AliExpress'ten Cep Telefonu Nasıl Alınır?

Aliexpress'ten cep telefonu almak isteyen Türk vatandaşlarımız dikkat etmesi gereken tüm işlemleri sıraladık.
AliExpress'ten Cep Telefonu Nasıl Alınır?

AliExpress.com'un kullanıcılarına sunmakta olduğu cep telefonu kategorisi, dünyanın önde gelen akıllı telefon markalarını en ucuz fiyata satışa sunuyor. Birbirinden farklı marka ve modellerin yer aldığı AliExpress Cep Telefonu kategorisi, amiral gemisinin en iyi akıllı telefonlarını en hesaplı fiyata satma garantisi sunuyor. Ülkemizde her geçen gün artış gösteren cep telefonu fiyatları, Türk müşterilerde "Aliexpress üzerinden cep telefonu nasıl alırım?" sorusunu beraberinde getiriyor. Türkiye üzerinden Aliexpress.com'dan cep telefonu almak isteyen vatandaşlarımızın izlemesi gereken tüm aşamaları açıkladık. Yurt dışından sorunsuz bir cep telefonu satın almanın püf noktaları hakkında tüm merak edilenler yazımızda yer alıyor. 

aliexpress-indirim-kuponu-012.jpg

Dünyanın en popüler online alışveriş platformu Aliexpress.com, geniş ürün yelpazesi ve ucuz fiyat seçenekleriyle kullanıcıların en çok tercih ettiği e-ticaret siteleri arasında yer alıyor. Alibaba Group güvencesi altından alışveriş imkanı sunan site, kullanıcılara 40'ın üzerinden kategori seçeneğiyle aradığı her şeyi bulma imkanı sağlıyor. Güvenli ve ucuz bir alışveriş için ya da daha önce Aliexpress'ten herhangi bir alışveriş yapmadıysanız Aliexpress'ten Nasıl Alışveriş Yapılır? adlı içeriğimizi incelemenizde fayda var. 


AliExpress Üzerinden Cep Telefonu Nasıl Alınır?

AliExpress Cep Telefonu Nasıl Alınır

Aliexpress.com cep telefonu kategorisi, sayısız marka ve modeli en ucuz fiyat seçeneğiyle kullanıcılara satın alma imkanı sunmaktadır. Kullanıcıları adeta cezbeden fiyatlarıyla keyifli bir alışveriş imkanı sunmakta olan site, Türk vatandaşlar tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir. Peki ya Aliexpress üzerinden cep telefonu satın almak mümkün mü? Hemen cevaplayalım. Türkiye üzerinden Aliexpress.com'dan satın alacağınız cep telefonu siparişleri, belirtilen kural ve şartların yerine getirilmesi durumunda sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Mayıs 2019 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Gümrük Kanunları gereğince Türk vatandaşlar, "Aliexpress üzerinden cep telefonu nasıl alınır?" sorusuna cevap aramaya başlamıştır. Aliexpress'ten cep telefonu satın almak için bu bağlantıya tıklayarak Aliexpress Türkiye satış sitesine hızlıca giriş yapabilirsiniz. Dünyanın önde gelen akıllı cep telefonlarını son derece ucuz fiyata satın almak isteyen kullanıcılar için Aliexpress üzerinden cep  telefonu satın alma işlemlerini adım adım açıkladık.

Aliexpress'teki akıllı telefon modellerini bu bağlantıya tıklayarak inceleyebilir modeller ya da fiyatlara göre filtreleme yaparak size en uygun olan modeli seçerek siparişinizi verebilirsiniz.

Belirtilen fiyat ve kurallar Gümrük Bakanlığı tarafından yapılacak olan resmi bir açıklama dahilinde güncellenecektir. Yurt dışı üzerinden cep telefonu satın almak isteyen kullanıcıların;

  • Muafiyetin kalmış olmasından dolayı 22 Euro'yu aşan cep telefonları için %20 gümrük vergisi ödeme,
  • %20 gümrük vergisine ek olarak 8,70 TL gümrük sunum ücreti ve damga vergisi ödemesi,
  • Yurt dışı telefon kayıt harcı (IMEI) 1838 TL ödeme,
  • E-devlet üzerinden IMEI numara kaydı oluşturma,
  • Cep telefonunu kendi adına kayıtlı pasaporta işletme 

Not: Yukarıda belirtmekte olduğumuz Aliexpress cep telefonu satın alma işlemleri için geçerlidir. Satın aldığınız cep telefonunun gümrük sunum ücreti, damga vergisi, %20 gümrük vergisi ve 1838 TL yurt dışı telefon harcını ödeyerek pasaportunuza işletmeniz gerekmektedir. Cep telefonunuzu 120 gün içerisinde pasaporta işletmemeniz durumunda kullanıma kapatılmaktadır.


