularLaKeith
Stanfield
Nnamdi
Asomugha
Natalie
Paul

12. Cingöz Recai: Bir Efsanenin Dönüşü

Amazon Prime Suç Film
İyiliksever hırsız Cingöz Recai yıllar sonra yeni bir soygun için ekibiyle sahalara dönmüştü. Lakin bu soygun diğerlerinden farklıydı. Kendi ekibi ile değil teknoloji dehalarından oluşan bir ekip ile yapacaktı. Yıllardır aramış olduğu, kişisel kin güttüğü Hayalet ise artık ona çok yakındır.

TürAksiyonKomediSuç
IMDb4,8
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenOnur
Ünlü
OyuncularKenan
İmirzaloğlu
Haluk
Bilginer
Meryem
Üzerli

13. Son Oyun

Amazon Prime Suç Film
Meftun son zamanlarını yaşamaktadır. Yer altı dünyasındaki karanlık geçmişi ile ilgili duymuş olduğu pişmanlıklardan arınmak için ve vicdanını rahatlatmak için de temizlik yapmaya karar verir. Planını uygulayabilmek için Türkiye’den Çerkez isimli bir tetikçiyi tutar. Çerkez ile birlikte belirlenmiş olan isimlere farklı suikastler düzenlenmeye başlar.

TürAksiyonSuç
IMDb5,9
Gösterim
Tarihi
2018
Yönetmenİlhan
Akgül
Kurt
Cammon
OyuncularEnver
Agim
İlhan
Akgül
Can
Bayındır

14. Cold Case

Amazon Prime Suç Film
Lily hem güzel hem de zekiydi. İnatçı olsa da dinlenebilmek için bütün işi tozlu raflara kaldırmıştı. Lily’nin ekibi 40 yıl önce çözülmemiş olan davaları da aydınlatmak için ellerinden geleni yaparlar. Geç olsa da adalet onlar için her zaman en doğru şekilde ortaya çıkar.

TürSuçDramGizem
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenMeredith
Stiehm
OyuncularKathryn
Morris
Danny
Pino
John
Finn

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.