AliExpress'ten Cep Telefonu Alma Şartları

AliExpress Cep Telefonu Nasıl Alınır

Aliexpress üzerinden cep telefonu satın almak isteyen kullanıcılar için bazı değişiklikler yapıldı. 15 Mayıs 2019 tarihinden 30775 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 4458 sayılı Gümrük Kanunu gereğince bazı maddelerde değişiklik yapılmasına karar verilmiştir. 1106 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı gereğince yurt dışından cep telefonu satın almak isteyen kullanıcıların belirtilen şart ve koşuları yeri getirmesi zorunlu kılınmıştır. Peki ya Aliexpress üzerinden cep telefonu alma şartları neler? Tüm müşterileri ilgilendiren bu soru, Mayıs 2019 tarihinden yapılan resmi açıklamalarla netliğe kavuştu.

Türk kullanıcılar, daha ucuz fiyat seçenekleri sunan Aliexpress cep telefonu modellerini 2 yılda bir alma hakkına sahipti. Yapılan değişiklikler neticesinde 2 yıllık süre 3 yıla çıkartılmıştır. Öte yandan satın aldığınız cep telefonunun 120 gün içerisinde ödenmesi gereken 1.500 TL IMEI kayıt ücreti (harç parası), ÖTV artışları sebebiyle 1.838 TL'ye çıkartılmıştır. Bundan böyle Aliexpress üzerinden cep telefonu satın almak isteyen Türk müşteriler, 1.838 TL harç parası ödeme zorunluluğuna tabi tutulacaktır. Aliexpress üzerinden cep telefonu satın almak isteyen kullanıcıların;

1. AliExpress üyelik işlemlerinizi gerçekleştirmenizin ardından "Cep Telefonu" kategorisine giriş yapınız.

2. Satın almak istediğiniz cep telefonu modelini seçerek "Sepete Ekle" butonuna tıklayınız.

3. Sepetinize eklediğiniz cep telefonunu "Teslimat Bilgisi", "Ödeme Yöntemi" ve "Sipariş Özeti" kısmını doldurarak kontrol ediniz.

4. Kontrolleri tamamlamanızın ardından "Aliexpress İndirim Kuponu" ya da "Satıcı Kuponu" fırsatından yararlanarak "Sipariş" butonuna tıklayınız. Aliexpress indirim fırsatlarından yararlanmak için Aliexpress İndirim Kuponu adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Not: Aliexpress üzerinden satın aldığınız cep telefonunuzun vergi ödemelerini gerçekleştirmemeniz durumunda maksimum 7 gün içerisinde satıcıya geri gönderim gerçekleştirilmektedir. Aynı şekilde gümrükten geçen ve PTT'ye ulaşan cep telefonunuzun vergi ödemelerini yapmamanız taktirde cihaz satıcıya geri iade edilmektedir. 


Yurt Dışı Cep Telefonu Pasaport İşlemleri

AliExpress Cep Telefonu Nasıl Alınır

Kayıt yaptırmak istediğiniz cep telefonunun IMEI numarası ve pasaport sahibinin TC Kimlik numarası, adı ve soyadının vergi dairesine ya da bankaya verilmesi gerekmektedir. Telefonunuzun IMEI numarasını öğrenmek için; telefon arama kısmına *#06# yazarak arama tuşuna basınız. Tarafınıza iletilen IMEI numarası cihazının kayıt işlemlerinde kullanılacak olan seri numaradır. 

Cihazınızı pasaporta işletmeniz için son üç yıl içerisinde baka bir cihazın pasaportunuza kayıt ettirilmemiş olması gerekmektedir. Bu şartlar kapsamında cep telefonunuzu 120 gün süre içerisinde pasaporta kayıt ettirebilirsinmiz. Pasaport kayıt işlemlerinizi e-devlet sistemine giriş yaparak kişisel bilgilerinizi doldurmanız durumunda gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet kapsamında yapılan pasaport kayıt işlemleri, maksimum 1-2 hafta içerisinde sonuçlandırılmaktadır.

Not: Aliexpress üzerinden satın aldığınız cep telefonunun pasaport sahibinin adına işlenmesi gerekmektedir. Pasaport sahibinin adına kaydettirilen cep telefonları yalnızca pasaport sahibinin adına kayıtlı SIM kartlarla çalışmaktadır. Cihaz içerisine farklı bir SIM takmanız durumunda kullanıma kapalı olacaktır.


Yurt Dışı Cep Telefonu Vergisi

AliExpress Cep Telefonu Nasıl Alınır

Mayıs 2019'da Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere doğrultusunda yurt dışından getirilen cep telefonlarının vergi ücretlendirmelerinde değişiklikler yapılmıştır. Yapılan değişiklikler doğrultusunda 170 TL olan IMEI (harç) ücreti 500 TL'ye, 2018 Haziran ayında 500 TL olan IMEI ücreti 618 TL'ye, 2019 618 TL olan IMEI ücreti 1.500 TL'ye çıkartılmıştır. Resmi Gazete'de yayınlanan bilgilere göre IMEI ücreti 1500 TL'den 1.838 TL'ye çıkartılmıştır. Aliexpress üzerinden satın almak istediğiniz cep telefonu modelleri için ödemeniz gereken vergi oranlarını Aliexpress Vergi Oranları Ne Kadar? adlı içeriğimize tıklayarak görüntüleyebilirsiniz.

Yurt dışı seyahatinizde yanınızda getireceğiniz cep telefonunuzu, 1.838 TL karşılığında pasaporta işletmeniz zorunlu kılınmıştır. Peki ya IMEI ücreti nasıl ödenecek? Yurt dışından satın aldığınız cep telefonunuzu e-devlet portalına giriş yaparak kayıt işlemlerinize başlayabilirsiniz. Doldurduğunuz formun sonrasında, ödemeniz gereken harç parasını yatırarak pasaport işlemlerine geçiş yapabilirsiniz. Aynı zamanda yurt dışından getireceğiniz cep telefonlarını 3 yılda bir pasaporta işletebileceğinizi unutmayınız.


Yurt Dışından Cep Telefonu Almak Mantıklı mı?

AliExpress Cep Telefonu Nasıl Alınır

Türkiye'de yüksek fiyatlara satılan iPhone, Samsung, Huawei, Oppo ve diğer telefon markalarını yurt dışından ucuza satın almak isteyen vatandaşlar, cep telefonlarının fiyatı dışında ödemesi gereken harç parasını hesaba katmamaktadır. Daha önceki dönemlerde 170, 500 ve 618 TL olan IMEI kayıt ücreti, Mayıs 2019 itibariyle 1500 TL'ye ulaşmıştı. 2020 yılında yurt dışından cep telefonu getirmek isteyen kullanıcıların 1.838 TL IMEI ücreti ödemesi gerekmektedir. Peki bu fiyata rağmen yurt dışından cep telefonu almak mantıklı mı?

Artan harç ücretiyle beraber Türk vatandaşlar yurt dışı üzerinden cep telefonu alma konusunda kararsızlık yaşamaktadır. Türkiye'de bulunan cep telefonu mağazalarında ki fiyatlara nazaran daha ucuz fiyata satın alınan yurt dışı telefonları, eklenen harç ücretleriyle beraberinde aynı fiyatlara tekamül etmektedir. Bu sebeple cep telefonlarınızı Türkiye içerisinde ki mağazalardan satın almanız daha doğru ve zahmetsiz olacaktır.


Yurt Dışından Satın Alınan Cep Telefonu Nasıl Kayıt Ettirilir?

AliExpress Cep Telefonu Nasıl Alınır

Aliexpress cep telefonu kategorisi, sayısız marka ve ucuz fiyat seçeneğiyle kullanıcılara akıllı telefon alma fırsatı sunmaktadır. Peki ya Aliexpress üzerinden satın alacağınız cep telefonunu Türkiye'ye nasıl geliyor? Öncelikle Cumhurbaşkanlığı'nın 4458 Sayılı Gümrük Kanunu gereğince bazı maddelerde değişiklik meydana gelmiştir. Yapılan değişiklikle yurt dışından yapacağınız telefon alışverişlerinizi üç yılda bir gerçekleştirebilirsiniz. Aliexpress üzerinden Türkiye'ye gönderilen telefonunuz için vergi ücretini ödeyerek telefon kayıt işlemleri için 1838TL harç ödemesi yapmanız gerekmektedir. Aliexpress üzerinden satın aldığınız cep telefonunu kayıt ettirmeniz için;

  • Telefonunuz üzerinden *#06# kodlamasını tuşlayarak IMEI numarasını öğreniniz.
  • e-devlet portalına giriş yaparak kayıt formunu doldurunuz.
  • Telefonunuzun harç ödeme işlemini gerçekleştiriniz.

Bazı kullanıcılar Aliexpress üzerinden satın aldığı cep telefonundan herhangi bir bilgi alamadığından şikayet etmektedir. Cihazının gümrüğe takılmış olabileceğini göz önüne alarak  kargo takip işlemini yapmanız önerilmektedir. Aliexpress kargo işlemlerinizi yakından görüntülemek için Aliexpress Kargo Takip Nasıl Yapılır? adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.


AliExpress Cep Telefonu Marka ve Modelleri

AliExpress Cep Telefonu Nasıl Alınır

Dünyanın önde gelen cep telefonu markalarını satışa sunan Aliexpress, iOS ve Android işletim sistemine sahip akıllı cep telefonlarını en ucuz fiyata satma garantisi sunuyor. Aliexpress Cep Telefonu ve Telekomünikasyon Ürünleri kategorisinde yer alan cep telefonu markaları arasında; Xiaomi, Muizu, Huawei, Lenova, iPhone, Nokia, Honor, OnePlus, BlackView, Doogee, Qukitel akıllı cep telefonları yer almaktadır. Ülkemizde de büyük talep görmekte olan markaların en popüler modelleri arasında; iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro, Huawei Mate, Huawei P30, Xiaomi Redmi, Nokia 7.1, Lenova Vibe ve yüzlerce çeşit yer almaktadır. Aliexpress.com Cep Telefonu kategorisinde yer alan marka seçeneklerinin yanı sıra cihazlara uygun elektronik ekipman ve aksesuarlara da en ucuz fiyata sahip olabilirsiniz. AliExpress'te yer alan akıllı telefonları incelemek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.


Aliexpress'ten Cep Telefonu Nasıl Alınır? Video Anlatım

Neoldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum